Android saveti

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 202
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 192
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Android saveti
« poslato: 13:31:52, 12.Feb.2014. »
Pravih saveta za bolje iskorišćenje Android uređaja nikad nije dosta, a ovog puta donosimo vam pet takvih, odgovarajućih za sve tipove Androida, uključujući tablete, pametne telefone, povoljne i skupe modele. Nemojte oklevati da prihvatite ove savete, jer ćete ih lako primeniti, a omogućiće vam da duže i bolje koristite svoj Android uređaj.

Koristite napredna podešavanja Wi-Fi veze
Često ste u potrazi za hotspotom? Dobro bi vam došlo da vas smartfon ili tablet obavesti o tome kad je hotspot u blizini? Želite da izbegnete veze slabijeg kvaliteta ili da optimizujere korišćenje baterije dok je Wi-Fi uključen? Ili vas jednostavno zanima vaša MAC adresa?

Odgovore na sva ta pitanja, i još poneka, naći ćete u meniju za napredne postavke Wi-Fi veze (Advanced Wi-Fi Settings). Kucnite na Wi-Fi u meniju podešavanja telefona (ne u delu gde ga uključujete ili isključujete), pa otvorite meni u donjem desnom uglu sa tri tačke.

Pratite mobilni saobraćaj/Wi-Fi/korišćenje baterije i statistiku procesa
Proveravate li nekad koliko podataka vaše aplikacije troše? Otvorite Settings, pa Data Usage kako biste mogli da vidite šta to sve aplikacije koristite. Tapnite na neku od njih za više informacija, koje će vam konačno "otvoriti oči" i saopštiti vam da su pojedine aplikacije, što se korišćenja internet saobraćaja tiče, izuzetno proždrljive - zahvalite reklamama za to (pogledajte deo "Besplatne aplikacije su neprijatelji baterije"). Možete uključiti i statistiku za Wi-Fi, pomoću menija u gornjem desnom uglu, gde možete i ograničiti pozadinske podatke.

Znate li kako možete da pristupite statistici za razvojne programere? Pogledajte pod Developer Options u glavnom meniju Settings. Zatim potražite Process Stats i pratite šta se tu događa. Možda natrčite na nešto zanimljivo i informativno.

Isto tako, otvorite Settings, pa Battery i proverite koji procesi ili aplikacije crpe najviše energije vaše dražesne baterije. Hoćete neki dodatni savet i ovde – kad ne vidite Media Server ili Google Play Services visoko na listi, imate sreće!

Izveštaji o lokaciji
Kad smo već kod potrošnje baterije, znate li da vam je Location Reporting dobrano iscrpljuje, ako ga ostavite uključenim? Ako ne koristite stalno Googleove usluge koje traže lokacijske podatke, kao što je Now ili igre poput Ingressa, isključite tu opciju. Ako vam je baš, baš neophodna, barem je aktivirajte u štedljivom modu rada.
Enkripcija telefona i zaključavanje SIM kartice
Što sigurniji, na nejakom Androidu što se sigurnosti tiče – to bolje, pa iskoristite sve što vam se nudi! Zašto ne biste postavili lozinku za pristup kartici ili enkripcijom zaštitili svoj uređaj u potpunosti? Tako barem možete eventualnim lopovima uskratiti pristup gotovo svim privatnim podacima.

Takođe, možete aktivirati i instalirati Android Device Manager, a ne zaboravite da zaključate i početni ekran, na neki od nekoliko načina, koje Android nudi. Sve opcije su u meniju Settings, pa Security, piše TPortal, prenoseći Android Pit.

Android Device Manager omogućava vam da lako i brzo odredite položaj zaturenog ili ukradenog telefona, da ga pozovete, zaključate i izbrišete podatke s njega. Sve o tome rekli smo vam u OVOM izveštaju.

Isključite NFC
Zaista je vrlo praktično prebacivati fajlove i multimediju bežičnim putem, pomoću NFC tehnologije. Ipak, razmislite na trenutak - koliko često to zaista i koristite? Ako nemate Googlov Wallet i aplikacije u kojima ga možete koristiti (u šta čisto sumnjamo, takav je region), NFC ćete koristiti tu i tamo u najboljem slučaju. Zato ga isključite. Bez problema ga možete ponovno uključiti kad vam zatreba, a do tada neka prestane da cedi bateriju bez veze. Otvorite Settings, pa More i otkačite kućicu pored koje stoji NFC. To je to.

Imate bežične slušalice sa NFC-om ili neki drugi "komad" dodatne opremesa tim modom uparivanja? U tom slučaju neka ga, neka ostane uključen, ima smisla :)

OK, šta je NFC?
Zahvaljujući naprednoj NFC (Near Field Communication) tehnologiji, koja omogućuje komunikaciju uređaja na veoma malim udaljenostima od svega nekoliko centimetara ili dodirom uređaja o uređaj, stičemo utisak da se nalazimo u nekom od futurističkih filmova - uskoro ćemo samo jednim dodirom naš pametni telefon moći da iskoristimo umesto platne kartice, da otključamo auto ili stan, odštampamo sliku, preuzmemo podatke sa drugog telefona... mogućnosti su neograničene, ali još uvek nisu maksimalno iskorišćene.

Izvor


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
1423 Pregleda
Najnovije: 12:44:08, 08.Maj.2013.
tigex
5 Odgovora
1423 Pregleda
Najnovije: 15:02:04, 20.Okt.2013.
mirko
0 Odgovora
2263 Pregleda
Najnovije: 12:49:52, 23.Okt.2013.
Miloš Mi.