~ Steampunk Lenormand Cards ~

 • Odgovora: 36
Stranice: « 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #10 poslato: 15:37:34, 05.Mar.2016. »

Bič (metla) :

Ključne reči : nesporazumi, svadje, greške, nevernost, prevara, kazna, pobuna, bes, neslaganja. Takodje, predstavlja probleme sa besapricom, bankrot, siromaštvo kao i sve dodatne „nus-pojave“ koje se dešavaju kada čoveka zadesi besparica ili potpuno izgubi sve u životu (drugim rečima, ova karta pokazuje pravu sliku osobe kada se nadje u velikom problemu)

Za sve one koji su nesrećnim slučajem gledali „50 nijansi sive“ verovatno sama reč Bič asocira na nešto „erotsko i bezobrazno“. Al, razočaraću vas… ova karta ni malo nije ni erotska, ni bezobrazna… Ovo je karta koja sugeriše fizički bol, ne samo sukob i svadju, već i batine i tuču.

Ovo ni malo nije naivna karta, već opomena da se pitaču sprema vrlo težak okršaj sa nekim (okolne karte će naravno da pokažu o čemu se radi) Naravno, ko voli SM, onda je ovo karta za njega (nju) naročito ako se ova karta nadje pored ličnih tj „emotivnih karti“…

Opis osobe : dominantna osoba, osoba koja jednostavno mora da bude u pravu, po ceni bilo čega, osoba koja ne preza ni da započne svadju ili fizički obračun, da bi dokazala da je samo ona u pravu. Impulsivna, preteramo saouverena, neretko nasilna i agresivna. Pojava joj je čak neki put napadna. Sve što radi, radi 100%. Borac, pa često može i da se bavi nekim (indivu+idualnim) sportom (nikako nije timski igrač) a takodje može da bude i savetnik tj „life coach“ ako su okolne karte pozitivne) Ovo naravno može da bude i klasičan trener u nekom sportu.

Dnevno otvaranje : previše uzimate stvari zdravo za gotovo, preosetljivost, subjektivnost. Porazmislite da li ste prikupili sve informacije kako bi odregovali tako kako ste namerili da odreagujete. Prvo skoči, pa reci hop. Ovo je dan za svadju, ali samo pod uslovom da pristanete na to…

Ljubav : kao što rekoh u uvodnom pasusu, ako je neko za SM, u ljubavnim odnosima, ovo će da donese pojačanu strast i požudu, pojačan seskualni apetit, pa u neku ruku za pitača koji je u vezi, ljubavni život će „procvetati“ u narednom periodu. Ali, čak i ta priča ima drugu stranu medalje, jer svaka strast ima svoj kraj, tj realnos je tu da podseti da ne može veza da se zasniva isljučivo na fizičkom privlačenju, već da po neki put mora da bude i nekakvog razgovora – a razgovor u ovom slučaju može da bude napet, pa čak i agresivan i sklon svadjama. Za pitača koji nije u vezi, savet ove karte jer da dooobrooo razmisli da li želi da traži novog partnera ili ne, tj ako je već pitač nekog „odmerio“ da povede računa da se sa tom osobom ne provede ko „bos po trnju“.

Posao : period koji sledi za pitača koji je zaposlen će da bude trnovit, jer su mogući sukobi mišljenja sa kolegama i nadredjenima, pa čak i svadje sa njima (ako okolne karte su povoljne, sve će se završiti na „vatrenoj razmeni ideja“, ali ako su okolne karte nepovoljne, pitač može čak očekivati i otkaz) Za pitača koji traži posao, ovaj period ni malo neće biti lak, pa je bolje da sačeka neku povoljniju priliku.

Zdravlje : pošto se sama karta Bič vezuje za povišen tog u govoru (da ne kažem vikanje i dranje) naravno da se najviše i vezuje za grlo, krajnike, glasne žice, pa tako i zdravstvene probleme vezane za taj deo tela – promuklost, gušobolja, upala krajnika, bolovi u vratu. Treba izbegavati promaju, takodje (a u ljubavnim avanturama paziti se da se ne pretera sa SM izlivima „nežnosti“ da ne bi došlo do povreda…)

Astrološki : ova karta se vezuje za Severni Mesečev Čvor.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #11 poslato: 15:38:26, 05.Mar.2016. »

Ptice :

Osnovna značenja : brbljanje, pričanje, tračevi, ogovaranja, problemi u sporazumevanju, neobavezni razgovori.

