Koji ste vi tip?

  • Odgovora: 0
*

Van mreže maraja

  • *****
    Počasni član
  • 1 811
  • 61
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Koji ste vi tip?
« poslato: 15:43:52, 04.Mar.2014. »
Znate za izreku da postoji hemija kod nekih parova? E pa izgleda da je to zapravo prilično tačno, kaže antropološkinja Helen Fišer a prenosi B92.

Ona je otkrila da ljubavne veze počivaju na finom odnosu dominantnih hemijskih veza u mozgu, tj. na tome koji je hormon dominantan u vašem mozgu: dopamin, estrogen, serotonin ili testosteron.

Na temelju te ideje Fišerova je razradila četiri tipa ličnosti - istraživač, graditelj, šef i pregovarač koji imaju osobine pod uticajem dominantnog hormona.

Tako je pregovarač pod uticajem estrogena, dominantno ženskog hormona koji ipak imaju i muškarci od kojih mnogi spadaju u ovaj tip ličnosti. To su kreativne, intuitivne i strpljive osobe, ljubaznog ponašanja koje znaju da izraze svoja osećanja - jednom rečju, prave diplomate u odnosima sa suprotnim polom. Kako osvojiti pregovarača? Podstaknite mu maštu ...

Šef je pod uticajem testosterona, što daje realan pristup svemu u životu, odlučnost, iskrenost i brzo donošenje odluka. Ambicija je snažno izražena u područjima koja su takvoj osobi zanimljiva, a njih nema mnogo. Zanimaju ih isključivo osobe jednakih ili barem vrlo sličnih sklonosti. Samopouzdan pristup nju/njega osvaja bez problema.

Graditelj je pod uticajem serotonina, koji daje društvenost, ljubaznost i veštinu izgradnje odnosa. Uz to su tradicionalni i poštuju društvene norme. Moral je snažno izražen, zavisnici su od pravila i pravi su zaštitnici svih osoba koje vole. Osvojiti graditelja nije teško - budite organizovani, uredni i mirni, poštujte planove i to je to.

Istraživači su pod uticajem dopamina, znatiželjni i avanturističkog duha, stalno u potrazi za novim iskustvima. Njihova neumorna energija i kreativnost ne mogu tek tako da se zauzdaju jer ne vole rutinu, a obožavaju nezavisnost. Da biste osvojili istraživača, morate biti zanimljvi, spremni na sve i fleksibilni.

http://www.dominomagazin.com/article/25064
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000