Univerzal banka izgubila dozvolu za rad

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže toto moto

• *
  • 82
  • 2
  • Pol: Muško
Univerzal banka izgubila dozvolu za rad
« poslato: 12:58:45, 04.Feb.2014. »
Izvršni odbor je konstatovao da su oduzimanju dozvole prethodile aktivnosti koje su u dužem periodu bile usmerene na to da banka uskladi svoje poslovanje sa odredbama Zakona o bankama u delu koji se odnosi na kapital i pokazatelje poslovanja, saopštila je NBS.

Utvrđeno je, kako se navodi, da se u prethodnom periodu finansijsko stanje Banke znatno pogoršalo i da je Banka dospela u stanje kritične potkapitalizovanosti, da je ugrožena likvidnost i kontinuitet poslovanja.

NBS ističe da je ovu odluku donela imajući u vidu da su se stekli uslovi za oduzimanje dozvole za rad Banke, u skladu sa Zakonom o bankama, u cilju zaštite interesa deponenata i očuvanja stabilnosti finansijskog sistema.

*

Van mreže toto moto

• *
  • 82
  • 2
Odg: Univerzal banka izgubila dozvolu za rad
« Odgovor #1 poslato: 13:00:42, 04.Feb.2014. »
Počinje isplata depozita Univerzal banke

Osigurani iznos depozita je do 50.000 evra po deponentu, utvrđen nakon prebijanja potraživanja banke u stečaju prema deponentu.

Za dinarske depozite osigurani iznos isplaćuje se u dinarima, a za devizne u evrima - po srednjem kursu evra na dan donošenja rešenja nadležnog suda o pokretanju postupka stečaja.

Za danas je najavljena i konferencija za novinare na kojoj će govoriti najveći pojedinačni akcionar Univerzal banke Nebojša Divljan.

On će, kako je navljeno, "obelodaniti neka od ključnih dokumenata i dosad neobjavljene podatke o poslovanju banke i ujedno će dati celovit pogled na razvoj događaja iz ugla akcionara i izneće suštinske razloge koji su doveli do oduzimanja dozvole za rad".

Divljan je trenutno direktor preduzeća Blumark investments, a nekada je bio na čelu Delta đenerali osiguranja.

http://mondo.rs/a658790/Info/Ekonomija/Pocinje-isplata-depozita-Univerzal-banke.html

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 211
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #2 poslato: 13:11:28, 04.Feb.2014. »
Dosta su sve banke ruckale kredite, doslo vreme krize i za njih  ;D
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže toto moto

• *
  • 82
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 13:14:31, 04.Feb.2014. »
Mislis ruckale kamatu od kredita  ;)   Cudi me za ovu banku posto su oni broj 1 za kredite i stipendije

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 211
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #4 poslato: 14:30:47, 13.Feb.2014. »
Beogradski mediji javili su da je u toku saslušanje bivšeg predsednika Izvršnog odbora Univerzal banke Dragana Tomića, koji se sumnjiči za nezakonito izdavanje kredita.
Strah me čini jačim i boljim.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000