Obično ova karta ukazuje ne sve one osobe i situacije koje ne treba previše zdravo-za-gotovo prihvatati (jer ni one same sebe tako ne doživljavaju) Ovo su sve one situacije prolaznog tipa, sve one osobe koje usputno srećemo u toku dana, razmenimo par reči i nastavljamo dalje svojim putem.

Ova karta ukazuje na potrebu da se malo smani talasnje u glavi, da se malo uspori i poboljša koncentracija. Karta Ptice ukazuje na razmenu informacija, ali pola od toga ne mora (i obično i ne bude) ni tačno ni celovito.

Često, ova karta ukazuje na nešto iz dva dela, duplo, par, paralelno, obnovljeno (par ljudi, dve osobe, paralelni putevi, ponovljena prilika & šansa)

Opis osobe : ovo je cvrkutava vesela osoba, pomalo nervozna i bez mnogo koncentracije. Voli da razgovara i da se druži, sva je lepršava i voli da izlazi u susret drugima (umela ona da pomogne, ili ne) I pojava ove osobe je vrlo slična njenom temperamentu. Primetna je, odeća joj je vesela, laganih materijala, lepih boja. Često, osoba je brzopleta pa i iz najbolje namere napravi neki problem u pokušaju savetovanja ili pomaganja, pa je treba ili samo saslušati ili zaobilaziti u potrazi za pravim savetom. Ni malo zlonamerna (sem u slučaju da okolne karte su loše) ova osoba je vaša najbolja komšinica, drugarica, rodjaka, sa kojom ste u mogućnosti da uz kafu i kolačiće izogovarate ceo komšiluk bez da uključujete puno mozak u celu priču. Ovo je dušu-dalo osobu za neki izlazak i opušteni provod.

Dnevno otvaranje : danas će akcenat biti na komunikaciji sa okolinom. Proverite dobro da li su sve informacije koje ste saznali tačne i potpune. Izbegavajte da dajete javna mišljenja o nekome ili nečemu, jer vam se to može vratiti kao bumerang i da na kraju bude priča da ste ogovarali nekoga iza njegovih ledja. Znatiželju i nemirni um utolite čitanjem neke knjige ili slušanjem opuštajuće muzike ili kroz meditaciju.

Ljubav : pošto je ovo karta koja se najviše vezuje za komunikaciju (ništa drugo joj nije bitno toliko koliko da PRIČA i PRIČA i PRIČA) za pitača koji je u vezi, moguće je da će imati prilike podrobno da se ispirča sa svojom lepšotm (jačom) polovinom i da rasčisti neke stvari koje do sad nisu baš bile najjasnije (iako sve mora da uzme sa rezervom i da proveri sve informacije i kod nekog drugog, za svaki slučaj) Za pitača koji je sam, ovo sugeriše neobavezne izlaske i druženja sa možda potencijalnom simpatijom, ali će generealno sve da ostane na razgovoru i možda razmeni brojeva telefona.

Posao : za pitača koji ima posao, ovo je karta koja donosi nove poslovne ponude, dao-bog, pola od tih ponuda će moći maltene odmah da precrta kao moguće (više će da bude gradjenje kula u vazduhu) a takodje na poslu imaće puno razgovora i razmena ideja sa kolegama i predpostavljenima. Za pitača koji traži posao, ova karta donosi poziv na razgovor ili pak poziv koji će ga obavestiti o nekom konkursu za neko radno mesto.

Zdravlje : hiperaktivnost, pa samim tim podložnost stresu. Problemi sa pritiskom su takodje mogući. Potrebna je tišina i mir da bi se um doveo opet u ravnotežu. Često, može da pokaže i talasanje, slabu koncentraciju, pa i zaboravljanje (a uz loše karte, to može da bude i najava Alchajmera)

Astrološki : ova karta se vezuje za planetu Merkur (neki je vezuju za znak Vage , a neki je vezuju za planetu Uran )

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #12 poslato: 15:39:16, 05.Mar.2016. »

Dete :

Ključne reči : prirodnost, iskrenost, dobroćudnost, nezrelost, naivnost.

