~ Steampunk Lenormand Cards ~

 • Odgovora: 36
Stranice: « 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #20 poslato: 15:45:39, 05.Mar.2016. »

Planina :

Osnovno značenje : problem, prepreka, blokada, jak protivnik, neprijatelj, tvrdoglavost, fixniranost, sve što je veliko i ogromno, odlaganja, odustajanja.

Opis osobe : teško je ne primetiti ovu osobu, čak iako ona sama se trudi da bude neprimetna, jer inače ne voli puno da se kreće i nije aktivnog duha. Markantna (čak i ako je niska rastom) tamne kose (očiju, kože) sa nekoliko sedih pramenova (čak i ako nije starija osoba u pitanju) Po prirodi stroga, tvrdoglava, drži se ranije utvrdjenih pravila ponašanja, ne odstupa ni milimetar, ne popušta, ne prašta. Ona će svakome da nadje zamerku, svakome će pokušati da pokvari raspoloženje. Kritika, sarkazam, ironija takodje su sastavni deo, inače šturog, rečnika. Ovo su osobe koje će čak da nadju zadovoljstvo u tome da prepreče nekome put ili da ga spreče da uradi nešto što želi. Opasan protivnik jer ima odličnu moć zapažanja. Često vrlo nervozna, iako se to ne vidi ispod smirene maske „dostojanstva i lepog vaspitanja“.

Dnevno otvaranje : spremite šlem i ratnu opremu, stižu blokade, prepreke, smetači i ometači. Od ranog jutra moguće su prepreke u vidu – nestanka struje, kvara nekog tehničkog aparata, prazne baterije na mobilnom, isflekane prijave za posao, scene vašeg psa i izgriženih omiljenih cipela… Morate ostati hladne glave i prihvatiti trenutni „poraz“ i nikako ne kretati u V svetski rat zarad tog današnjeg problema. U suprotnom (čak i ako su okolne karte pozitivne) realno, nemate šanse da izadjete kao pobednik.

Ljubav : za one koji su u vezi, stagnacija, distanca ili pak se neko meša u vašu vezu. Moguće je da ćete osetiti poriv da nešto menjate, pokrenete, a ne znate kako ili nemate mogućnosti za to. Ako ste odlučili da prekinete vezu, ova karta će vas podržati, a ako ste odlučili da sačuvate vezu, onda se prepustite trenutnoj neprijateljskoj vatri i čekajte da se situacija malo smiri. Naravno, za one koji traže ljubav, ova karta kaže – čekaćeš još neko vreme, sad nije vreme za druženje, već za samovanje, prihvati to ili … ma šta me briga, ko ti je kriv (rekla sam da je ova karta dosta bezobrazna)

Posao : prepreke u vidu narogušenog direktora, drndave sekretarice ili zavidnih kolega biće na svakom koraku u narednom periodu za sve one koji su zaposleni. Ili prihvatite činjenicu da čak i ako ste u pravu, ovog puta ste u manjini ili prihvatite činjenicu ako krenete u borbu, da možete da izgubite puno toga. Za one koji traže posao – sličan savet kao i za one koji traže ljubav…

Zdravlje : pritisak, blokada nervnog sistema, neraspoloženje, stagnacija razvoja bolesti. Sklonost padu imuniteta, prehladama, promajama, ukočenjima. Oporavak će da bude spor i bolan. Najbolje bi bilo da se okružite pozitivnim ljudima i da razvijate pozitivne misli.

Astrološki : ova karta se povezuje sa znakom Jarca.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #21 poslato: 15:46:27, 05.Mar.2016. »

Putevi (Raskršće) :

Osnovno značenje : put, raskršće, nov pravac, promene, odluke, više alternativa, prekratnica, sve što je u množini.

