Blamiranje umesto impresioniranja

• Odgovora: 17
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« poslato: 12:57:24, 16.Mar.2009. »

Svakome se nekad desi da se izblamira, a kao za baksuz, obično su najveći blamovi onda kad najviše želite da impresionirate, da zadivite, da ostavite što bolji utisak. Prosto kao da se čitav svet urotio protiv vas, mada, naravno, nikakve zavere tu nema.

Zašto se baš onda kad vam je najviše stalo da ostavite dobar utisak dešavaju najgori blamovi (ne kažemo da se dešavaju uvek kada pokušavate da impresionirate, samo da, kada se dese, u takvim prilikama budu najgori)? Za početak, pitanje je procene šta je veći ili manji blam, a onda kad posebno želite da zadivite, sve što vas u tome spreči deluje vam veće nego što bi vam inače delovalo. Više vam je stalo, emotivni ulog je veći, pa onda i neuspeh jače deluje.

U redu, nekad vam se samo učini da je blam bio gori nego u nekoj manje važnoj situaciji, ali nekada vam se i ne učini. Šta je s tim? Obično su situacije u kojima pokušavate da zadivite one u kojima ćete pokušati nešto, pa, impresivno, što nije lako postići, i normalno je da su šanse za neuspeh veće nego da ste pokušali nešto lakše. A nekada je i želja za impresioniranjem takva da ćete bez razmišljanja pokušati nešto što vam se u tom trenutku učini kao dobra ideja. Da ste zastali da razmislite, i sami biste zaključili da ideja uopšte nije toliko dobra, ali toliko želite da zadivite da ne zastanete - i eto neuspeha i blama. Plus, toliko vam je stalo da ostavite utisak da se možda i previše trudite, a istovremeno vas strah od neuspeha koči, bojite se, što takođe poveća šanse da omanete.

Sve navedeno je potpuno normalno, i svakome se bar nekad desi (to jest, svakome ko se usudi da nešto pokuša, što je svakako bolje nego ostati zgrčen od straha i ne pokušavati ama baš ništa, ma koliko vam do nečega bilo stalo). Zato, ne bi trebalo sebe mnogo kriviti, izuzev ako ste pokušali nešto čime ste ugrozili svoju i/ili tuđu bezbednost. Ne bi trebalo ni smatrati da se samo vama kretenu/kretenki to može desiti, jer to nije tačno.

A šta bi trebalo? Možda da budete malčice oprezniji, da ipak zastanete da razmislite, ako za to imate priliku. Ne u toj meri da od svega odustajete i da i ne pokušavate, ali, recimo, ne bi trebalo pokušavati da u plesu izvedete neke teške pokrete ako i inače ne umete baš dobro da igrate. A ako se ipak izblamirate? Dajte sve od sebe da to ne shvatite preozbiljno. Najčešće ne vredi da se pretvarate da ste baš to hteli da uradite (svakako da niste hteli da ljosnete na guzu); uglavnom je efikasnije ako sve okrenete na šalu i nasmejete se na svoj račun. Možda ispadnete trapađoz i izblamirate se, ali svi vole one koji umeju da se nasmeju na svoj račun, tako da biste time mogli da impresionirate one koje želite da impresionirate - što znači da vam je, uprkos blamu, plan uspeo. Bravo za vas!

Krstarica

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Blamiranje umesto impresioniranja
« Odgovor #1 poslato: 22:17:17, 16.Mar.2009. »
uf koliko se puta meni desilo da e izblamiram..pa sta sad boze moj xD ali uvek uspem da se izvucem ni sama ne znam kako ali uspem :) ali dobro je blamirati se..onda se svi lepo ismeju i svima dan bude lepsi.. :D bar je tako u mom okruzenju :D
...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #2 poslato: 13:41:01, 19.Mar.2009. »
Pa zavisi kakav je blam... Nekada stvarno nije smesno! Kao npr. danas jedna drugarica iz odeljenja nije znala da pomnozi peske 27 puta 27!!! To je ogroman blam, ali stvarno nije smesno, vec nemoguce jadno...... Jos vise jer je njoj u stvari to smesno!
~Sunshine~

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 15:42:47, 21.Mar.2009. »
uf koliko sam ja imala takvih blamova..ali to su stvarno ispadi jer mi se iskljuci mozak.. :-\
i ono blokada.. to je strasno..ali svi se lepo ismejemo..i onda ko i da se nije desilo..
idem u Boru a to je tako cesta pojava kod nas ''elita'' :D
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #4 poslato: 11:11:16, 22.Mar.2009. »
E pa problem je sto kod nje nije to trenutno iskljucenje mozga... Vec devojka  stvarno ne zna to i jos mnooogeee najprostije stvari!!! Kao npr. (posto idemo u ekonomsku) nije znala sta se drzi na tekucem racunu (sto ne moras ici u ekonomsku skolu, da bi znao da se drzi novac!!!), nije znala koje su stope PDV-a!!! Niti kako se zovu.. I jos mnoogooo toga, ne zelim da nabrajam, jer se stvarno iznerviram kakva je.. Jer mi je nekada dosta bilo stalo do te osobe!
~Sunshine~

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 14:38:27, 22.Mar.2009. »
e onda to jeste blam...ali opet to bi trebalo vise nju da dotice nego sve vas ostale..
ali nikada nije tako..stvarno mi nije jasno kako ljudi ne vide da se blamiraju, ili vide, ali im ne smeta ???

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #6 poslato: 19:47:23, 22.Mar.2009. »
Ma ne vidiii ta nista!!! NISTA! >:(
~Sunshine~

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #7 poslato: 20:14:07, 22.Mar.2009. »
Citat
nije znala sta se drzi na tekucem racunu (sto ne moras ici u ekonomsku skolu, da bi znao da se drzi novac!!!),
Devojka mozda vise voli gotovinu  :D

Citat
nije znala koje su stope PDV-a!!! Niti kako se zovu..
Mozda ne placa PDV pa ne zna  (bp)

*

Počasni član
  • 2 194
  • 7
  • ~Sunshine~
« Odgovor #8 poslato: 20:16:14, 22.Mar.2009. »
Joj i ja sam prvo pocela da se salim i gledam smesno na te stvari.. Ali vise mi nije smesno, sta vise tuzno je i jadno! :(
~Sunshine~

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #9 poslato: 20:21:28, 22.Mar.2009. »

Ma neke stvari mogu da se dese jer se niko naucen nije rodio samo je najgore ako se to stalno desava za neke proste stvari  ???

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000