Gradove koje treba izbegavati

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 202
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Gradove koje treba izbegavati
« poslato: 11:19:36, 20.Okt.2014. »
U ovih deset gradova sveta nikako ne treba ići

Acapulco više nije jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Meksika: danas se na tamošnjim plažama odmara tek šačica turista, a post-apokaliptični prizori izrešetanih mrtvih tela u sukobima narko-kartela postali su uobičajena pojava na ulicama grada.
Još jedno carstvo narko-kartela u Meksiku je i grad Chihuahua, koji je glavna ruta za šverc kokaina u SAD i kamo svakako takođe ne treba ići u turističku posetu, ističe Huffington Post.
No, na prvom mestu popisa je Barquisimeto u Venecueli, grad s nešto više od milion stranovnika. Iako je nekada bio vrlo popularna turistička destinacija, danas se tamo ubistva događaju svaki dan i toliko je opasan da ga turisti naprosto zaobilaze.
Latinska Amerika prilično je zastupljena na popisu, čemu je razlog nasilje povezano sa švercom droge: u Brazilu se nalazi 14 gradova s najvišim stopama nasilja u svetu. Daleko je najopasniji među njima, opasniji čak i od Rio de Janeira, glavni grad države Alagoas Maceio, s godišnje oko 135 ubistava na 100 hiljada stanovnika.
Cali u Kolumbiji takođe je jedno takvo mesto. No, jednu od najviših stopa ubistava u svetu ima Distrito Central u Hondurasu, a tu tužnu statistiku ima zahvaliti ekstremnom siromaštvu i razvijenoj mafiji.

Pešavar u Pakistanu prepun je veličanstvenih istorijskih spomenika i parkova koji oduzimaju dah, no ciljani napadi na snage sigurnosti i bombaši samoubice učinili su od njega jedan od najopasnijih gradova sveta, a posebno je nesiguran za strance.
Kao još jedno odredište visokog rizika na popisu najopasnijih gradova sveta je glavni grad Jemena Sana, prenosi Huffington Post.

Nije zaobiđena ni Afrika, kontinent s dugom istorijom nasilja i ratovanja. Grad Mogadishu u Somaliji i glavni grad Kenije Nairobi takođe su na popisu najopasnijih odredišta sveta. Nairobi je posebno opasan za žene, no njegovim ulicama noću ne bi trebao hodati niko ko želi da sačuva živu glavu.
Iako se sva ta mesta nalaze u nekim od najlepših regija sveta i sadrže brojne znamenitosti koje bi bilo vredno obići, opasnost od zalutalog metka u tim je gradovima tolika da ih svakako treba izbegavati, navodi Huffington Post.

Izvor: Press


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
3 Odgovora
8947 Pregleda
Najnovije: 12:18:32, 26.Jul.2009.
Black Dragon
5 Odgovora
1833 Pregleda
Najnovije: 11:23:01, 25.Maj.2011.
Ch
2 Odgovora
1653 Pregleda
Najnovije: 15:20:36, 23.Okt.2013.
Ch