Zelim umesto moram

• Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 202
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 192
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Zelim umesto moram
« poslato: 18:38:37, 17.Okt.2014. »
TREBALO bi da se udam, da rodim dete, da smršam, da promenim posao, da pozovem prijateljicu - naš život čini mnoštvo ovakvih i sličnih „trebalo bi“. To je pogrešno, upozoravaju psiholozi i savetuju da kad god možemo iz svog rečnika izbacimo „trebalo bi“ i zamenimo ga sa „hoću“.

Na taj način preuzimamo kontrolu nad svojim životom i poboljšavamo samopouzdanje. Inače, upotrebi konstrukcije „trebalo bi“ znatno su sklonije žene jer su nesigurnije i neodlučnije od muškaraca, objašnjavaju psiholozi.

Mnoge pripadnice nežnijeg pola u stanju su da bezbroj puta preispituju svaku odluku koju donose što ih čini iscrpljenim i umornim. Osim toga, osobe koje često govore „trebalo bi“ sklone su poređenjima sa okolinom i ponašaju se u skladu sa očekivanjima društva.

Umesto da se porede sa prijateljima, kolegama ili vršnjacima, bolje da oslušnu sebe i razmisle o svojim potrebama i željama.

Novosti

Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže Presrećna

• **
  • 100
  • 3
  • Pol: Žensko
Odg: Zelim umesto moram
« Odgovor #1 poslato: 13:56:15, 06.Dec.2015. »
Kod mene samo "moram" funkcionise. :D Kad sebi kazem da moram nesto da obavim onda shvatam koliko su mi neke obaveze vazne.
"Hocu" vec znaci da smo odlucili da nesto  uradimo za razliku od "trebalo bi".

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000