Ova karta je simbol svega onoga što je novo, malo, tek rodjeno / nastalo, sve ono što je deo nečeg većeg. Ovo je karta jednostavnosti, svega što je malo, pa možda i ne bitno.

Naravno, ovo je i karta deteta, bebe, začeća, trudnoće, porodjaja, rodjenja (ali samo ako se nadje pored karte Roda, naravno)

Opis osobe : ako nije reč o klasičnom detetu, ova – odrasla – osoba je slična detetu. S jedne strane, to može biti nepopravljivo „veliko dete“ dobrodušna i naivna osoba, koja se lako naduri ako nešto nije po njenom, ali se i brzo odljuti i zove vas da izadjete u grad sa njom u šetnju. Ovo je osoba koja je lako uvredljiva, ali i koja brzo zaboravlja uvrede. Ona poptuno veruje drugima, ali treba voditi računa da se njoj previše ne veruje (ne zato što je neiskrena, već zato što pola od njenih priča i obećanja su često samo ~ priče i obećanja)

S druge strane, ovo može da bude osoba koja je ometena u razvoju, odrasla osoba koja je na nivou bebe ili malog deteta. Osoba o kojoj mora da se nonstop vodi računa, bez obzira koliko godina imala. U oba slučaja, ovo je vrlo nežna osoba, koja ima svoj svet vila i vilenjaka u koji često vrlo rado se sakrije i retko kad ima mogućnosti da je druge osobe iz njene okoline shvate (pa samim tim i prihvate) na pravi način.

Dnevno otvaranje : danas je dan kada nešto treba da se „rodi“ tj nešto bi moglo da se iskristališe i dobije svoju formu i oblik (bilo da je ideja, ili neki posao) Danas ćete se baviti sitnicama po kući, obavljati neke manje (poslovne, domaće) zadatke. Možda ćete morati danas da povedete posebnu brigu o nekome iz vaše bliže okoline (ili će neko da brine o vama)

Ljubav : za pitača koji je u vezi, ova karta može da pokaže novu fazu u odnosu, želju da se unese nešto drugačije, da se promene ciljevi (pa otuda i planovi možda o proširenju porodice i sl.) Ako je pitač sam, može naleteti na veselu (vrlo verovatno mladju) osobu, sa kojom će mu biti vrlo zabavno, ali treba da povede računa da se sa emocijama ne igra i da ako želi lepu ljubavnu vezu, malo ipak povede računa i o svojim postupcima, ali i o postupcima druge osobe i da analizira koliko god je moguće, da li ta vesela druženja vode ka ozbiljnoj vezi ili ne. Neretko, može da se desi i da pitač koji je sam, naleti na osobu koja ima već dete iz predhodne veze / braka.

Posao : za pitača koji je zaposlen, ova karta simbolično predstavlja nov period na poslu, nove poslovne prilike, pa čak i potencijalni napredak. Moguće je da će dobiti novog kolegu ili će ga nadredjeni posavetovati kako da promeni svoj radi i da osveži svoje poslovne projekte. Ako pitač traži posao, ovo je karta koje će ukazati na veliku mogućnost brzog dobijanja lepog radnog mesta, možda u nekoj novoj / mladoj firmi, ili će dobiti radno mesto koje je negde „na nižoj lestvici“ od očekivane (konkurisao je za posao knjigovodje, a umesto toga, dobio je posao da radi sa strankama)

Zdravlje : sve ono što muči bebe, vezuje se za ovu kartu. Sve dečije bolesti, drugim rečima. Isto tako, kao što je navedeno na početku, može da ukaže i na mentalne bolesti zaostatka u razvoju.

Astrološki : ova karta se vezuje za znak Lav .

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #13 poslato: 15:40:11, 05.Mar.2016. »

Lisica :

Ključne reči : lažno predstavljanje, lukavost, smicalice, prevare, obmane, dvosmislenost, zavodljivost, ljubavnica / rival. Često se vezuje i za posao (ali više u smislu rivalstva i konkurencije!)

