~ Steampunk Lenormand Cards ~

 • Odgovora: 36
Stranice: « 1 2 3 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #30 poslato: 15:53:49, 05.Mar.2016. »

Mesec :

Osnovna značenja : prošlost, nostalgija, emotivnost, promene raspoloženja, misterija, snovi, magija, vidovitost, kreativnost, intuicija, iluzije, varke, površnost, nesigurnost, noćne more. Neki autori dodaju slavu, priznanja, omiljenost i popularnost.

Opis osobe : ovo je skoro neprimetna osoba iako svi znaju za nju. Ona je nenametljiva, ali uvek-sve-risutna. Osoba koja u svom pogledu kod posmatrača budi želju za sanjarenjem. Njeni postupci nisu uvek mudri, jer ona razmišlja srcem, ne raciom. Ona sluša svoju intuiciju, ali često je neodlučna i nesigurna da li je u pravu ili nije. Postoji interesovanje za magiju kod ove osobe, a možda je čak i vidovita. Ovo je ženski princip Yina, prilagodjavanja, osciliranja, želje da se pomogne i ugodi drugome (viša oktava ženskog principa od karte Dama #29)

Dnevno otvaranje : dan kada ćete moža poželeti da ostanete ipak kod kuće, ušuškani u toplo ćebence, razgledajući stare foto albume i sećajući se „dobrih starih vremena“.  Ako baš morate da izadjete iz kuće, najverovatnije će biti puno kontakata sa ženama. Ceo dan ćete razmišljati o neobičnom & čudnom snu koji ste sanjali te noći. Pokušajte da uključite i razum povremeno. Savetovanje sa psihologom ili astrologom je takodje moguće danas.

U ljubavi : za one koji su slobodni, postoji mogućnost upoznavanja sa ljupkom osobom, ali će problem biti što je ta osoba u nekom svom svetu u koji ćete teško ući. A ako i uspete da dobijete propusnicu, moguće je da se nećete snaći u njemu. Za one koji su u vezi, ova karta pokazuje promenljive situacije, preemotivne reakcije, ćudljivost i pudljivost, nepoverenje u iskrenost partnera, naročito ako su pored negativne karte. Ako je ova karta okružena pozitivnim kartama (napr Prsten, Dete, Rode…) moguća je prinova u porodici.

Posao : za one koji traže posao, vrlo verovatno da će i dalje morati da traže, jer sve ponude koje budu dobijali & pronalazili će biti nedefinisane i neodredjene. Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje promenljivu situaciju na radnom mestu, moguće je da će neko od kolega (ili sam pitač) biti previše odsutan u mislima ili će neki savet / komentar da prihvati previše lično. Nesigurnost i neorganizovanost može da vas košta ugleda kod nadredjenih.

Zdravlje : promene raspoloženja, uro-genitalni problemi, osciliranje telesne temperature, odsutnost, pa čak i depresija, a takodje može da donese probleme sa zadržavanjem vode u organizmu, slabu krv, nesanicu i nesvesticu (moonwalking) Ako se nadje pored loših karti može da pokaže mentalne / duševne bolesti i bolesti zavisnosti.

Astrološki : ova karta se naravno vezuje za simboliku Meseca.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #31 poslato: 15:54:46, 05.Mar.2016. »

Sunce :

Osnovna značenja : uspeh, energija, toplina, volja, život, vitalnost, odlučnost, humanost, dinamika, kreativnosti, prava sreća.