Opis osobe : neobična, nepredvidljiva, a opet nekako bliska u kontaktu sa ljudima. Često ume da deluje kao da misli jedno, kaže drugo, a uradi treće, ali svaki njen postupak je smislen i brižljivo isplaniran i svaka njena odluka je doneta sa prihvatanjem odgovornosti za dalje posledice. Uvek je tu da posavetuje, da pokaže na potencijalne pravce i mogućnosti. Ovo je večiti putnik, kako fizički, tako i duhovno. Retko kada ćete je naći kući, ona je uvek u pokretu, istražuje, pronalazi, dolazi do zaključaka, uči, saznaje, savetuje. Nikada ne osudjuje, uvek podržava, ma šta vi uradili. Dobar prijatelj, često bliži čak i više od nekog člana porodice.

Dnevno otvaranje : danas je dan kada ćete uzet kantar u ruke i odmeravati ZA i PROTIV nekoga ili nečega. Ne mora da znači da ćete biti neodlučni, već ćete jednostano želeti da budete sigurni u svoju odluku, pa ćete možda i tražiti savet neke mudrije & iskusnije osobe. Možda odlučite da prošetate po kraju, da odete na kraći put… ili da u mislima odlutate u zemlju Nedodjiju i malo odmorite od svakodnevnih obaveza… čudni su Putevi Gospodnji… prepustite se intuiciji da vas vodi danas.

Ljubav : za one koji su u vezi, ova karta savetuje da je vreme da se donesu neke važne životne odluke. Pitač mora da nadje odgovor na pitanja : da li ova veza ima smisla, da li se nas dvoje dopunjujemo, da li treba ostati na ovom nivou ili nastaviti dalje ili čak i prekinuti taj odnos… Za one koji su slobodni, moguće je da će se najednom pojaviti više potencijalnih prilika. Čak neki put, u oba slučaja, ova karta može da ukaže na „treći točak“ u vezi tj uletanje u paralelnu priču…

Posao : za one koji su zaposleni, ova karta sugeriše da je vreme da se pozavave nekim problemima i da se odluče da li će da ih reše ili odustanu od toga u potpunosti. Nošenje tereta neodlučnosi i skrivanja problema ispod tepiha (u ovom slučaju u fijoku radnog stola) nikako nije dobro. Pitač mora da preuzme kontrolu i bude odlučan u svojim namerama. Za one koji traže posao, ova karta može da ukaže na priliku da se privremeno zaposle, da nadju posao koji će biti honoraran, delimično plaćen ili pak će imati priliku (ako okolne karte su dobre) da dobije više poslovnih ponuda i da bude u „privilegiji“ da se firme „bore“ za njega (nju)

Zdravlje : putevi su simbolično vezani za vene i crkulaciju u čovekovom telu. Putovanje tj kretanje krvi kroz organizam je ono što održava čoveka zdravim. Svaka blokada na putu, donosi problem sa zdravljem. Samim tim, najbolje je biti u pokretu i često šetati (ali ne samo fizički, već i mentalno, jer i u glavi može da se stvori „žabokrečina“ pa da se naše sive ćelije podave u njoj…)

Astrološki : ova karta se vezje za znak Blizanaca (iako je ja često vezujem i za znak Vage)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #22 poslato: 15:47:19, 05.Mar.2016. »

Miševi :

Ključne reči : ma koliko mnogi od nas verovali (zahvaljujući crtanim filmovima) da su miševi mali i slatki, u Lenormandu, miševi su loša karta. Ona donosi gubitke, lopovluk, raspad, destrukciju, nepoverenje, ucene, prevare, obmane, neraspoloženje, depresiju, bolesti zavisnosti.