Ovo su sve one osobe i situacije koje su mutne i nedorečene u kojima pitač hteo-ne hteo oseća da nije sve kako treba i da definitivno mora da čita izmedju redova da obrati pažnju na sve detalje da se ne bi proveo „kao bos po trnju“.

Opis osobe : mudrica, lukava osoba koja vešto skriva svoje pravo lice. Apsolutno sposobna za sve i svašta, svestrana, snalažljiva, ako treba i nemilosrdna. Zavodljivog izgleda, šarmantnog rečnika, sposobna da prevede žednog preko vode. Posebno obraća pažnju na fizički izgled jer je svesna da joj je to prvi deo „ulaznice“ da je ljudi primete i prihvate u nekom društvu. Ovo možda i nije toliko zla osoba, koliko je jednostavno takva – kakva je, pre će da slaže ili da učini nešto pogrešno, samo da bi sebe zaštitila, nego da postupi na ispravan način (jer vrlo dobro zna da može da greši i da će da izgubi ono što želi da postigne) Ego je veliki i želja za osvajanjem teritorije, ne prihvata poraz i zato se i okreće raznim mahinacijama da bi zadržala poziciju / osobu do koje joj je stalo. Opasan protivnik kojeg se treba klanjati.

Dnevno otvaranje : pripremite se za kontakt sa nekom prevrtljivom osobom, ili pak spremite se da se nadjete u situaciji koja ni malo ne deluje onako naivno kao na prvi pogled. Obavezno čitajte izmedju redova i otvorite četvore oči! Neko može da vas iznenadi ružnim komentarom ili postupkom.

Ljubav : shodno svojoj negativnosti, ova karta kaže sledeće ~ za one koji su u vezi, pripazite se da ne dodjete u situaciju da posumnjate u iskrenost lepše (jače) polovine ili pak nje u vas. Trudite se svim silama da budete što iskreniji jedno prema drugome (po cenu i da boli) Za one koji su sami ~ naravno, suzdržite se potrage, nije vreme za ljubavne priče, možete samo da uletite u ljubavni trougao i da izvučete deblji kraj.

Posao : za one koji su zaposleni, ova karta sugeriše podmetanje noge od strane „kolega“ i „koleginica“. Dvostruki standarti, borba za 1 radno mesto može da poprimi epohalne razmere. Pokažite nadredjenima da nije zlato sve što sija i da i vaše ideje su dobre kao i vaših kolega. Nikako ne delite svoje ideje i poslove sa kolegama, jer oni mogu da preuzmu zasluge vaših napora i rada! Za one koji traže posao – ne prihvatajte poslovne ponude u narednom periodu, jer one neće izaći na dobro, obećanja o dobrom radnom mestu i lepoj plati će na kraju da ispadnu bajke (više noćne more za laku noć) i možete završiti u vrlo lošim radnim uslovima, sa platom koja je manja, kasni ili je čak i nema.

Zdravlje : ovo je karta upozorenje da nešto nije kako treba. Treba otići kod lekara na klasičnu kontrolu, čak i ako se osećate dobro. S jedne strane, ova karta može da ukaže na pad imuniteta, tj pogoršanje zdravstvene situacije, ali s druge strane, zbog svoje dvoličnosti, ova karta može da ukaže na pogrešnu dijagnozu & lečenje (pa samim tim OPET pogoršanje zdravlja) pa je preporučljivo potražiti mišljenje barem još jednog lekara (ili makar obnoviti pretrage)

Astrološki : ova karta se vezuje za znak Škorpiona.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #14 poslato: 15:40:48, 05.Mar.2016. »

Medved :

Ključne reči : snaga, hrabrost, zaštita, energija, protekcija, podrška.

Opis osobe : ovo je i fizički i mentalno snažna osoba. Vrlo upečatljive pojave. Pomalo zastrašujuće, ali vremenom se otkriva veliko srce koje kuca za druge. Ovde je snaga osobe okrenuta pomaganju slabijima od sebe. Ovo je ktitor koji traži svog štićenika. Ovo je imućna i dobrostojeća osoba. Često se nalazi na visokoj poziciji u društvu (pa čak i ako nije imućna i gazda neke firme, ovo će da bude makar starešina nekog sela ili predsednik kućnog saveta, makar…) Ovo je osoba koju je teško ne primetiti u gomili. Visoka i markantna, prodornog glasa, jake gradje kostiju, glasnog hoda. Ova osoba je uvek tu da pomogne, posavetuje, da zaštiti. Ne boji se nikoga i ničega. Rado će da vodi bitku u tudje ime i da brani slabije od sebe. Nije dobro da se isprovocira kada je jasno i glasno rekla da trenutno nema vremena da pomogne (kao što nije dobro dirati medveda dok spava zimski san)