Opis osobe : ovo je osoba koja kada udje u prostoriju, sve oči su uprte u nju. Ona i da neće (a naravno, uvek hoće) ne može da prodje ne primećena. Optimista, pozitivac, generalno najglasnija u društvu, bodri, podstiče. Puna je pozitivne energije i urodjene topline. Njoj ništa nije teško, bez obzira koliko godina ima, uvek je u pokretu, svuda je ima. Generalno je svi vole, jer je obrazovana, mudra, ume da se snadje u bilo kojoj situaciji. Ovo je prijatelj koji je svetionik u buri. Čak ako i nije na nekom rukovodećem mestu, poznavaće ljude koji su na rukovodećim mestima. Ovo je muški princip Yanga (viša oktava muževnosti od karte Gospodin #28)

Dnevno otvaranje : pošto je ovo pozitivna karta, naravno da će vam dan biti lep. Osećaćete se kao Supermen. Imaćete volje i snage da uradite mnogo toga. Druženje sa prijateljima, medjusobno pomaganje. Ako se nadje neka loša karta pored, može da ukaže na probleme sa strujom ili grejanjem, ili će vam pregoreti sijalica.

U ljubavi : za sve koji su slobodni moguće je uskoro prijatno i lepo poznanstvo sa vrlo pozitivnom osobom koja im bukvalno može uneti novu energiju u život. Za one koji su u vezi, ova karta ukazuje na prelaženje na ozbiljniji nivo u tom odnosu, prihvatanje odgovornosti, želje da se usreći maksimalno druga strana. U oba slučaja i kvalitet i kvantitet je zasiguran.

Posao : za one koji traže posao, sa ovom pozitivnom kartom, može vam se ukazati lepa prilika da počnete da radite posao za koji ste se školovali i koji ćete jako voleti. Najverovatnije ćete ponudu za posao čuti od prijatelja ili nekog autoriteta. Za one koji već imaju posao, mogu očekivati skladan odnos kako sa nadredjenima, tako i sa kolegama. Unapredjenje, uspeh, napredovanje na društvenoj lestvici.

Zdravlje : ova karta donosi stabilnost i pokazuje vitalnost osobe, kada je bolest u toku, ukazuje na poboljšanje zdravlja. Najčešće se vezuje za zdravstvene probleme sa srcem, pritiskom, temperaturom organizma, snagu, imunitet. Takodje, može se povezati sa vidom i glavom.

Astrološki : naravno, ova karta se povezuje sa simbolikom planete Sunce.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #32 poslato: 15:55:33, 05.Mar.2016. »

Ključ :

Osnovna značenja : Nešto jako važno, bitno, prioritetno u životu pitača. Rešenje (tj pronalaženje UZROKA nekog problema) Nove ideje, prevazilaženje neke nejasne situacije, otkrivanje, saznanje, pronalaženje istine, dobijanje odgovora (na koji se već duže vreme čeka) Nov početak zahvaljujući novim podacima i činjenicama. Brza akcija & reakcija na neku situaciju. Nešto što će se sigurno (po bilo koju cenu, hteo-ne hteo pitač) da se desi. Sudbina, Karma, neočekivani obrti sudbine (nikada se ne zna šta nas čeka iza zaključanih vrata, zar ne…) Takodje, pokazuje koliko je pitač štedljiv, organizovan i sposoban da brine o samom sebi (generalno)

Opis osobe : ova osoba je pažljiva i voli da „igra“ na sigurno. Nju nikada nećete zateći da radi nepromišljene stvari, niti da reaguje spontano, u „duhu momenta“. Ovo je na prvi pogled jako zatvorena i povučena osoba, što generalno i jeste, ali nije hladna i proračunata, kao što na prvi pogled deluje. Ovo je osoba koja će uvek rado da vam da savet i da vam pomogne da rešite neki problem. Ovo je osoba koja voli da uči, da čita, da saznaje. Pažljivo analizira sve informacije i deluje u skladu sa njima. Dobro je imati je kao prijatelja. Pojava ove osobe varira od starosnog doba, ali uvek će oko nje da leluja neobični „oblak“ nedokučivog. Ovo je osoba koja zaista ume da se snadje u životu (sem naravno, ako u otvaranju okolne karte su negativne) i može vam pomoći da odredite svoje prioritete.