Opis osobe : nedajte se zavarati simpatičnom licu i živahnim očima ove osobe. Nonšarlantnost, brzina, spremnost, sve su to maske koje prikrivaju dvoličnu osobu, uvek spremnu da prevari ili obmane, ako u toj nekoj situaciji uoči nekakav profit ili dobitak za sebe. Generalno sitne gradje (ali ne mora da znači, narvano) brzih i veštih ruku i prstiju, uvek u akciji, žurbi ili ih pak nema nigde, kao da su propali u zemlju. Ova osoba pronalazi vas, vi je nećete nikada naći (sem ako to ona ne želi) Često izigrava i žrtvu i očekuje sažaljenje od okoline. Puna problema koje jedva čeka da prebaci na drugog i da skine odgovornost sa sebe.

Dnevno otvaranje : probudili ste se umorni, ceo dan vam provejavaju brige i problemi kroz glavu, a moguće je i da će vam se nešto pokvariti u kući. Na sreću, imaćete i snage i volje da radite i nećete sedeti džabe. Pripazite se na zdravlje, jer ste danas „tanki“ na tom polju. Finansije jako klimave danas, pa se ne zalećite sa kupovinom (generalno BAŠ nepotrebnih stvari, koje će vam BAŠ danas iz nekog razloga „trebati“)

Ljubav : za one koji su u vezi, moguće je da će se pojaviti sumnje i nepoverenje u partnera. A ako i okolne karte nisu povoljne, moguća je (teška) svadja, pa čak i raskid. Za one koji traže ljubav, bolje im je da traže dalje, jer ako i budu upoznali nekoga, taj neko nije ono za koga se predstavlja, pa zato otvorite 4-or očiju i dobro porazmislite o toj osobi.

Posao : za one koji su zaposleni, sve nekako ide nizbrdo i naopako. Nikako da se uhvati kraj s krajem. Nejasan odnos sa kolegama, nervozan odnos sa nadredjenima. Puno grešaka i odlaganja utiču na radnu atmosferu. Za one koji traže posao, ako i uspeju nešto da nadju (a 99% neće na žalost jer karta Miševi je simbol nezaposlenosti) to će biti posao koji će zahtevati jako puno rada, za ne baš puno novca i verovatno neće biti ni „legalan“ (bez prijave, na neodredjeno vreme itd…)

Zdravlje : virusi, infekcije, bolovi u stomaku, problemi sa radom creva, poremećeno varenje, nervoza, hipohondrija. Ova karta ne predvidja oporavak, već na žalost, pogoršanje zdravlja.

Astrološki : ova karta se vezuje za znak Device.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #23 poslato: 15:48:00, 05.Mar.2016. »

Srce :

Osnovno značenje : ljubav (naravno) druženje, prijateljstvo, ljubav na prvi pogled, sreća, veselje, radost, pomirenje, harmonija, izjava (ljubavna, naravno) posvećenost, odanost, ali isto tako i koketiranje, flert, romantika, strast. Takodje, vezuje se za poklone i hobije.

Opis osobe : Eros i Afrodita… naravno, ne moraju baš tako „božanstveno“ lepo da izgledaju, ali oko njih struju tako pozitivna energija, da u stvari vi i ne obraćate pažnju na njihov fizički izgled, već na njihovu dušu. Pored njih, hteli ne hteli, osetićete leptiriće u stomaku i poneće vas njihova pozitivnost. Odeća im hteli oni ili ne (a obično žele) ističe obline, gradju, lepe boje, mekani materijali. Ovo su najveće dobrice, da učine, pomognu, uživaju u životu, ljudima, deci, uživaju i u iću i piću, pa neki put imaju par kila viška. Kreativni, talentovani, stalno nešto stvaraju, čitaju knjige, muzika se podrazumeva da im pevuši 24/7. Lako padnu pod tudj uticaj, ali toliko su pozitivni, da ni najlošiji ljudi nemaju srca da ih iskoriste ili prevare. Ovo su takodje i odlične provodadžije, naravno…

Dnevno otvaranje : generalno lep damn. Puni snage i volje za životom. Pozitivnost i optimizam. Druženje sa dragim ljudima, bliskom osobom ili porodicom. Harmonija i mir donose osećanje zadovoljstva i sreće.