Dnevno otvaranje : danas ćete uz nečiju pomoć uspeti da odradite ono što ste isplanirali, a možda ćete vi nekome pomoći da uradi ono što je ta osoba isplanirala za sebe. Danas ćete biti puni snage i energije pa zato je utrošite na neko dobro delo. Ne preterujte u hedonizmu, zadnjica vam neće izgledati toliko elegantno od pozadi posle toliko silnog ića i pića kad krene odeća da puca po šavovima, a može i da vam pozli od preterivanja u masnoj ili slatkoj hrani.

Ljubav : za one koji su u vezi, ovo je karta koja ukazuje na pojačanu želju da se zaštiti partner (partnerka) da se očuva nivo veze koji je ostvaren do tada. Takodje, negativna strana ove karte može da pokaže na partnera (partnerku) koji previše želi da dominira u odnosu, jer je ljubomoran i posesivan. S druge strane, pitač koji traži ljubav, može da naleti na vrlo temperamentnog partnera (partnerku) sa kojim teško da može lako da izadje na kraj ako odmah na početku ne postavi makar osnovna pravila ponašanja i prohteva. Generalno, ovo je osoba koja mora da štiti, e sad, da li će da štiti pitačevu zadnjicu, ili svoju, to će pokazati okolne karte.

Posao : ova karta obično pokazuje nadredjene na poslu za pitača koji je zaposlen. To su svi šefovi, gazde, poslovodje. Takodje, pokazuje naklonost tih ljudi ka pitaču (naročito ako i okolne karte podržavaju tu priču) Za pitača koji traži posao, ovo je karta koja obećava vrlo brzo pronalaženje kvalitetnog posla, a takodje ukazuje na mogućnost i privatnog posla (naročito ako napr karta Kuća se nalazi pored ove karte)

Zdravlje : s obzirom da je Medved krupan, bucmast, temperamentan, naravno da zdravstveni problemi se vezuju za debljinu, probleme sa pritiskom, nervozom. Savet je da se osoba opusti i malo povede računa o iću i piću i da se vrati jednostavnijem režimu ishrane i malo provede dan u prirodi ili baveći se nekim laganim sportom. Povremeno problemi sa spavanjem.

Astrološki : ova karta se povezuje sa simbolikom znaka Ovna (iako bih ja dodala i znaka Lava kao i planetu Sunce)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #15 poslato: 15:41:48, 05.Mar.2016. »

Zvezde :

Osnovna značenja : napredak, prosperitet, obnova, nada, postignuća, sreća, isnspiracija.

Ovo je pozitivna karta koja pokazuje pitačeve želje i nade. Takodje, može da ukaže i na neočekivan srećan dogadjaj (a stroke of luck) Darežljivost, dobra dela, vizije, mašta, kreativnost. Takodje, vezuje se za duhovnost i ezoteriju.

Opis osobe : duhovna osoba, mudra, staložena. Uvek tu da pomogne, posavetuje, da učini. Pojava joj je upečatljiva, uvek se ističe u gomili svojom pozitivnom harizmom i aurom. U njenom društvu je uvek lepo, ima puno toga mudrog i dobrog da se čuje i nauči. Okrenuta duhovnosti i ezoteriji, interesuje je sve što je vezano za onostrano, spiritualno, pa je moguće i da se bavi nekim poslom vezano za te oblasti. Na ovoj osobi najupečatljivije su oči koje nude sasvim novi pogled na svet i ljude. Često, ova osoba je povezana sa kulturnim društvima, ili pak humanitarnim organizacijama.

Dnevno otvaranje : u toku današnjeg dana moguće je da će vam se neka želja ostvariti. Pripazite se da vas ljudi ne shvate pogrešno, jer danas razmišljate malo drugačije (šire) od ostalih. Nalet inspiracije i kreativnosti. Pogledajte značenje svog sna koji ste imali noćas.

