Video nadzor u skolama

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 205
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Video nadzor u skolama
« poslato: 14:25:22, 03.Okt.2016. »
Video nadzor koji će biti u svim školama povezan sa policijom, pomoći će da se oteraju narko dileri od škola, izjavio je jutros šef za prevenciju narkomanije Policijske uprave Beograd Lambe Đorlijevski.

On pojašnjava da nisu školska dvorišta mesta gde se prodaje najveća količina droga, ali da jesu najopasnija mesta jer deca u školama provode dosta vremena, razmenjuju iskustva.

„Narkomanska infekcija se najbrže širi u školi i to je problem koji postoji. Ne prodaje se najviše droge oko škola, mnogo gora mesta su noćni klubovi, folkoteke, mesta gde se noću okupljaju mladi”, rekao je Đorlijevski za RTS, prenosi Tanjug.

Najgora stvar, kako kaže, je ako među učinicima ima dilera, što se dešava sporadično.

„Mladi se identifikuju sa društvom i okolinom  i to je najčešći uzrok da uđu u zavisnost od bilo koje psihoaktivne supstance, alkohola”, kaže on.

On pojašnjava da direktori i nastavnici ne mogu da obezbeđuju prostor oko škole i tu je najčešća zamka jer se deca u kafićima okupljaju na odmorima, ali da moraju preuzeti odgovornost za ekskurzije, proslave matura, kako deca ne bi došla u kontakt sa drogom.

Počeci zavisnosti, nastavio je on, i dalje su marihuala, amfetamini (spid), sintetički kanabinoidi. Roditelji moraju više da se uključe da prate svoje dete, kaže Đorlijevski i dodaje da policija organizuje predavanja za roditelje u školama , ali da je odziv još loš.

„Narkomanija jedina bolest koju čovek sam odabere, ne prenosi se”, zaključio je Đorlijevski.

Izvor: Politika.
[/i]


Strah me čini jačim i boljim.
 


*

Van mreže Dunjoca

 • *
 • 97
 • Zahvaljeno: 3 puta
 • 2
 • Pol: Žensko
 • Snovi se skrivaju u trepavicama
Odg: Video nadzor u skolama
« Odgovor #1 poslato: 15:22:29, 25.Maj.2019. »
Video nadzor u školama protiv vršnjačkog nasilja i kriminala

Poslednjih nekoliko nedelja smo svedoci učestalih nasilja u školama i školskim dvorištima. Zato su iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavili da će video nadzor u svim školama u Srbiji uskoro biti povezan sa policijskim stanicama.

Ovo će biti učinjeno u cilju da se poveća bezbednost đaka tokom boravka u školi i da se smanji i spreči vršnjačko nasilje.

Takođe, video nadzor koji će biti u svim školama povezan sa policijom, pomoći će da se smanji kriminal i oteraju narko dileri od škola.

Školska dvorišta nisu mesta gde se prodaje najveća količina droga, ali da jesu najopasnija mesta jer deca u školama provode dosta vremena, razmenjuju iskustva.

– Narkomanska infekcija se najbrže širi u školi i to je problem koji postoji. Ne prodaje se najviše droge oko škola, mnogo gora mesta su noćni klubovi, folkoteke, mesta gde se noću okupljaju mladi – rekao je Đorlijevski za RTS, prenosi Tanjug.
Direktori i nastavnici ne mogu da obezbeđuju prostor oko škole i tu je najčešća zamka jer se deca u kafićima okupljaju na odmorima, ali da moraju preuzeti odgovornost za ekskurzije, proslave matura, kako deca ne bi došla u kontakt sa drogom.

– Mladi se identifikuju sa društvom i okolinom i to je najčešći uzrok da uđu u zavisnost od bilo koje psihoaktivne supstance, alkohola-  kaže Đorlijevski.

Počeci zavisnosti, nastavio je on, i dalje su marihuala, amfetamini (spid), sintetički kanabinoidi. Roditelji moraju više da se uključe da prate svoje dete, kaže Đorlijevski i dodaje da policija organizuje predavanja za roditelje u školama , ali da je odziv još loš.

– Narkomanija jedina bolest koju čovek sam odabere, ne prenosi se – zaključio je Đorlijevski.

Video nadzor u školama i praćenje od strane policije neće rešiti sve probleme ali će uticati na njihovo smanjenje. Zato se svi kao pojedinci i društvo moramo uključiti u rešenje pomenutih problema.

Izvor: RTS
Ko gleda u ogledalo vode,vidi najpre svoju vlastitu sliku
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
1 Odgovora
3327 Pregleda
Najnovije: 19:33:42, 11.Okt.2009.
Petar
6 Odgovora
2415 Pregleda
Najnovije: 22:01:35, 03.Jan.2016.
Miloš Mi.
8 Odgovora
3582 Pregleda
Najnovije: 11:49:08, 14.Feb.2011.
tobi45