Ljubav : šta reći… u naredno periodu cvetaće vam cveće u vezi, moguć je i brak, a za one koji traže – napokon ćete naći ljubav svog života.

Posao : za one koji su zaposleni, imaće kreativni nalet energije i strastveno će prionuti na posao. Potpuna posvećenos poslu, ali će se trud isplatiti. Za one koji traže posao, ova karta sugeriše da ostanu optimistični i da će vrlo brzo pronaći posao za kojim već dugo vremena tragaju.

Zdravlje : srce, krvotok. Treba voditi računa i ne preterivati ni u čemu. Ravnoteža je ključ dobrog zdravlja.

Astrološki : ova karta se vezuje za znak Lava (a neki je vezuju za simboliku 5 polja)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #24 poslato: 15:48:51, 05.Mar.2016. »

Prsten :

Ključne reči : unija, dogovor, potpis, ugovor, posvećenost, ponuda, obaveza, obećanje, važna udruženja, sve što je sigurno i obavezno u životu, dobre namere, poklon, dar, sve što se ponavlja – ide u krug, klubovi, pomirenje (i da, naravno, može da se odnosi i na ljubav)

Opis osobe : Druželjubiva i komunikativna osoba. Uvek spremna za saradnju. Golub mira medju zavadjenima. Dobroćudna, ne mnogo glasna, ali rečita osoba. Odlična u pregovorima, dogovorima. Neki put ume da bude i „drveni advokat“ ali iz najbolje namere. Često je ovo osoba koja ume da bude rob rutine i da ponavlja neke stvari u svom životu jer je „tako naučila i tako funkcioniše“. Pojava i oblačenje joj variraju i zavise od raspoloženja, ali je generalno uvek klasično i skladno obučena. Obično ume da bude član gomile udruženja za pomoć, savete, komunikacije, pregovore. Ovo je osoba kojoj se obraćate kada vam treba „veza“ za bilo šta i bilo gde.

Dnevno otvaranje : rutinsko obavljanje poslova, moguće je da će te nekome nešto obećati ili pak da će neko vama da učini davno obećanu uslugu. Druženje sa istomišljenicima ili odlazak u neki klub (čitaoca, kuvara…)

Ljubav : za one koji su u vezi, naravno da će ova karta doneti još veću vezanost za partnera, posvećenost i želju da se u život te osobe unese još više lepih momenata. Takodje, može da ukaže i na ljubavnu izjavu, objavu veridbe ili braka. Za one koji su u potrazi za ljubavlju, ova karta donosi u njihov život pozitivnu osobu sa kojom će provesti mnoge lepe trenutke, a moguće i ceo život.

Posao : za one koji imaju posao, ova karta donosi sklapanje novih ugovora, pregovori oko novih poslova i potenicjalno unapredjenje. Za one koji traže posao, možda bi trebalo da pokušaju da „preko veze“ nadju radno mesto. Sada je odlična prilika za to.

Zdravlje : ova karta se vezuje za hronične bolesti. Bolesti koje se ponavljaju. Pored pozitivnih karti može da ukaže na boljitak (ali ne i na oporavak)

Astrološki : ova karta se vezuje za 7 polje.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #25 poslato: 15:49:37, 05.Mar.2016. »

Knjiga :

Osnovna značenja : tajne, nepoznanice, otkrića, misterije koje treba da se reše, razotkrivanje, dolaženje do istine, učenje, predavanje, izdavanje knjiga, novinarstvo, dokumenti. Isto tako, ovo je jedna od okultnih karti i donosi ogromno znanje i mudrost.

