Protesti zbog vecih skolarina

  • Odgovora: 0
*

Van mreže maraja

  • *****
    Počasni član
  • 1 811
  • 61
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Protesti zbog vecih skolarina
« poslato: 14:39:34, 04.Mar.2014. »
Studenti najavljuju proteste

Zahtev 13 beogradskih fakulteta za većim školarinama sraman, smatraju u Studentskoj uniji Srbije i najavljuju da će pozvati studente na proteste.
Studentska unija Srbije (SUS) ocenila je u saopštenju da je zahtev 13 beogradskih fakulteta za većim školarinama sraman i istakla da će pozvati studente da protestuju protiv ovakvog predloga.

Unija smatra da su razlozi za povećanje školarine, poput solidarnog poreza, poboljšanja kvaliteta studija, osavremenjavanje fakulteta, neosnovani i tvrdi da će se taj novac slivati u kase fakulteta, uz nemogućnost da studenti imaju bilo kakvu korist i uvid u njegovo korišćenje.
"Time bi se samo još više finansirao autonomni aparat, čije finansije nisu dovoljno transparentne", naveo je u saopštenju predsednik SUS Bojan Vojinović.

SUS u saopštenju tvrdi da veći deo studentskih školarina odlazi na plate profesora, od kojih se, kako ističu "roditeljima i studentima zavrti u glavi".
"Naglašavamo da smo spremni da povodom ovog sramnog predloga, a sve u cilju borbe za prava studenata, pozovemo studente da izađu na protest i na taj način pokažu kategoričko neslaganje sa ovakvom odlukom", ističe se u saopštenju.
Trinaest od 31 fakulteta Univerziteta u Beogradu zatražilo je prošle nedelje veće školarine, za dva do 10 odsto. Predlog se šalje Ministarstvu prosvete na mišljenje, a konačnu odluku donose saveti fakulteta.

RTS
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000