Osobine žena po horoskopskim znacima

 • Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže bielenda

 • ***
 • 2 106
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 34
 • Pol: Žensko
Osobine žena po horoskopskim znacima
« poslato: 16:41:33, 01.Apr.2013. »

ŽENA OVAN 21. 3 – 20. 4.
Ona ima odlučan karakter, voli sve što je čisto, jasno, precizno. Brzo i aktivno reaguje na sve što se događa. Obično pridaje veći značaj akciji, nego razmišljanju. Brige je obuzimaju samo trenutno, ali ne ostavljaju neke duboke tragove. Ne podliježe lako talasima obeshrabrenja i pesimizma. Obdarena je samopouzdanjem. Hrabra je i preduzimljiva. U stanju je da ide korak po korak da bi ostvarila životne ciljeve. Preduzima i određene rizike da ne bi zalutala u lavirintima neodlučnosti.

Njen entuzijazam i dinamičnost su dovoljno snažni pokretači da prebrodi sve teškoće. Često pokreće inicijativu i kad se nađe na raskršću dva puta, brzo se odlučuje. Prihvata izazove i rizike, nerijetko pokazuje odustvo stila.

Ne podnosi komplikovane situacije. Ne voli ljude koji nalaze zadovoljstvo u konfuznim pričama i događajima. Ponaša se nonšalantno i direktno. Dešava da svojim impulsivnim reakcijama nekog grubo povrijedi, iako nije imala takvu namjeru.

Njen karakter ima veliki uticaj i na ponašanje u ljubavi. Ona se nikako ne može svrstati u red žena - robinja. Suviše je nezavisna da bi mogla podnijeti da je neko stavi u "kavez", pa makar i zlatni. Traži uzajamno povjerenje, koje će obezbijediti život udvoje bez scena i sumnji. Ljubomorna je i to pokazuje. Zahtijeva jasne odgovore na pitanja. Njenom partneru nije lako, ako počne da je mimoilazi i izbjegava. Ako je partner prevari, osjetiće da joj je ponos povrijeđen, da je ranjeno njeno samoljublje i sigurno neće lako preći preko toga.

U svemu želi da ima svoju ulogu, da se u svakoj prilici čuje njena riječ. Ako naiđe na ličnost koja je slabija od nje, postoji opasnost da je potčini. Takva situacija joj se neće svidjeti, jer u dubini duše ona nije pristalica takvih veza. Za nju je idealan muskarac, onaj koji ima jak karakter. Njena odvaznost, entuzijazam, spontanost igraće veliku ulogu u njenim emotivnim vezama. Nježnosti prema voljenom čovjeku može javno da pokazuje i on će zbog toga biti ganut. Ali, tražiće isto da i on pokazuje svoja osjećanja prema njoj. U ljubavi kao i u životu traži punu angažovanost. Ona daje sve ili ništa. Ponekad je beskrajno plemenita, a ponekad pokazuje znake egoizma: prvo misli na sebe, pa tek onda na druge. Ne voli laži i obmane.

ŽENA BIK 21. 4 – 21. 5.

Ona stoji čvrsto na zemlji. Voli sve što je postojano i opipljivo. Sanjarenje za nju predstavlja samo duševni odmor. Nikad se ne zadovoljava varljivim obećanjima, slatkim iluzijama i ne prepušta se fantazijama.

U prijateljstvu je vjerna, ali odanost traži i od suprotne strane. Ako je neko iznevjeri, neće burno reagovati. Njene reakcije su lagane i manje vidljive, ali zato beskrajno duboke i obično trajne. Ako se uvjeri da se neko prema njoj loše ponio ili da je povrijedio njenu dobronamjernost, to mu nikad neće oprostiti. Veliko je zlopamtilo.

Nije pristalica promjena i preokreta, ni svega što može da poremeni ustaljeni tok njenog života. Postuje principe, predrasude, koncizne ideje. Iako je njen karakter jak, postoje u njemu i neke slabosti. U načinu života pojavljuju se ponekad pasivnost i lijenost. Bježi od briga i problema, ne voli komplikacije. Ljubav igra veliku ulogu u njenom životu. Ona nije sinonim strasti, bura, razdiranja ili romantizma, već nježnosti i uživanja.

