Jupitera gledam kao velikog licemera,koji daje ushicenje,onaj lazni osecaj srece i samopouzdanja,ali njegovi uticaji nisu trajni niti konacni i zato ga treba obazrivo pratiti. Kao sto rece kaliopa,meni je tranzitom preko Asc i prve itd se ponasao vrlo maleficno...vreme razvoda...poznato je da preko ASC donese kile...moram reci da sam tada smrsala 15 kg....Naravno treba obraiti paznju kako je postavljen u natalu,kojim poljima vlada itd.
Mislim da gresis. Nema tu laznog osecaja srece ukoliko to aspekti ne ukazuju. Trajnost daju Jupiter i Saturn ako su zajedno napravili "neki posao" tj ako su svojim tranzitima doprineli necem dobrom i trajnom. Svi znamo da njihov zajednicki uticaj i daje uslov za razvoj svesti jer su jedan drugom antipod.
Jupiter je najveci covekov dobrocinitelj u zivotu ali ako postoji prostor za delovanje. Jupiter u svom tranzitu prepoznaje odredjene delove karte gde
moze da nam da nesto dobro (kada je u dobrom aspektu ili kada je u konjukciji sa benefikom) ili da
samo pokusa da nam da nesto dobro kada je u losem aspektu ili konjukciji sa malefikom)
Ukoliko su situacije uvek pomesane dobrim i losim uvek ce biti neceg dobrog i neceg loseg.
Uzecu tvoj natal za primer...
Jupiter u tranzitu od 0 stepeni Skorpije do 18 stepeni Strelca ima samo 1-2 stepeni dobrog delovanja a i ta dva stepena su pod znakom pitanja.
Od 0 stepeni Skorpije do 17 stepeni Skorpije je u konjuukciji sa Uranom (nema puno poztivnog)
Od 17 stepeni Skoprije do 0 stepeni Strelca je u kvadratu sa Saturnom (nema puno pozitivnog)
Od 3. stepana Strelca do 18 stepeni Strelca konjukcija sa Neptunom (nema puno pozitivnog)
Ostaje nam samo jedan deo tranzita od 0 stepeni Strelca do 2 Strelca - pitanje je i tu da li moze da deluje jer je egzaktna inkonjukcija sa Marsom.
Znaci da bi nam Jupiter doneo stvarno nesto kvalitetno uopste nije lako - potrebni su uslovi.