Opis osobe : zamislite mudru sovu u ljudskom obliku… ili knjiškog crva… eto vam klasičan primer izgleda ove osobe. Ona dosta štrči u gomili svojom pojavom. Koliko god godina da ima, njeno ponašanje je drugačije, smireno, odmereno, po malo i tajnovito. Star-malo dete, mudra starija osoba. Oblačenje je takodje drugačije, ova osoba ima svoj poseban lični pečat. Moguće je da nosi i naočare, da po džepovima ima gomilu olovaka i papira i da stalno nešto zapisuje ili isčitava. Ovu osobu nikada nećete zateći nespremnu kada je pitate za savet, jer nekim čudom, ona jednostavno, prirodno, zna – sve. Retko kad ćete je videti u gužvi i galami, ona više voli svoj dom ili neko povučeno mesto, gde može da se udubi u svoje misli i traži smisao života na miru. Filozof, istoričar, analitičar, kritičar… od svega po malo…

Dnevno otvaranje : danas ćete nešto saznati ili naučiti. Danas je dan za prenošenje znanja i prebacivanja ideja iz teorije u praksu. Možda se baš danas posavetujete sa svojim astrologom ili pak sa nekom drugom mudrom osobom. Kupite knjigu i uživajte u njoj. Danas je dan kada treba da sanjarite i živite neki drugi život, možda bajkovit i nestvaran… al to nije problem, ako je makar na jedan dan… opustite se i uživajte.

Ljubav : ova karta govori o svemu onome što nije izrečeno do kraja, pa tako za one koji su u vezi, može da ukaže na introvertnog partnera (ili je sam pitač takav) koji kada kaže „volim te“ u stvari misli „obožavam te, ne mogu da zamislim moj život bez tebe“. Za sve one koji traže ljubav, ova karta može da donese ili tajnu ljubavnu vezu ili pak napr sastanak naslepo, koji čak se i završi jako lepo.

Posao : za one koji su zaposleni, ova karta sugeriše da imaju oni još puno toga da uče, da bi uspeli u svom poslu. Ovo je karta koja donosi usavršavanje, pa su tu privatni časovi, dodatni kursevi itd… Za one koji traže posao, ova karta ukazuje da možda njihov CV nema dovoljno podataka da bi ih predstavio u pravom svetlu i da zbog toga ne mogu da nadju posao, ali isto tako sugeriše da je možda dobro završiti i neki dodatni kurs i proširiti taj CV i tako sebi obezbediti posao.

Zdravlje : ova karta se vezuje za manjak samopouzdanja, zatvorenost, komplekse, pa ponekad i za mentalne bolesti (agorofobija napr ili čak Asperger, Autizam…) Savet sa lekarom, psihologom, specijalistom može da pomogne.

Astrološki : ova karta se povezuje za simboliku Riba (a neki je povezuju za simboliku 12 polja – ja lično, za simboliku Merkura)

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #26 poslato: 15:50:25, 05.Mar.2016. »

Pismo :

Opšte značenje : novine, vesti, komunikacija, pismo, čestitka, dokumenta, informacije, e@mail, fax, diploma, nagrada, trofej, poklon, telefonski razgovor, računi za plaćanje, potvrde…

Opis osobe : ovo je osoba koja je stalno u pokretu. Ne drži je mesto, pomalo nervozna i nestrpljiva. Ona želi da priča i priča i priča i priča… i priča… U današnje moderno vreme, tehnologije, interneta, Viber-a, Facebook-a, Twitter-a i svih ostalih društvenih mreža, informacija je moć i to ova osoba vrlo dobro zna ~ ko ima moć, vlada masama. Ovo ne samo što je dobar novinar, informatičar, govornik, već je i vešt pregovarač i trgovac (zna se da samo trgovac koji je vešt sa rečima ima profita ~ reklama čini čudo od vajkada) Kada je dobro raspoložena, ova osoba je prijatna za razgovor i puno toga može da se sazna od nje. Kada baš i nije u svom elementu, eto vam trgovca maglom, daveža, blablatruć tračare.