Kod muškarca je privlači njegov fizički izgled. Šta se krije iza njegove spoljasnjosti manje je interesuje na početku. Kad upozna osobu koja joj se sviđa želi na svaki način da privuče pažnju. Prije nego što se odluči na trajniju vezu, želi da bude sigurna da je pravi onaj, koji je pronašao pouzdani put do njenog srca. Ne vezujete se lako. Ljubav u njenom srcu sporo sazrijeva. Osjećanja se postepeno razvijaju. Ne podnosi prisustvo druge žene, makar to bila i koleginica njenog partnera. Umije vješto da isplete mrežu oko njega da bi ga sačuvala. Ako otkrije nevjerstvo, spremna je da uzvrati na isti način.

ŽENA - BLIZANCI 21.5 – 21. 6.

Dinamičnost je najvažnija crta njenog karaktera. Beskrajno cijeni slobodu i nezavisnost. Ne dozvoljava da joj bilo ko gospodari, niti nameće svoju volju. Veoma je inteligentna, ali ne i pronicljiva.

O ljudima koji joj žele dobro ponekad pogrešno sudi, pa je u stanju i da ih uvrijedi. Isto tako, pogrešno procjenjuje namjere onih koji joj ne žele dobro i to joj se sveti, iako toga nije svjesna. U poslu umije da pronađe najbolji način ka uspjehu. Ambiciozna je, ali ne pretjerano.

Kada radi želi da je ljudi cijene, ali očekuje i materijalni efekat svog napretka. Nikad se neće prihvatiti posla koji joj ne donosi i materijalnu korist. Ali, novac troši lako. Kao i u životu tako i u ljubavi, drži do svoje slobode. Čak i kada zavoli nekog, plaši se da se za njega previše ne veže.

U ljubavi i braku je vjerna. Ako se razvede tog čovjeka nikad neće zaboraviti. Nije ljubomorna i pristalica je savremenih obicaja i navika. Prevaru može da oprosti. Ali, umije da bude potpuno isključiva. Više voli i raskid, nego da ostane sa onim koji je obmanuo. U ljubavi je izuzetno dinamična. Osjećanja ne pokazuje javno. Voli društvo i želi da se pokaže kao komunikativna osoba, koja ima širok krug poznanika. Zato nikako ne može da se složi sa partnerom koji nije dinamičan. U tom traganju za novim poznanicima neće uvijek uspijevati.

Dešava se da je više sama, čak i dok je okružena društvom. Možda nikada neće do kraja shvatiti da je ponekad bolje imati malo odanih prijatelja, nego mnogo onih koji su neiskreni i dobro glume.

ŽENA - RAK 22. 6 – 22. 7.

Ona je veoma osjećajna, senzitivna i emotivna osoba. Ali, da bi se odbranila od svijeta trudi se da sakrije svoja osjećanja. Da bi bila srećna, umije da se zatvara u "svoj svijet", ograđen visokim zidovima. Taj njen skriveni svijet je teško otkriti.

U djetinjstvu se osjećala bezbjednom u roditeljskom domu. Kasnije, pokušava da stvori "svoj svijet", u kome će vladati spokojstvo, mir i sigurnost. Ona nije ni suviše borbena, ni suviše realna, ni suviše aktivna. Strah od nepoznatog je sputava da ide naprijed i da savlada prepreke.

Zadovoljava se onakvom kakva jeste i ne želi mnogo da se mijenja. To bježanje od nepoznatog je potpuno razumljivo, jer se često sukobljava sa neprijatnostima, brigama i neizvjesnošću. Njena osjećajna priroda brzo reaguje na svaki vid agresivnog ponašanja. Kada se suoči sa ozbiljnim problemom umije da se preobrazi u "ženu zmaja" koja će se žrtvovati do kraja.

U životu umije da bude sanjalica, ali voli i da razmišlja. Ima jednu veliku manu: na nju se lako može uticati. Ako to ne mogu postići osobe koje joj nisu suviše bliske, onda to veoma lako uspijevaju svi oni koje ona voli. Ljubav joj u životu znaci sve. To je njena najvažnija potreba. Ljubav je za nju vezana sa pojmom izvora u toplom gnijezdu. Traži čovjeka koji će joj pružiti oslonac i sigurnost, kao i beskrajnu nježnost.