Dnevno otvaranje : danas ćete čuti neku vrlo važnu informaciju. Možda ćete se probuditi i poželeti da reorganizujete svoje prioritete, ne samo za taj dan, već i za celu narednu nedelju (mesec…) Verujte instinktu kada vas posavetuje vezano za neku osobu ili situaciju. Danas ćete najverovatnije poželeti da budete „sam svoj gazda“ i da ne zavisite od tudjih odluka. Verovatno ćete nekoga savetovati (ili ćete pak vi da tražite savet) kako organizovati neki posao ili neku drugu važnu obavezu.

U ljubavi : za slobodne, ova karta ujazuje da će vrlo brzo da pronadju „The right One“ i možda čak i ako na početku sve bude dosta nedefinisano, kako vreme bude prolazilo i jedno drugo budu otkrivali i spoznavali, tako će i pitač i njegova partnerka (partner) da shvataju da pored sebe imaju pravu osobu za njih. Za one koji su već u ljubavnoj vezi, ova karta ukazuje na to da ta osoba je „The right One“ za njih i naročito ako su emotivne karte pored ove, ukazuje na veridbu, stupanje u brak. I u jednom i u drugom slučaju, u pitanju je Karmička ljubav, pored koje će obe strane imati uspeha u samospoznaji i duhovnom nadogradjivanju (a ne samo u emotivnom i psihološkom)

Posao : ovo je karta koja onima koji traže posao, ukazuje na posao „iz snova“ tj radno mesto koje su odvano želeli. Moraće samo dobro da se potrude da saznaju što više informacija i da budu komunikativniji sa okolinom. Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje uspeh i prodor na poslu. Napredak i pohvale nadredjenih su osigurane. Pronašli su ključ uspeha i samo trebaju da budu stalno u toku novih ideja i saznanja i napredak im je osiguran.

Zdravlje : ako je pitač bolestan, ova karta ukazuje na oporavak, jer će lekari (kao i sam pitač) da budu uspešni u pronalaženju uzroka zdravstvenog problema. Karta se vezuje za hronične, nasledne, bolesti, tj sve bolesti koje zahtevaju UZ, rengen, pa čak i operaciju (lekar mora da „otključa“ svog pacijenta, da bi otkrio problem)

Astrološki : neki ovu kartu povezuju sa znakom Bika, neki sa planetom Pluton, a meni je nekako najlogičnija povezanost sa planetom Merkur (pa čak i sama kombinacija Merkura sa Saturnom, jer upravo je Saturn taj koji predstavlja „katanac“ koji taj Merkur treba da „otključa“)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #33 poslato: 15:56:26, 05.Mar.2016. »

Ribe :

Osnovna značenja : mnoštvo, obilje, materijalno blagostanje, emotivna sigurnost, profit, uspešne investicije, beneficije, pozitivan ishod neke situacije (naročito ako je vezana za pare) emocije koje se produbljuju i dobijaju svoji smisao. Uspešno prilagodjavanje i rešavanje neke situacije. Želja da se radost podeli sa drugima (pa otuda i ideja o kupovini i proslavi) Takodje, neki autori ovu kartu vezuju za snove i maštu (kao deo kreativne strane osobe) Ali ne treba zaboraviti na osnovnu simboliku Riba ~ neuhvatljivost, pa otuda i dvosmilenost, situacije „ni za glavu ni za rep“, tj „što ti više neko nešto obećava, manje mu veruj“…

