Najbolje drugarice

• Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Tuzna19

• *
  • 2
  • 0
  • Pol: Žensko
Najbolje drugarice
« poslato: 01:18:29, 30.Sep.2015. »
Zdravo svima nova sam ovde pa se nadam da na pravom mjestu pisem problem koji imam.
Imam 19 godina i 2 najbolje drugarice koje poznajem skoro 10godina,i sve je bilo savrseno,dobro uz manje trzavice koje se nisu mnogo pominjale i stvarale problem,do ove godine kada se desilo malo ozbiljnija situacija koja je izgleda uzrok svega pa i da se te trzavice spomenu
Naime oko marta ove godine jednoj drugarici nazvacu je slovom T umro je deda ona studira malo dalje od naseg rodnog grada a druga drugarica nazvacu je M preselila se isto tamo s porodicom slucajno se potrefilo da su na kraju u isti grad a ja sam tada bila u Bosni na odmoru jer sam pauzira godinu zbog odlaska na studije u inostranstvo i kad se desilo ovo s dedom od T,M me je obavjestila tek 3 dana kasnije dan pred sahranu bila sam u soku nisam znala sta kako i smatrala sam da se takvo nesto ne radi putem mobilnog i za 2 dana sam htjela krenuti u nas rodni grad(gdje smo svi kao djeca zivjeli nase porodice jos uvjek)da je iznenadim i budem uz T i da ne dodje do toga zasto sam to obavila preko mobilnog i sl.jer T ima drugaricu iz srednje novu koja bas o meni nema lijepo misljenje i svaki problem moj jedva ceka da zabiberi i sigurno bi nesto dodala ali je problem taj sto je ispalo po T da ja nisam nista htjela da uradim i ako sam s M dogovarala na fb.da dodjemo obe na saucesce bez da T kazemo ali M kada su krenule svadje njoj to mnogo nije ni pomenula vec je samo uvazavala misljenje od T sto je nastao jos veci problem i svadje i jedva sam uspjela nekako da T objasnim pravu istinu(M se onda isto pravila da je sve ok u nasim odnosima i ako je vise njoj naklonjena jer je ona malo cura koja ne gleda mnogo ko je u pravu,koga ce da povrjedi vec eto ko joj je sad blizi u gradu i ko ima slicnije stavove oko zabavljanja na malo ludje nacine.pice ludovanje dok je T jako dobra cura slicnija meni) u koju izgleda ni danas mnogo ne vjeruje jer od tada situacija se smiri na 2mjeseca pa opet krenu problemi i svadje tipa kako ja nisam iskrena kako joj nista o zivotu mom ne govorim(pokrenuvsi i teme iz davnih trzavica iz srednje)ja joj objasnim da sada to nisam radila zbog ovoga sto se desilo jer smatram da to sad nije trenutak jer nisam ni ja tu za nju bila kad je trebalo(uvjek smo 1 drugoj sve govorile)i bude sve ok ali onda poslje nekoliko dana meni kaze da ne mislim da je ona meni to zaboravila(ono oko dede)da u prevodu ja to tako lako ne zaboravim i da ne mislim da je sve u redu opet ja sam rekla da nisam,da to nije mala stvar da bih zaboravila ali opet kao da nesto nije vjerovala i ja sad bez da nju pitam -rekoh joj bolje da mi ne pricamo opet o mojim problemima- bas zbog toga da joj nekako tako nаdoknadim to sto se desilo tu me napala(dosta se i karakterom promjenila nakon toga svega postala je bas >:() da ja kao radim sve sta meni odgovara a nista nju ne pitam,a da ja nisam nista spomenula oko toga i da je bilo normalno druzenje sigurna sam da bi ona nesto pokrenula i rekla opet da sam ja zaboravila ono sto se desilo i da se pravim da je sve u redu,podjem biti iskrene govorim kako je previse M pricala o nasim problemimima da ne zelim i s M nekih problema naljutila se i na to jer kako kaze ti mislis da sam ja tracara i gadura tako da u prevodu poslje toga samo mi mane trazi i kad uradim nesto