Ona je veoma osjećajna priroda i vrlo romantična. Sanja o beskrajno romantičnoj ljubavi, o strasnim osjećanjima dva srodna bića. Njenu glad i zeđ za idealnom ljubavlju je teško zadovoljiti. Kao i u svemu, i u ljubavi postoji razlika između lijepih snova i stvarnosti. Upravo to je i najviše plaši.

ŽENA - LAV 23. 7 – 23. 8.

Ona je jaka žena, koja se ne prepušta da je lako nose talasi sudbine. Njena vitalnost, volja i autoritet joj omogućavaju da bude žena koja dominira. Voli akciju i kretanje. Teško joj je da ostane na jednom mjestu, da sanjari i ništa ne radi. Ne podnosi lijenost, čak ni kada se odmara.

Ponos, a često i taština, igraju veliku ulogu u postizanju uspjeha skoro po svaku cijenu. Predostrožna je i skoro ništa ne prepusta slučaju. Ima suviše visoko mišljenje o sebi da bi mogla da se zadovolji samo sa trenutnim stanjem. U odnosu prema drugima poštuje izvjesna pravila ponašanja. "Mlaka" i nedefinisana osjećanja dovode je do očajanja.

Njen karakter se teško prilagođava ljudima koji su uzdržani u osjećanjima. Zato ne trpi ljude koji sjede na dvije stolice. Mada je iskrena, ponekad voli da se šali. Njene male brige umije da prikaže velikim da bi privukla paznju drugih. Kod nje postoji još jedna kontradiktornost. Velikodušna je i srećna kad drugome može da učini radost. Međutim, ponekad je suviše egocentrična pa prije nego što pomisli na drugog, ona prvo misli na sebe.

Mozda najveća vrlina koju posjeduje - vjernost. Potrebno je da je neko ozbiljno prevari, pa da o njemu promijeni mišljenje. Ima čvrst karakter. Zato ne podnosi da neko na nju utiče. U odnosima sa ljudima ne trpi kaprice, prenemaganja. Ako joj se muškarac sviđa to mu otvoreno daje do znanja. Ako voli, potpuno se predaje osjećanjima. Ne podnosi ništa nejasno i neodređeno u ljubavi.

ŽENA - DJEVICA 24. 8 – 23. 9.

Ona sve što se odigrava oko nje prima sa analitičkim pogledom. Ima veliku zadršku od svega što je diktirano instiktom. Prema drugim ljudima ne pokazuje spontanost, suvišno oduševljenje i žarku želju za prijateljstvom. Po prirodi je rezervisana i stidljiva.

Kada srećne muškarca koji joj se dopada i kome se ona dopada teško da će mu se odmah baciti u zagrljaj. Prvenstveno zato što i sama nije sigurna u svoja osjećanja. Uvijek će se pitati, da li je to prava ljubav ili samo prolazno osjećanje.

Da bi to razjasnila, stavljaće na probu najprije sebe, a zatim i osobu koja joj se dopada. Ustručavanje da se potpuno preda osjećanjima je izraz paničnog straha da ne počini grešku. Ona je privržena svojim navikama.

Čini joj se da živi u udobnom gnijezdu, koje je sama stvorila, pa se onda pažljivo pita neće li joj osoba koja je ušla u njen život razrušiti taj mirni kutak. Jednog dana kad pobijedi svoj strah sigurno je da će muškarcu koga je odabrala biti privržena do krajnosti. Ona je vjerna žena. U svemu je diskretna, obazriva. Mnogo veći značaj ima ono što je skriveno u njoj, nego ono što pokazuje.

ŽENA - VAGA 24. 9 – 23.10.

Nije odlučna i energična. U donošenju odluka oklijeva i nikako da pronađe pravo rješenje. Nije posebno ambiciozna i uvijek je potreban neko kome će rado prepustiti dio obaveza. U svemu što preduzima želi da se unese, ali to joj ne polazi uvijek za rukom. I onda kada joj se čini da prepreke nikako ne može da savlada, povlači se i miri sa sudbinom.

Ona želi da se dopada drugima, društvena je, voli da izlazi. U njoj postoje dvije ličnosti: jedna koju pokazuje drugima, ponekad mirna i krotka, ponekad sušta suprotnost, naprasita i eksplozivna, druga je ona koju nikad ne pokazuje, koju rijetko ko može da otkrije i koju ljubomorno čuva. U strahu da je ne otkriju ona se prikazuje drugačijom, često stavlja na sebe masku ljubaznosti i osmijeha.