Opis osobe : Ova osoba zna šta želi od života. Osoba koja je finansijski vrlo stabilna i generalno voli da radi, ali i da troši. Voli da bira društvo, iako joj nije problem da komunicira sa svima. Ima puno planova i želja. Ako nije punija, delovaće pufnasto. Bleda put, talasasta kosa, krupne primetne oči koje imaju blago pogubljen pogled. Izraženiji gornji deo tela (naročito grudni koš i ramena) dok će često donji deo tela da bude nesrazmeran u odnosu na gorinji deo tela. Ruke stano u pokretu, dok priča maše sa njima kao da pliva. Umeren ili sporiji, ali ritmičan, hod (opet će na neki način delovati kao da hoda kroz vodu ili pliva) Najprimetiji deo tela kod nje će biti oči (lice generalno) i stopala. Voleće lepo da se oblači, ali neće voleti modu, oblačiće se po svom promenljivom raspoloženju i često će i na taj način da skreće pažnju okolilne (ne)svesno. Po naravi vizionar, umetnik, racionalni romantik, tradicionalista sa dozom „new age“ stila ponašanja i oblačenja. Često, želi da bude sam svoj gazda, naročito kada je posao u pitanju. Ume sa finansijama, ali često će pre da daje nego da čuva. Neki put, kad joj pridjete kada nije raspoložena, može biti prevrtljiva, dvosmislena, a razgovor sa njom će biti nedorečen.

Dnevna karta : danas će se sve vrteti oko para (što je inače generalno svakodnevnica svakog od nas, realno, ali ovaj dan će biti baš specifičan po tome) Takodje, puno radnog elana i želje za radom i stvaranjem. Čak i da niste zaposleni, ova karta će vas dovesti u kontakt sa poslovnim svetom. Danas je odličan dan da platite račune, da napravite nov raspored nameštaja u stanu (i da unesete malo kreativnosti u njega) Možda danas ćete planirati neku zabavu ili ići na neku proslavu (sa srećom, sigurno ćete se lepo provesti) Potrudite se da budete jasni i glasni, ali i insistirajte kod drugih isto to – da ne bude situacija „rekao DA, a mislio NE“ i sl.

Ljubav : za one koji su sami, neka ne očajavaju, jer ova karta ukazuje da će uskoro u njihov život da „upliva“ koja će ispuniti sva njihova očekivanja. Za one koji su već u ljubavnoj vezi, ova karta ukazuje na sve ono lepo što može da se dešava izmedju dvoje ljudi, što im donosi emotivno zadovoljstvo i materijalnu sigurnost (uz emotivne karte, tipa Rode, Dete, Kuća, eto mogućnosti za proširenjem porodice ili kupovinom nove kuće / stana) U oba slučaja, SAMO uz dobre okolne karte ovo će biti unija koja će da donese emotivni i finansijski prosperitet pitaču, u suprtonom, moraće da povede računa da svaki razgovor bude što jasniji i glasniji i da ne pada na atmosferu i šaputanja na jastuku, da se posle ne bi kajao.

Posao : ova karta pokazuje na visoku stručnu spremu, na odličnu organizovanost i spremnost za rad. Pa tako, za one koji traže posao, ova karta pokazuje da će uskoro pronaći posao koji će od njh zahtevati da budu potpuno posvećeni tome što rade i da će puno vremena provoditi na poslu, ali ne i bez adekvatne novčane satisfakcije. Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje prosperitet, bonus / uvećanje plate, ali čak i nove ideje vezane za samostalni biznis (koji je i preporučljiv, naročito ako se pored ove karte pojave karte Brod, Kuća, Rode, Medved…) Za obe grupe, karta Ribe može da donese nejasne ponude, čudna pitanja, nedorečene odgovore. Ipak su to ribe koje neki put ne možemo da uhvatimo ni za glavu ni za rep…

Zdravlje : naravno, pošto se ova karta vezuje ne samo za materijalnu sigurnost (što u zdravstvenom smislu simbolično predstavlja ono što pitač „ima“ tj njegovo telo) ova karta će se povezati za psihiloški deo ličnosti, tj osećanje (ne)samovrednovanja (iz kojeg mogu da proisteknu ozbiljni mentalni problemi) Takodje, donosi probleme sa zadržavanjem vode u organizmu, bolove u nogama (stopalima) pa otuda i problemi sa bubrezima, a takodje i probleme sa ravnotežom, koncentracijom, generalno sposobnošću kretanja i snalaženja u prostoru (drugim rečima pokazuje koliko osoba može da „slobodno pliva“)

