Kako ubrzati android?

 • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 178
 • Zahvaljeno: 28 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Kako ubrzati android?
« poslato: 18:33:34, 23.Jul.2014. »
Za većinu njih moraćete da uključite opciju Developer Options na svom uređaju. Otvorite Settings, pa About Phone/Tablet i izaberite Build Number, sve dok se ne pojavi obaveštenje da je Developer Options uključen.

Podesite animacije

Iako su vizuelno privlačne, animacije mogu da uspore rad vašeg uređaja. Međutim, vi njih možete usporiti ili potpuno isključiti. Otvorite Developer Options, pronađite Window Animation Scale, Transition Animation Scale i Animator duration scale. Za svaku od tih opcija možete da namestite animacije na skali od 0,5x do 1,0x ili da ih isključite. To bi trebalo da ubrza pojavljivanje menija.

Očistite "cache"

Koristan kad treba brže učitavati veb stranice koje ste posetili, "cache" zna da bude nezgodan kad se napuni. Koji god pretraživač da koristite, možete ga očistiti. Obično tu opciju imate pod Settings u pretraživaču, kao i u delovima vezanim za privatnost i istoriju pretraživanja.

Uklonite nepotrebne aplikacije i procese

Android ima ugrađeni sistem upravljanja energijom, ali nije baš veoma pametan. Aplikacije i procesi ostaju aktivni i opterećuju memoriju još dugo nakon što su prestali da budu korisni. Slobodno obrišite cache i ubijte procese koje ne koristite. Otvorite Settings, pa Apps. Pazite samo da ne dirate bilo šta vezano za Google Play ili Android Services.

Obrišite "cache" aplikacija

Ako su neke aplikacije ranije dobro radile, a sada stvaraju probleme, moguće je da je rešenje za njih brisanje "cachea". Vredi isto upozorenje: pazite po čemu prčkate.

Otvorite Apps, pa Settings, pa aplikacije i odaberite Clear Cache. To će obrisati sve podatke potrebne za logovanje, pa računajte na to da ćete morati ponovno da ih unesete.

Update-ujte/Upgrade-ujte aplikacije

Nadogradnje mogu pomoći da se aplikacije glatko vrte, budu sigurnije i još štošta. Možete ručno da proverite jesu li update-ovi dostupni u Google Playu, gde ćete otvoriti My Apps i onda odabrati Update All. Dobićete posebno upozorenje ako aplikacije zahtevaju dodatna dopuštenja, a moći ćete i da ih pregledate.

Možete da namestite uređaj da se sam automatski nadograđuje čim se poveže s internetom. Otvorite Settings u Google Playu i odaberite Auto-update apps.

Obrišite widgete koje ne koristite

Verovatno na početnom ekranu imate više widgeta. Koliko ih zaista koristite? Rešite se onih koje otvarate retko ili nikada. Ako imate i početne ekrane sa samo nekoliko aplikacija na njima, reorganizujte ih - prebacite aplikacije na druge ekrane, pa obrišite one koji su ostali prazni.

Izvor: 021


 


*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 208
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Odg: Kako ubrzati android?
« Odgovor #1 poslato: 21:04:20, 01.Dec.2014. »
Veliki problem kod starijih mobilnih uređaja tokom rada s više aplikacija ne izaziva procesor, koliko nedostatak radne memorije.

Kako biste organizovali aplikacije i odredili koje treba da rade, a koje ne, treba da odaberete Settings, Apps ili Application Manager kako biste dobili izveštaj o svim aplikacijama na uređaju.

Za deaktivaciju aplikacija dovoljno je ući u detalje i odabrati “Disable”, ali treba da znate da zbog toga u slučaju pojedinih app-ova može doći do nestabilnosti u radu uređaja.

Rootovani uređaji s microSD podrškom imaju nešto više opcija, a trik je da kreirate particiju na (što je moguće bržoj) SD kartici koja će služiti kao sekundarni izvor radne memorije. To je moguće izvesti tzv. RAM Expander aplikacijama poput ove, a pre svega treba proveriti da li je uređaj kompatibilan (preuzeti MemoryInfo & Swapfile Check i napraviti test za RAM Expander).

Nakon toga treba pokrenuti RAM Expander, dozvoliti joj root pristup i odabrati optimalnu vrednost za particiju (kako bi se dobile najbolje moguće performanse). Za završetak priče dovoljno je odabrati Swap Activ i uživati u nešto bržem uređaju.

Ipak, ovim potezom SD kartica postaće nečitljiva na računarima.
Strah me čini jačim i boljim.
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
1664 Pregleda
Najnovije: 09:48:25, 06.Maj.2012.
Miloš Mi.
0 Odgovora
1171 Pregleda
Najnovije: 11:20:20, 04.Nov.2013.
Miloš Mi.
0 Odgovora
717 Pregleda
Najnovije: 13:31:52, 12.Feb.2014.
Miloš Mi.