Ljubav : za one koji su u vezi, ova karta pokazuje duhovni napredak odnosa, mogućnost stabilizacije i prelaženja na viši nivo posvećenosti (napr brak ili pak proširenje porodice) Za one koji traže ljubav, ova karta obećava susreta sa fascinantnom osobom, koja je svestrana i zbog koje će zaista poželeti da joj skinu sve zvezde sa neba.

Posao : za one koji su zaposleni, savet da slušaju svoju intuiciju i da se ne oslanjaju previše na tudje savete. Ispoljite svoju kreativnu stranu, bez obizra koliko vaš posao bio monoton ili jednostavan. Za one koji traže posao, ova karta ukazuje na mogućnost novog posla, koji će biti više od očekivanog (u pozitivnom smislu)

Zdravlje : vratite se prirodi, hodajte bosi po travi, gledajte zvezdano nebo, igrajte na kiši… drugim rečima, opustite se i uživajte u ovom sad trenutku. Uspostavite ponovo harmoniju izmedju uma i tela.

Astrološki : ova karta se vezuje za znak Riba (a neki je povezuju sa simbolikom 12 polja)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #16 poslato: 15:42:27, 05.Mar.2016. »

Rode :

Osnovna značenja : promena, putovanje, selidba, dolazak ili odlazak, vraćanje, ponovni susret.

Takodje se vezuje za nove početke, nove mogućnosti, kao i za prinovu, trudnoću & bebu, tj sve ono što pitaču može da donese lepe promene, sreću i prosperitet u životu.

Opis osobe : osoba koja je visoka, ima duže ekstremitete. Uvek u pokretu, čak i kada sedi, ova osoba makar „priča“ (maše) rukama i gestikulacijom dodatno obajšnjava to što priča. Ali, njeno ponašanje i pojava je ipak dostojanstveno i graciozno. Često putuje, upoznata je sa raznim stranim zemljama, moguće je da poznaje puno stranih jezika. Elokventna, mudra, tradicionalista. Uvek završava ono što je započela. Verna porodici i korenima. Ono što je specifično kod ovih osoba jeste njihov tihi govor (opšte poznato da prave Rode nemaju glasne žice) Ove osobe su metereopate i ne trpe ružno vreme, pa čak im i raspoloženje često bude uslovljeno vremenskim prilikama. Ovo su „dnevne“ osobe, retko kad će ova osoba biti budna noću, ako ne mora, nije tip za žurke i diskoteke, već više za porodična okupljanja i klasične sedeljke oko raskošno uredjene trpeze (jer su po prirodi gurmani)

Dnevno otvaranje : ako vas nešto mučilo predhodnih dana, ovaj dan je kao stvoren da rešite misteriju i izadjete iz problema. Možda ćete morati da odete negde da bi rešili taj problem, ili pak će neko morati da dodje do vas. Promenljiv dan, kako sa dešavanjima, tako i sa vašim raspoloženjem. Možda se javi želja za nekom promenom. Ostvarite je danas.

Ljubav : za pitača koji je već u vezi, ova karta nedvosmisleno ukazuje na potencijalni brak ili prinovu u porodici. Ako pitač traži ljubav – ova karta sugeriše dolazak ozbiljne osobe, tradicionalnih vrednosti sa kojom će vrlo brzo moći da uspostavi stabilnu vezu (pa i poorodicu) Ovo je karta koja savetuje : vreme je da se puštaju koreni i izgradi krov nad glavom nove porodice.

Posao : za sve zaposlene, ova karta pokazuje pohvalu, napredak, bonus pored plate, pa čak i promenu radnog mesta, na bolje. Moguće je da će na radnom mestu doći do promena vezanih ili za neka putovanja ili ljude & poslove iz inostranstva. Za sve one koji traže posao, savet ove karte je da pokušaju sa inostranim firmama ili preko ljudi iz inostranstva da nadju posao.

Zdravlje : poboljšanje raspoloženja i oporavak od bolesti. Čak i ako je duža bolest u pitanju, ishod će biti pozitivan.