Astrološki : se ova karta kod nekih autora vezuje za znak Blizanaca, kod nekih autora za znak Bika, dok meni lično ova karta nekako najviše deluje kao postavka Jupitera u znaku Riba (ili čak u znaku Raka)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #34 poslato: 15:58:02, 05.Mar.2016. »

Sidro :

Osnovno značenje : stabilnost, ravnoteža, sigurnost, zaštita, posvećenost, dostizanje željenog cilja, vernost, sve što ostaje na svom (pravom) mestu, mirna luka, povratak na staro (poznato) Takodje (ne)postojanje samopouzdanja i uticaj svakodnevnih aktivnosti koje obezbedjuju pitaču opstanak (rad, ishrana…)

Takodje, pokazuje trenutnu situaciju u pitačevom životu ~ da li je na poziciji koju je želeo za sebe ili nije. Pokazuje istrajnost i snagu pitača da se odupre negativnim dogadjajima u nj životu (kao što sidro odoleva morskim talasima) Pokazuje pitačevu mogućnost prilagodjavanja i prihvatanja da neke stvari / situacije ne mogu da se menjaju (lep primer pesma „Let it go“)

Ali u isto vreme može da bude i kočenje, sputavanje, kao i opcija propadanja, tonjenja na dno, preživljavanje (stara uzrečica na pitanje „Kako si?“ ~ „Evo, plivam nekako, za sad sam na površini vode“) jer ne treba zaboraviti osnovnu sliku sidra ~ ono je vezano za brod, pa tako i odluke ove osobe da bilo šta uradi u svom životu zavise od odluka nekoga ko im je nadredjen, ko ima više uticaja, autoriteta itd…

Često, može da pokaže na Duše koje lutaju i traže sebe, večitog putnika / mornara koji se stalno pita da li je napokon došao do prave luke ili će ipak morati da nastavi dalje svoju potragu. Često može u otvaranjima da pokaže ili podstanare ili beskućnike.

Opis osobe : stabilna i snažna osoba. Donji deo tela joj je izraženiji od gornjeg. Njen hod je primetan, bučan. Ne govori puno, ali njeni postupci govore više od reči. To je osoba koja će vam bez pogovora pomoći, iako sama je u problemu. Ovo je osoba koja na prvi pogled izgleda praktično, jednostavno, racionalno, ali ispod te maske, kuca nežno srce, puno briga i strahova da li je to što daje i pruža dovoljno, Duša koja je u stalnoj potrazi za odgovorima koji će joj dati smiraj i dozvoliti joj da se posle toloko vekova lutanja napokon oseti „kao kod kuće“. Ovo su osobe koje puno putuju, bilo zbog posla, bilo zbog zadovoljstva. Nisu dinamične i stalno u pokretu, ne naprotiv, one kad negde sednu, one su sele, ne mradaju se odatle, ali ih život obično pošalje na neki nov put, taman kada su one pomislile da su se napokon skrasile na jednom mestu.

Dnevno otvaranje : osećanje melanholije i nesigurnosti će da provejava ceo dan. Talasi na moru su jaki, brod se ljulja, sidro ga samo pridržava da ne odpluta negde na pučinu. Tako će i danas da se osećate najverovatnije, kao da povremeno gubite tlo pod nogama. Kontakt sa nekom važnom osobom od koje zavise neke vaše (poslovne, privatne) odluke. Danas na testu će da bude i vaša snaga, pa tako može da bude ili puno posla na radnom mestu, ili obaveze prema domu i porodici, ili pak pad imuno sistema koji će vas naterati da malo više povedete računa o sebi. Prilagodjavanje je osnovna reč za danas, plivajte, ali ne dozvolite da potonete, ako je udarac sudbine jači nego što ste očekivali. Sutra je novi dan.

