Anketa

Da li ste alergicni na spermu?

Da
(0%)
Mozda
(0%)
Ne
(100%)
Jos uvek ne znam
(0%)

• Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 200
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 192
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« poslato: 11:08:30, 02.Jul.2013. »
Svaka deveta žena alergična na spermu
Kod određenog broja žena javlja se neželjena reakcija na spermu. Alergija se zbog sličnosti simptoma često meša sa polnim bolestima, a može da izazove stanje slično anafilaktičkom šoku.
Doktor Majkl Kerol, profesor reproduktivnog zdravlja na Univerzitetu Mančester Metropoliten, izjavio je da ova alergija najčešće pogađa žene starosti od 20 do 30 godina. Simptomi se javljaju odmah ili najkasnije jedan sat nakon izlaganja spermi.
Preosetljivost na spermu se često pogrešno dijagnostikuje i to zbog sličnosti sa drugim oboljenjima poput dermatitisa i nekih polno prenosivih bolesti, piše “Dejli mejl”.

Simptomi su iritacija, svrab, ekcem, bolno mokrenje...
Tokom istraživanja doktor Kerol je pomenute alergijske reakcije ustanovio kod dvanaest od sto ispitanih žena, mada procenjuje da najverovatnije svaka deveta žena u svetu ima ovu alergiju.
Studija je pokazala da najverovatnije alergijsku reakciju izaziva glikoprotein, smešten u semenoj tečnosti.

To znači da će žena kod koje je dijagnostikovana ova alergija biti alergična na spermu svakog muškarca i da problem neće rešiti promenom partnera.
Kao rešenje, predlaže se upotreba kondoma tokom seksa. Apstinencija, koja nesumnjivo štiti od alergija, ne predstavlja dobar izbor, posebno za žene koje planiraju potomstvo.

Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže Dodir

• 991
  • 11
  • Pol: Žensko
Odg: Da li ste alergicni na spermu?
« Odgovor #1 poslato: 19:56:23, 17.Jul.2013. »
aaaaa, nije to za mene
 to je meni maska za lice  :D :D :D :D :D

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000