Astrološki : ova karta se vezuje za znak Vodolije (neki je vezuju za simboliku 3 polja)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #17 poslato: 15:43:16, 05.Mar.2016. »

Pas :

Osnovna značenja : prijateljstvo, odanost, vernost, poverenje, vera, iskrenost, zaštita, podrška.

Opis osobe : ovo je pravi prijatelj, bez obzira kako on fiziki izgledao i koliko god godina imao. Ovo je veseljak i druželjubivi ortak koji će vam se uvek naći kad god zatreba. Bilo koje doba dana ili noći, ova osoba je tu da pomogne. Ova osoba je čvrstih načela i uverenja. Odana je i poštena. Neizmerno iskrena u svojim osećanjima. Požrtvovana, porodična i tradicionalna, ali u isto vreme snažnog duha uvek željnog avanture i dobre atmosfere. Neki put, ume da bude naporan i dosadan, ali iz najbolje namere. Povremeno može da proradi posesivnost, pa da na kraju bude „od silne ljubavi udavili mače“, ali ga to brzo prolazi i opet se vraća na staro.

Dnevno otvaranje : danas je dan za druženje. Akcenat na prijateljima. Učinite dobro delo ili zamolite nekoga da vam pomogne. Ako treba, razmazite nekoga do krajnjih granica ili pak dozvolite da vas neko razmazi do maksimuma. Divan dan za humanitarne poslove.

Ljubav : za sve koji su u vezi, ne moraju da brinu za vernost svoje lepše (jače) polovine. Možda samo će poželeti malo više dinamike i strasti, ali generalno, sada u njihovoj vezi zaista ništa ne šrkipi i sve ide svojim lepip prirodnim tokom. Za one koji traže ljubav, moguće je da će je naći u krugu svojih prijatelja. Mogu da budu iznenadjeni kada budu otkrili ko je već duže vreme zaljubljen u njih. U oba slučaja ~ prava iskrena ljubav je tu.

Posao : za one koji imaju posao, ova karta pokazuje dobar i kvalitetan kolektiv. Kolege / koleginice su zaista iskreni i pošteni. Nema zavisti niti borbe oko radnog mesta. Postoji zdrav osećaj konkurencije, ali ni traga od neferpleja. Za one koji traže posao, moguće je da će te čuti neku informaciju preko prijatelja ili pak će sam prijatelj da vam predloži da započnete posao sa njim (njom) U oba slučaja, pozitivna karta koja pokazuje stabilnost i sreću.

Zdravlje : dobar imunitet. Ako već postoji bolest, ona će vrlo brzo da prodje. Najbolji lek za vas : smeh i druženje sa prijateljima.

Astrološki : ova karta se povezuje sa znakom Vodolije (a neki je povezuju sa simbolikom 4 polja)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #18 poslato: 15:44:04, 05.Mar.2016. »

Kula :

Ključne reči : usamljenost, radvojenost, rastanak, moć, pozicija, država (državne ustanove) prošlost, neko ko je star. Vezuje se za okultno.

Opis osobe : mršava, visoka osoba, sivkastog tena. Tiha i distancirana od okoline. Dostojanstvenog hoda, gracioznih pokreta. Sve u njenom životu je proračunato i odmereno, sve je po zakonu i po pravilima. Ona je tu da pomogne i služi, da pruža usluge, ne zato što zaista želi, već zato što mora, takav joj je život / posao / sudbina. Tu je da usmeri, posavetuje, pomogne, izleči. Neretko, ovo su osobe koje su same, ili bez porodice (siroče) ili pak ne oformljuju svoju porodicu (usedelica) jer su potpuno posvećene svom poslu (koji ih na žalost ne usrećuje onako kako su očekivale) Deluje starije nego što jeste, pomalo razočarani pogled na svet, sve je crno ili belo, umoran pogled i monotoni glas. Sve se radi mehanički, užasava se spontanosti i prirodnosti. Najčešće je zaposlen u nekoj državnoj ustanovi (pravnik, lekar, ministar, zvaničnik pri vladi, pilot…)

Dnevno otvaranje : ovaj dan će pitač najverovatnije da provede sam, ili će ga osećaj usamljenosti pratiti kroz ceo dan. Dužnost i obaveze na prvom mestu, danas nije dan za opuštanje i zabavu. Moguć kontakt sa nekim državnim službenikom.