Ljubav : za one koji su sami, ova karta pokazuje da će neko uskoro da „uplovi“ u njihov život. Nova poznanstva, druženja, pa i lepa ljubav su na pomolu. Ovo je veza koja bi mogla da traje, ali samo pod uslovom da je vaš život sredjen (da vam je „mirna luka“) ili da je to slučaj sa vašim partnerom (partnerkom) jer u suprotnom, može da dodje do razmimoilaženja u ciljevima što se tiče vašeg odnosa i da vas taj odnos povuče na dno. Za one koji su u vezi, ova karta pokazuje stabilnost, sigurnos, pa čak i pomlao monotoniju i predvidljivost u tom odnosu. Nekima naravno to odgovara, ali nekima i ne. Pripazite se da ne krenu da naglo duvaju vetrovi, pa da se more uzburka i sidro da krene da se pomera po morskom dnu…

I u jednom i u drugom slučaju, ne dozvolite da drugi donose odluke umesto vas!

Zdravlje : ova karta se vezuje za probleme sa ishranom koji su povezani sa osećanjem (ne)sigurnosti u samog sebe. Otuda gojaznost ili anoreksija, depresija, prejedanje, štrajk gladju. Takodje, ova karta je opomena da se ne istrajava sa odredjenim režimom ishrane doveka, već da se unesu novine i promeni režim ishrane. Takodje, bavljenje nekom fizičkom aktivnošću je preporučljivo.

Astrološki : neki autori vezuju ovu kartu za simboliku 6 polja, neki autori je povezuju sa planetom Saturn, a po meni ovo jeste Saturn, ali… retrogradnog uticaja…

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #35 poslato: 15:58:49, 05.Mar.2016. »

Krst :

Osnovno značenje : Vera, religija, uverenja, a kao posledica Vere i uverenja ~ patnja, trpljenje, žrtvovanje, mučenje. Takodje, donosi težinu Duši i samokažnjavanje. Ova karta se vezuje i za gubitke, poniženja, bol (kako emotivnu, tako i fizičku i psihičku) Naravno, vezuje se za sve lokacije koje su povezane sa religijom.

U nekom običnom, svakodnevnom, životu, ova karta može da se poveže sa proslavama (Slavama) svim religioznim manifestacijama, ali i polaganje ispita, testova. Predstavlja težak rad, ulaganje dodatnog napora da se neki posao završi, gubitak cilja i perspektive, ovo su sve one situacije koje izazivaju pitača da pokaže koliko je snažan i izdržljiv.

Takodje, ovo je karta koja pokazuje koliko je pitač spreman da preuzme odgovornost i teret neke situacije / odluke, pa se samim tim vezuje i za svesnost, kao i osećanje krivice, pokajanje, osećanje sramote, pokora, prezira, odbačenosti od društva (tj više neshvaćenosti od strane društva koja se manifestuje odbacivanjem ~ a često to odbacivanje je praćeno kritikom i podsmehom)

Ovo je takodje i okultna karta, nema ni pozitivno ni negativno delovanje na okolne karte. Ovo je karta Sudbine, Usuda, Karme. Čovek mora da prodje kroz patnju, da bi znao šta je sreća, čovek mora da izgubi nešto drago & važno & bitno , da bi znao da bude skroman i da ceni ono što već ima (savet „Ne traži hleba, preko pogače!“)

Opis osobe : Ovo je osoba koja je visoka, vitka, ali koja u svom hodu kao da nosi teret na ramenima. Njeno lice je blago, ali i izmučeno. Oči su joj krupne i lepe, ali pune bola. Mudra, požrtvovana. Može biti bilo ko (ako želimo da vidimo da li je osoba muško, žensko) od majke, oca, bake, deke, pa i nekog učitelja, starog komšije koji živi na kraju ulice, osoba koja živi povučeno od užurbanog sveta i čini dobra dela, blagoslovenog prijatelja koji je uvek tu u našem trenutku patnje, osoba koja se na neki način odrekla „blagodeti modernog života“ i živi jednostavnim skromnim životom. To su sve one osobe od kojih možemo da čujemo blagu reč, mudar savet, da na osnovu njihovog životnog iskustva i načina života da naučimo nešto, da mi ne bi morali da prolazimo kroz Golgotu koju su oni prošli. Pored ove osobe, ljudi se osećaju smirenim, ali u isto vreme i pokornim. U razgovorima sa ovom osobom, čovek često oseti grižu savest, ili pokajanje za svoja nedela (niko na ovoj planeti Zemlji nije bezgrešan, ma koliko da se trudi da bude „bogobojažljiv“ i „duhovan“)