dobro ne vjeruje vise i ne cjeni to vec kontru neku prebaci a i sama mi je rekla da vise ne vjeruje i ne cjeni,ali ja sam joj rekla da nista sto lose uradim ne uradim namjerno i da pokusavam da objasnim i kad uradim nesto sto nisam shvatila da je ispalo lose,sta drugo reci?,ne mogu je ubjediti da mi vjeruje zar ne,i dok mi je za to sve juce rekla indirektno da su mi to izgovori i da je uopste ne volim(tesko iskazujem emocije ali djelima mislim da ih dovoljno pokazujem sto je nekada prihvatala kao i ostale razliicitosti ali sve manje izgleda ili tako vrsi sad neki otpor nznm.)tako da smo na kraju se dogovorili da ostanu sve obicni razgovori(kakvo je vrijeme,sta ima novo sitnice)jer sam se i ja naljutila na nju zbog toga i da nema vise nasih prica da ostanemo ko poznanice samo je kratko odg.vazi i da se slaze nije joj se svidjelo kao ni meni ali ja se ne mogu sama truditi i dok se T sve vise udalja od mene a toj curi koju zna iz srednje koja je slicnija njoj se priblizava to me jos vise nervira jer mislim da lose ta na nju utice pocela je malo vise da tracari komentarise izgled ljudima, slobodnije prica o odnosima na jednu noc s odabranim i picu i napijanju sto je s tom curom 2,3 puta i obavila ,M je slicna toj curi cak su se i upoznale a nebih da me ta u njihovom drustvu zamjeni sto se isto moze desiti pogotovo kad odem u inostranstvo jer im je i slicnija ja sam malo konzervativnija oko tih stvari..i ako je T rekla da me voli vise od te kad smo bile u ok odnosu u pauzama izmedju proslih svadja,vise ne znam jer smo sad u svadji opet a nasoj zajednickoj tj.M isto sam ja ta koja se nesto mjenja i danas sam vidjela poruku izmedju nje i T gdje joj M govori kako sam je 2put ispalila da cu doci kod nje u grad i ako ja uopste nisam rekla da cu SIGURNO doci nego MOZDA da cu doci tako da vise ne znam ko je tu lud i kriv ja vise ne znam sta da radim one su meni sitnice isto radile koje sam ja oprastala i rekla sebi da pretjerujem ako me povrede cak nisam mnoge ni pominjala ali izgleda zato kad ja nesto napravim tu nastaje haos i kao da jedva cekaju da nesto uradim i govore sada da se ja mjenjam na gore a da to ne vidim a ne znam kako jer mislim da nisam za sve ja kriva i pokusavam nesto da rjesim ali ne mogu kada jedina ja zelim nas stari odnos izgleda i ako mislim da se sve 3 volimo na neki lud nacin ali one zele ne znam ni sama sta vise..  :no:
eto to je problem izvinjavam se zbog duzine texta pokusala sam skratiti sto sam vise mogla pa bih voljela da cujem misljenje i nekoga s strane po prvi put nesto ovako radim jer vise ne znam sta bih.. :-\

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
  • Pol: Muško
Odg: Najbolje drugarice
« Odgovor #1 poslato: 16:29:26, 02.Okt.2015. »
U prijateljstvu je sve moguce, pa i da se prekine. Nije smak sveta jer koliko god jedna strana htela za drugu to ne mora nista da znaci. Granice povredjivanja i oprastanja su relativne. Sto bi jedna osoba oprostila druga ne bi tako da tu nema jedinstvenog recepta. Ako se dugo druzite mozete da sednete i ozbiljnije popricate uz casicu jer cete biti opustenije. Iznesite sve pa na kraju sumirajte da li se postujete kao drugarice. Ako ne, znaci da ste se dosta promenile, da vam puno toga smeta i trazite prijatnije drustvo. Znaci otvoren razgovor izmedju vas je najbitniji. :namigivanje:
Nada je san budnih.
Aristotel

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Tuzna19

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000