Kako prebroditi krizu?

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 210
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Kako prebroditi krizu?
« poslato: 14:24:57, 29.Jan.2014. »
Parovima čiji su odnosi zahladneli i koji retko komuniciraju preporučuje se da stvore nov "zajednički teren", nešto što će biti nova atrakcija koju će moći da podele. Izbor tog "novog" može biti raznovrstan i zavisi od para, kao i od količine problema koji su ophrvali jednu vezu. Zajednički odlazak u kupovinu može da prekine "hladni rat", jednako kao i odlazak na zimski odmor u neko skijalište. Naravno, kriza se može prevazići i svakom drugom akcijom u koju bi oboje bili uključeni: zajedničkim krečenjem stana, nabavkom novog dela nameštaja, pravljenjem polica za knjige...

Bez obzira na aktivnost koja se odabere, činjenica je da se svaka kriza dodatno produbljuje ukoliko bračni parovi ne razgovaraju i ukoliko se ponašaju kao da je već sve rečeno. Ćutanje ne znači da je stvar rešena, ono vas samo dovodi u još veće probleme. Zbog toga je, zarad prevazilaženja problema koji su nastali i ponovnog zbližavanja jednog para, preporučljivo bavljenje zajedničkim obavezama.

Zid koji je s vremenom nastao nije nesalomljiv. On se može srušiti najbenignijim stvarima koje bude emocije koje su postojale ranije; može vam koristiti čak i album s porodičnim slikama. Treba samo izabrati pravi trenutak da biste se oboje suočili s problemom. Jednom započeta komunikacija daleko je bolja od ćutanja koje traje.

Kada saznate šta je problem u vašoj vezi, znaćete i kako da ga prevaziđete. Međutim, da bi to razrešenja došlo, potrebno je prethodno suočavanje s njim, kao i s manama koje oba partnera poseduju. Neke mane ne mogu se brzo ispraviti, ali su korekcije moguće, a one koje se najteže otklanjaju dovode vas do suštine postojane i kvalitetne veze.

Ponekad je zaista dobro napraviti kompromis. To vas ne čini manje vrednim, već vas u očima vaše partnerke može učiniti saosećajnim i može joj pokazati da ste zbog nje voljni da se odreknete nekih svojih načela.

Izvor: Krstarica


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
1857 Pregleda
Najnovije: 15:53:01, 29.Avg.2012.
Ch
0 Odgovora
1173 Pregleda
Najnovije: 18:33:58, 17.Apr.2013.
Alicia
0 Odgovora
793 Pregleda
Najnovije: 13:21:49, 04.Feb.2014.
toto moto