Ljubav : ovo nije baš najbolja karta što se tiče onih koji su u vezi, jer donosi otudjenje, pa čak u nekim situacijama i želju za razlazom. Karta Kula hladi odnose, sve postaje monotono, mehanički, dosadno. Nema strasti, nema spontanosti. Samo ozbiljnost i dužnost. S druge strane, oni koji traže ljubav sa ovom kartom dobijaju jednostavan savet ~ i dalje će biti u potrazi, jer ništa povoljnog nema na vidiku u skorije vreme.

Posao : za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje da uz rad, red i disciplinu je sve moguće. Ako se dovoljno posvete svom poslu, pa čak time i ugroze ostatak svog života (tipa zapostave porodicu i prijatelje) eto uspeha. Samo je pitanje da li to pitač zaista i želi? Ako pitač traži posao, moguće je da će naići na neki državni posao, skromna plata i puno obaveza.

Zdravlje : problemi sa kičmom, utrnutost donjih udova, slaba cirkulacija nogu, u težim slučajevima nepokretnost. Usled monotonije moguća je i depresija. Potrebno je više kretanja i razbijanja rutine.

Astrološki : ova karta se povezuje sa planetom Saturn (a neki je povezuju i sa simbolikom 10 polja)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #19 poslato: 15:44:50, 05.Mar.2016. »

Bašta :

Osnovno značenje : poziv, zabava, druženje, nova poznanstva, veselje, radost, susreti, proslave, sportski dogadjaji, koncerti, pozorišta, bioskopi.

Opis osobe : druželjubiva osoba, vesele naravi, uvek spremna za izlazak i proslavu (bilo čega) Kreativna, talentovana, pričljiva, komunikativna, predusretljiva, organizator. Lepe spoljašnjosti, negovana, prati modu, stalo joj je da bude primećena i na taj način, ne samo preko njenih društvenih veština. Ovo je osoba koja ima naloge na svim društvenim mrežama i veliki broj pratilaca. Džetseter, trender, ni jedan dogadjaj ne može da prodje bez njenog znanja (ako ne i uplitanja i učestvovanja u njemu) Gosip-girl, ali nema zle namere, ona samo govori ono što vidi i misli, iskreno i jednostavno.

Dnevno otvaranje : moguće je da će te danas dobiti poziv da izadjete negde (okolne karte će vam reći tip tj razlog poziva) Moguće je da ćete sa nekim razgovarati o nekom budućem društvenom dogadjaju. A isto tako je moguće, da ćete imati prijatno društvo u vašem domu i zabavljati se sa njima kao na najboljem mogućem koncertu ili javnom dogadjaju. Ovo će biti dan za druženje i smeh, iskoristite ga do maksimuma.

Ljubav : za one koji su u vezi, naravno da će ova karta da ulepša naredni period, obezbedjujući im veselje, smeh, zabavu, izlaske, provod, povećanje emocija. Za one koji traže ljubav, ova karta obećava da će najverovatnije kada sledeći put budu izašli sa društvom da upoznaju vrlo dragu i veselu osobu sa kojom će moći da uspostave lagan emotivni odnos.

Posao : za one koji traže posao, ova karta savetuje da se samostalno potrudite da preko javnih servisa pronadjete odovarajući posao (iako je moguće da će neko iz šireg kruga poznanika da ima predlog za neko radno mesto) Za one koji su zaposleni, ova karta pokazuje da će naredni period biti lagan i opušten i da će atmosfera na radnom mestu biti pozitivna i lepa.

Zdravlje : pošto je ovo karta zabave, naravno da će se vezati za preterivanje u iću i piću, kao i plesu (i krevet-aktivnostima) pa se preporučuje da se malo uspori i povede računa da se ne pretera. Ako je bolest u toku, ova karta obećava poboljšanje zdravlja. Samo je potrebno puno odmora, mira i tišine i sve će se vratiti u normalu.

Astrološki : ova karta se vezuje za 7 polje (a neki je vezuju za simboliku 11 polja, dok meni lično najviše odgovara simbolika 5 polja)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


Stranice: « 1 2 3 4 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
29 Odgovora
7354 Pregleda
Najnovije: 12:33:16, 17.Jul.2014.
Šmišonja