Rusija ce biti izbacena iz G8

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 205
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Rusija ce biti izbacena iz G8
« poslato: 15:54:38, 25.Mar.2014. »
Konflikt na Krimu i dalje je u fokusu nemačkih medija. Vlade zemalja na Zapadu, više nemaju nikakvih iluzija, piše pored ostalog Frankfurter algemajne cajtung. Ali pitanje je da li će se na Krimu sve završiti?

- Nakon aneksije Krima, Rusija iznosi činjenice, za koje na Zapadu očigledno nisu ni pomišljali da bi mogle nametnuti pitanja poput, da li će ruski predsednik Putin zadovoljiti preuzimanjem Krima ili će ta groznica moći potrajati? Jer je doktrina iza koje stoje Putin i Medvedev, da se može intervenisati, gde god su interesi Rusa ugroženi, nakon intervencije na Krimu osnažena, primećuje Frankfurter algemajne cajtung.

Hanoveriše algemajne otkriva "prve znake smirivanja strasti". "Sve članice Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) složile su se o slanju posmatrača u Ukrajinu. Tu odluku podržala je na kraju i Rusija, što bi moglo da znači da je stav predsednika Putina - barem do daljeg - da osim teritorije na Krimu, neće biti okupacije drugih delova Ukrajine."

Noje osnabriker cajtung je skeptičan, posebno nakon ocene nemačke ministarke odbrane: "Ursuli fon der Lajen bi bilo bolje da ćuti. Jer dok se kancelarka Merkel i šef diplomatije Štajnmajer zalažu za diplomatsko rešavanje krize na Krimu, ministarka odbrane govori o jačanju uloge NATO, kao da je vojna opcija uopšte u igri. Takav stav bi mogao da nagovesti dvojnu strategiju Zapada, što bi u ovom trenutku bilo izuzetno nepovoljno. Uz to, tek je doneta odluka o slanju zajedničke posmatračke misije OEBS u Ukrajinu - uz saglasnost Rusije. To je prvi uspeh na putu deeskalacije, kojeg bi trebalo da prate i drugi."

Economy


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
15 Odgovora
5626 Pregleda
Najnovije: 21:07:14, 13.Apr.2011.
Bika
10 Odgovora
2754 Pregleda
Najnovije: 15:43:37, 31.Jul.2010.
Perla
6 Odgovora
1597 Pregleda
Najnovije: 18:12:38, 15.Avg.2014.
Bojan-