Dnevno otvaranje : Danas je dan kada će vam sve nekako ići teže nego obično. Puno ćete morati da uložite volje i snage da bi odradili neki posao ili obavezu. Danas ćete možda morati da prihvatite neku tešku odgovornost ili donesete bolnu odluku. Danas ćete možda puno (ne)svesno grešiti, bunićete se što se pojavljuju greške, jer smatrate da ste u pravu, ali ćete vrlo brzo uvideti da najverovatnije ~ niste. Danas je dan kada treba da se uči na greškama i predjašnjim iskustvima. Verovatno ćete nešto morati ispočetka da krenete da radite. Tek pred kraj dana ćete osetiti olakšanje.

Ljubav : za one koji su sami, u potrazi za svojom srodnom Dušom, ova karta može da pokaže dolazak osobe u njihov život, koja će na prvi pogled biti savršena, ali će se vremenom pokazati da je jako komplikovana. Za one koji su u vezi, ova karta opominje da se ne traži previše od partnera (partnerke) sem u slučaju da već vi sami puno ulažete u taj odnos. Moguće je da će vaš odnos biti stavljen na test izdržljivosti, da li postoji poštovanje, da li postoji poverenje, da li postoji predanost?

Posao : za one koji traže posao, ova karta pokazuje da ćete morati još malo da se strpite, jer trenutna situacija možda i treba takva da bude kakva jeste. Savet je da ne prihvatate na prvi pogled povoljne poslovne ponude, jer je moguće da će na kraju sve ispasti mnogo teže po vas nego što ste mogli i da predpostavite. Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje da će pošteno morati da se potrude i da ulože dodatni napor da bi odradili neki posao do kraja. Nove poslovne obaveze, nova opterećenja i zahtevi nadredjenih. Mnogo toga ćete morati da krenete ispočetka da radite, pa se naoružajte strpljenjem i budite sigurniji u sebe da ćete ovog puta uspeti.

Zdravlje : Krst kao simbol čoveka, što znači kosti, kičma, ramena, donji deo ledja. Ako je pitač već bolestan, ova karta pokazuje nastavak patnje (bolova) jer ova karta je signifikator sporog razvoja tj sporog oporavka. Ako pitač nije bolestan, moguće je da će se uskoro razboleti, pa bi trebalo da povede računa o svom zdravlju. Ova karta takodje pokazuje psihičke probleme (tuga, depresija, misli koje su okrenute smrti i sl.)

Astrološki : ova karta se kod nekih autora vezuje za znak Riba, kod nekih autora za 12 polje. Ja bih na to dodala i simboliku 9 polja kao i simboliku planete Saturn.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #36 poslato: 16:04:35, 05.Mar.2016. »
     Po ugledu na Lenormand špil mog omiljenog autora Ciro Marceti-a, Gilded Reverie Lenormand, dodala sam još 4 karte u ovaj špil :37 : Vreme :
~ prolaznost, vreme, sat, časovnik

38 : Most :
~ spajanje, udruživanje, mostovi

39 : Kocke :
~ rizik, test, ispit, kockarnice

40 : Maska
~ nevidljiva prepreka, slepilo, drugo lice medalje, sakrivenost, maksembal

     Moj dizajn Steampunk Lenormand karti : https://picasaweb.google.com/117409743568240019103/SteampunkLenormand40# nastao Januar 2016.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


Stranice: « 1 2 3 4

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
29 Odgovora
7354 Pregleda
Najnovije: 12:33:16, 17.Jul.2014.
Šmišonja