Depilacija - saveti

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže nevenica

  • ***
  • 1 862
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 39
  • Pol: Žensko
Depilacija - saveti
« poslato: 14:19:59, 14.Dec.2014. »
Depilirajte manje površine, odnosno ne nanosite vosak na celu površinu odjednom. Nije lako, a ni bezbolno, depilirati celu površinu jednim nanošenjem voska, naročito ako to radite prvi put. Takođe, ukoliko odmah stavite vosak na celu nogu, na primer, on će se osušiti, pa ćete ga teže ukloniti i neće iščupati dlake iz korena.
Iako nema baš veze sa bolom, koristan je i trik da, ukoliko obrve sređujete voskom, krejonom obeležite deo odakle želite da uklnite dlake. S obzirom na to je površina očnog kapka mala, može se desiti da se vosak zalepi i onde gde ne želite i da ostanete sa rupom u obrvama.

Pre nego što prionete na depilaciju bikini zone, ostavite vosak da se ohladi. Intimni delovi tela su osetljiviji, pa ono što vam na ruci ne izgleda toliko toplo, u bikini zoni će biti vrelo. Opekotine su poslednje što vam treba.

Takođe, kada se depilirate kod kuće, bilo bi dobro da nađete nešto što će vam odvlačiti pažnju - pustite svoju omiljenu seriju, na primer. Tako ćete se manje fokusirati na bol koji osećate.

Iako mnogima ne deluje tako, važno je da pre depilacije uradite piling. Na taj način ćete se otarasiti mrtvih ćelija kože, koje "zarobljavaju" dlake, odnosno ne dozvoljavaju im da izađu na površinu. Kada uradite piling, moći ćete da ih uklonite iz jednog poteza, umesto da vosak po nekoliko puta nanosite na isto mesto jer sitne dlačice uporno ostaju.

Pre depiliranja ostavite losion za telo da prenoći u frižideru. Koža će vam biti zahvalna kada nakon uklanjanja dlačica voskom nanesete hladan losion.

Takođe, izbegavajte depilaciju voskom tokom menstrualnog ciklusa jer ste tada osetljiviji nego inače. Koristan je i podatak da je ženama tolerancija na bol na najvišem nivou tri, četiri dana nakon ciklusa, pa je verovatno da će vas tada depilacija najmanje boleti.

Mondo


Pristojna žena je ona dama koja zna šta ne sme znati, iako zna...
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
28 Odgovora
18214 Pregleda
Najnovije: 23:04:18, 11.Dec.2009.
elenica
9 Odgovora
4975 Pregleda
Najnovije: 11:37:15, 22.Sep.2009.
milica-tea
6 Odgovora
5422 Pregleda
Najnovije: 13:20:33, 22.Mar.2010.
elenica