Dnevno otvaranje : vrlo verovatno da će vam danas otpasti uvo od slušanja tudjih priča ili pak ćete sami dobiti upalu mišića vilice i jezika od silnih ragovora. Danas se plaćaju računi ili očekuje neko važno pismo, potvrda, polaganje ispita. Možda ćete danas napisati neku lepu priču u novinama, ili pročitati lepu pesmu i podeliti je sa dragom osobom. Isto tako, pteljanje sa tehnologijom, možda će vam internet konekcija biti malo sporija, ili će mobilni da prestane da radi… ali to vas (a ni druge) neće sprečiti u razmeni informacija.

Ljubav : za one koji su u vezu, ovo će biti period skladne komunikacije sa lepšom & jačom polovinom. Za one koji traže ljubav, mogu je pronaći preko neke društvene mreže.

Posao : sastanak sa nadredjenim, ragovori oko nekih dokumenata sa kolegama, puno žurbe, papiri lete na sve strane, pazite se vi zaposleni da ne zaturite neki važan dokument ili da zaboravite na neku važnu informaciju. Za one koji traže posao, ova karta nagoveštava mogućnost da će se oglas pojaviti na internetu ili pak da će ponuda za posao da stigne preko SMS, e@mail-a ili preporučenog pisma.

Zdravlje : usled silne žurbe, upala mišića, nervoza i nestrpljenje mogu poremetiti ishranu, nesanica (mozak radi 500km/h) Takodje, ako okolne karte to podržavaju, problemi sa zdravljem se mogu pojaviti i kao zaboravljanje, mentalna blokada, problemi sa govorom.

Astrološki : ova karta se naravno vezuje za Merkur.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #27 poslato: 15:51:11, 05.Mar.2016. »

Gospodin :

Osnovna značenja : muškarac, sin, otac, rodjak, drug, prijatelj, Yang strana žene, osećanje takmičarskog duha, nadmetanja, obično i predstavlja partnera za ženu koja pita.

Opis osobe : muškarac u pravom smislu te reči. Gospodin je posebna titula koju u davno vreme nije mogao svako da ima. Ovo je odmeren čovek, dostojanstven, prefinjen, kulturan, pametan, pažljiv i nadasve lepo vaspitan. Ume da se ponaša u bilo kojem i bilo čijem društvu. Neki put i voli da bude sam sa svojim mislima i da se bavi sobom. Ovo je dobar prijatelj, partner koji je utvek tu, otac koji brine o svojoj porodici. Klasičnog stila oblačenja, tudi se da se uklopi u sve javne manifestacije. Sve zavisno od okolnih karti, ove imamo dva osnovna tipa muškarca ~ vuk samotnjak i porodični tip. I jedan i drugi se drže svojih moralnih načela i trude se da ostave što bolji utisak na okolinu. Ovo je dobar kolega koji će uvek da se nadje da pomogne ili posavetuje na poslu. Naravno, ako su karte koje se nalaze pored ove karte loše, pokazaće sve ovo ali u negativu.

Dnevno otvaranje : ako nije u pitanju partner, onda će da bude odnos sa sinom, bratom, ocem, drugom, kolegom. Danas ćete pretežno biti u kontaktu sa muškarcima. Isto tako, probudiće se u vama takmičarski duh dokazivanja, jer ćete biti puni snage i volje za radom. Takodje, borićete se za svoje „ja“ i nećete popustiti i prepustiti se vodjstvu nekog drugog.

Ljubav : ovo je karta signifikator muškog pitača, tj karta signifikator za partnera ako je pitač žena. Ovo je tzv. „lična karta“. Obično ukazuje za one koji su u vezi da će „odmeravati snagu“ sa svojom lepšom & jačom polovinom. Ovo će biti period kada će se otkrivati ko nosi pantalone, a ko suknju u vezi. Za one koji traže ljubav, ova karta sugeriše da se malo više potrude i „pokažu sebe“ u javnosti, da porade na svom izgledu i ponašanju i da će tako sigurno pronaći svoju drugu polovinu.

