Ovo ce da bude malo duza poruka...Imam problem u porodici vec nekoliko godina. Evo o cemu se radi, moja cerka ima 22 godine, bavi se sportom profesionalno i ujedno studira. Bila je zaista dete za uzor. Pre tri godine dobija sportsku ponudu iz inostranstava, odlazi na probu i dobija angazman. Na fakultetu je zamrzla godinu i spremala se za odlazak.Vratila se ovde da sredi papire i tada upoznaje decka s kojim pocinje da se vidja. Ja sam primetila da se ona bas zaljubila i pitala sam da li to moze da joj poremeti odlazak preko. Rekla je da ne može, ali nije izdržala i vratila se posle par meseci. Prosli smo kroz veoma tezak period da bismo joj objasnili da ne sme da se ponasa neodgovorno i da mora da ispostuje dogovor bilo koje vrste. Ona nije bila prinudjena na to, dogovarala se.Njena veza traje ali joj decko vrlo cesto prebacuje da je vezana za svoju porodicu. Imali smo i u kuci par nekih dogovora koje je ona u pocetku postovala ali kasnije je rekla da ona to ne može da izgura i to je to. Mi smo se trudili da pripisemo te neke stvari zakasnelom pubertetu i tinejdžerskim bubicama i gledali da imamo razumevanja za sve. Ona sve vreme studira i bavi se sportom i dalje. Prosle godine nam saopstava da bi otisla preko leta u Ameriku s deckom da zaradi novac za dalje skolovanje.Plan im je bio da ostanu 5 meseci tamo, ona posle nastavlja studije i sport. Mi, roditelji, pozajmljujemo novac za odlazak, oni odlaze. Ja slucajno saznajem, na ulici da njen decko nema nameru da se vrati, razgovaram s njom o tome a ona mi saopstava da ni ona nece da se vrati. Posle mesec dana, dobija izuzetno lepu sportsku ponudu i ona sve to prihvata, nama saopstava da ce se ipak vratiti, dovodi nas u situaciju da joj poverujemo i onda pre neki dan kaze da ipak nece i da ce ostati s njim tamo, bez obzira na posledice,bez obzira na obecanja i dogovore, bez papira...Osecamo se prodato i iznevereno, ne verujem vise nista sto bi mi rekla, kako da prevazidjem to. Izala je brata, majku , oca... Sve sam joj to napisala a njen odgovor je da joj ja ne dam da se odvoji, da sam kontrolor i manipulator. A ja sam samo htela da ispostuje ono sto kaze, da ne menja stavove svaki cas. Svesna sam da njen momak utice na nju, on me ne intersuje bitno mi je moje dete. Napisala sam joj sve sto mislim, kaze da joj je bilo tesko ali ostaje pri svome. Ja bih razumela da je ona inace takva, da se drži onoga sto kaže ali nije, ostace i pokvarice odnose sa porodicom a ne znam kako bih mogla to da sprecim, jer je nama ovo previse