Posao : za one koji su zaposleni, ovo će biti period kada će imati prilike da se dokažu (ma koliko njihovo radno mesto bilo „beznačajno“) Ovo će biti period fer-plej konkurencije na poslu, pa bi bilo dobro da pitač povede računa ne samo o svojim radnim navikama, već i o samo-prezentaciji na svom radnom mestu. Za one koji traže posao, ova karta sugeriše da će im neka muška osoba pomoći u tome.

Zdravlje : pošto je ovo Yang karta, može da ukaže na manje povrede, pa se zato pazite kada nešto radite. Generalno, ako je okružena dobrim kartama, sugeriše oporavak i vraćanje snage, a ako je okružena lošim kartama, savetuje da malo „spustite loptu“ i odmorite i da ne forsirate sebe preko granica izdržljivosti (ne može ni dizač tegova 24h da drži podignute tegove…)

Astrološki : ova karta se vezuje za simboliku planete Mars.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #28 poslato: 15:52:04, 05.Mar.2016. »

Dama :

Osnovna značenja : žena, majka, ćerka, partnerka, sestra, drugarica, prijateljica, ženstvenost, Yin element kod muškarca, brinuti, negovati. Obično predstavlja ženu koja pita, tj ako muškarac pita to je njegova partnerka.

Opsi osobe : žena u punom smislu te reči. Lepa, prefinjena, nežna, odmerena, graciozna. Bilo mlada ili stara, ova osoba odiše prefinjenom mudrošću koja se vešto sakriva iza šarmantnog osmeha i koketnog pogleda. Ovo su žene koje duboko u sebi imaju ukorenjenu potrebu za domom i porodicom, za poštovanjem tradicije, da vole, brinu, neguju.

Dnevno otvaranje : pokazuje druženje sa ženama, razgovori, razmenjivanje informacija. Ako nije u pitanju partnerka, onda će da bude odnos sa ćekom, sestrom, majkom, drugaricom, koleginicom. Danas ćete pretežno biti u kontaktu sa ženama. Isto tako, probudiće se u vama izuzetna prilagodljivost i popuštanje (prepuštanje) jer ćete osetiti da „tiha voda breg roni“ i da je bolje u nekim situacijama biti „naivan i neupućen“.

Ljubav : za one koji su u vezi, ovo označava klasičnu želju da se „skuće“ tj da učvrste vezu i oforme porodicu. Za one koji traže ljubav, na vidiku je upoznavanje sa prijatnom i dragom osobom, spremnom za ozbiljnu vezu.

Posao : za sve one koji su zaposleni, ova karta pokazuje nove poslovne mogućnosti, baš one na koje pitač već duže vreme čeka. Sklapanje sigurnih i povoljnih ugovora, kao i proširenje same firme u kojoj radi su takodje mogući. Za one koji traže posao, ova karta pokazuje da će vrlo uskoro da se zaposle i to na radnom mestu koje oduvek žele.

Zdravlje : sve „ženske“ bolesti, hormonski disbalans, problemi sa kilogramima, ali i emotivno-prihološki problemi (PPD, depresija itd…)

Astrološki : ova karta se vezuje za simboliku planete Venere.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 

*

Van mreže Šmišonja

 • *****
  Počasni član
 • 2 696
 • Zahvaljeno: 4 puta
 • 19
 • Pol: Žensko
 • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Instagram
  • Badoo
Odg: ~ Steampunk Lenormand Cards ~
« Odgovor #29 poslato: 15:52:56, 05.Mar.2016. »

Ljiljani :

Osnovna značenja : ova karta zaista ima nekoliko kontradiktornih značenja.

S jedne strane predstavlja vrlinu, čistotu (Duše), nevinost, mir, harmoniju.

S druge strane pak, donosi jake strasti, sexualne odnose koji ne moraju (tj i ne budu) baš zasnovani na pravoj ljubavi i posvećenosti, kratkotrajne veze.

A s treće strane, predstavlja starije osobe, mudrost koja se stiče kroz život, roditelje, prodicu, tradiciju, polako odumiranje.

Isto tako, ova karta se vezuje i za negovatelja, ktitora, sponzora, visoke pozicije u društvu, dugotrajnost.

Samim tim, treba biti vrlo pažljiv kada je tumačenje ove karte u pitanju.

Opis osobe : opet imamo 3 različite opisa & osobe.

Prva je duhovnjak, osoba koja je posvećena dobročiniteljstvu, pomaganju, pregovarač, mirna i tiha, al uvek prisutna. Siva eminencija, doplomata, savetnik, psiholog.

Druga je stariji čovek, ktitor, primetan u visokim društvenim krugovima. Imućan i mudar da zna u koga može i treba da ulaže. Uvek je tu da posavetuje i pomogne, kako verbalno, tako i materijalno.

Treća osoba je društvenjak, Don Žuan, pre će da ide na kres-kombinaciju, nego da se obavezuje, sve njegove (njene) veze su bazirane isključivo na strastima i retko kad će kod njega (nje) da proradi i ljubav.

Dnevno otvaranje : ukazuje na neke promene, obično donosi stabilizaciju situacije. Kontakt sa starijim osobama, najverovatnije roditeljima, dekom, koji će vam nešto pomoći ili vam dati pare. A možda i interesantan flert u nekom baru uveče, sa šarmantnim Don Huanom. Takodje, može da ukaže (u kombinaciji sa Pismom, Knjigom… tj kartom koja se vezuje za tehniku) da vam je mobilni ili kompjuter pred kraj svog veka sa trajanjem, pa bi bilo poželjno da krenete da tražite nov (a ako dodatmo Zmiju, eto virusa u kompjuteru!)

Ljubav : za slobodne, poželjno je da dobro porazmisle šta traže od veze, da li žele slobodnu vezu, ili nešto dugotrajno.

Shodno tome i ova karta se tumači u ta dva pravca ~ za ove prve koji su slobodni i traže samo zabavu i provod, eto nagoveštaja da će im naredni period biti baš „lucky“ što se tiče veza i vezica baziranih na hemiji i dobrom sexu.

Za ove druge, koji su sami i žele nešto ozbiljnije, zrelije, dugotrajnije, eto najave da će se pojaviti ozbiljna osoba u njihovom životu, koja će biti tu i kao partner(ka) ali i kao zaštitnik, savetnik.

Za one koji su u vezi, ova karta kombinuje ova dva značenja, partnerski odnosi će pucati od strasti, pa je moguće da će oboje poželeti da svoj odnos uzdignu na viši nivo (naročito uz karte Srce, Prsten, Rode itd…)

Posao : za one koji nemaju posao, ova karta poručuje da je ovo idealan period kada treba potražiti nekoga kako radi saveta, tako i radi „veze“ (malo boljih preporuka nikad nije na odmet) Za sve one koji imaju posao, ovo će da bude period kada će se ostvarivati planovi i tako obezbediti dugoročni ciljevi. Pohvale nadredjenih su vrlo verovatna.

Uz loše karte i jedna i druga opcija (sa i bez posla) treba da se pričuva kontra-usluge osobe koja bi se ponudila za pomoć (da ne bude posle „dala 1 dinar da udje u kolo, a posle 2 da izadje iz njega“)

Zdravlje : ova karta se vezuje za sve bolesti uro-genitalnih organa, ali može da se veže za poremećaj čula dodira i mirisa. Isto tako, mogući su problemi sa pamćenjem & zaboravljanjem. Obično se vezuje za bolesti koje se pojavljuju pod stare dane.

Astrološki : ova karta se vezuje za simboliku VI polja.

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?
 


Stranice: « 1 2 3 4 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
29 Odgovora
7354 Pregleda
Najnovije: 12:33:16, 17.Jul.2014.
Šmišonja