Odličan je glumac, čak i prema najbližima. Ne voli burne scene i svađe, pa ipak, se često nađe u njima. Nije čak ni svjesna da ih je sama svojim provokativnim ponasanjem izazvala. Osjećajna je i strasna. Posjeduje izuzetan šarm. Ljudi u njoj vide nešto ljupko, prijatno i tajanstveno. Izuzetno je inteligentna. U izboru partnera mnoge Vage umiju da pogriješe. Smatraju da partner treba da im bude glavni oslonac u životu, a dešava se da se vezuju za onog koji postaje pravi tiranin čim osjeti njihovu slabost.

Njima bi najviše odgovarao muškarac koji bi znao da cijeni njihove kvalitete i koji im ne bi stalno prebacivao zbog nedostatka energije da podnosite teškoće. Njoj je potreban partner jakog karaktera, ali koji bi bio i izuzetno nježan i pažljiv. Nije sklona promjenama u ljubavi.

ŽENA - ŠKORPIJA 24. 10 – 22. 11.

Ona sigurno nije pasivna, mirna i krotka žena. Plahovite je i strasne prirode. U životu ništa ne radi napola. Ne voli neodlučnost. Razočaranja i neuspjesi je duboko pogađaju. Kod nje u svemu dominira instinkt. Najbolje odluke diktirane su upravo njenom intuicijom. A njeni prvi utisci o ljudima i stvarima, su najčešće tačni i precizni.

Ne pravi taktičke ili psihološke greške. Izvjesne žene traže mir, a kod Škorpija to nije slučaj. Njena osjećanja su uzavreli orkan. Simpatija ili antipatija koju osjeća odmah se primjećuje. U ljubavi ne spada u kategoriju hladnih žena. Njene reakcije u ljubavi su nagle i neposredn. Fizička ljubav za nju ima veliki značaj.

Njena strast i snaga svrstavaju je u red žena koje imaju moć zavođenja. Mnoge žene rođene u znaku Škorpije iako nisu istaknute ljepotice, fascinantno i magično djeluju na muškarce. Moglo bi se pomisliti da je ljubav za nju samo igra, ali to nije istina. Veoma je senzibilna. Spremna je da se preda do kraja, a njen izabranik postaje centar njenog življenja.

I onda kada se uda, ona nije uplovila u mirne vode. Voli akciju, kretanje, obnavljanje. Ljubav za nju nije samo strast, nego i vječna borba sa žvotnim izazovima. U životu podsvjesno želi da dominira ljudima, događajima ili stvarima. Ni njen izabranik to ne može da izbjegne. Uvijek će željeti na neki način da mu nametnete svoju volju.

ŽENA - STRIJELAC 23. 11 – 21. 12.

Njen karakter se ispoljava u dva pravca. Prvi, je vodi ka mirnom životu, a druga strana njenog karaktera je sasvim drugačija. Ona je smjela, nezavisna, želi da prekoraci ustaljene barijere, upušta se u rizike. Vrlo je ambiciozna.

Nije ravnodušna ni prema čemu što bi moglo da uveća njen ugled. Ima istančano osjećanje za sve životne vrijednosti, a ne voli zbrku i anarhiju. Njen temperament je ishitren, naprasit, neobuzdan i on je uvijek gura naprijed. Ta vitalnost, koju njena okolina teško može da shvati, mora uvijek da se iskaže. Iako joj se ponekad javlja želja da bude sama, ona voli da bude u društvu. Mržnju ne može da podnese.

Njena prirodna veselost i smisao za humor igraju ogromnu ulogu u odnosima prema ljudima. Ona je otvorena, lojalna. U ljubavi, prva želja joj je da sretnete muškarca koji će joj se diviti i koga će moći da predstavi prijateljima bez imalo ustručavanja. Prijezire osrednje vrijednosti i zato se u ljubavi ne zadovoljava sa bilo kim. Za nju ljubav znači divljenje i njen izabranik mora biti čovjek jakog karaktera. Ne voli ljude koji stidljivo iskazuju osjećanja.

Čovjek njenog života mora otvoreno da iskaze svoju ljubav i da je na svaki način dokaže. Da li je ljubomorna? Ne mnogo. Ipak, prevaru neće nikada oprostiti.

ŽENA - JARAC 22.12 – 20. 1.

Njen odnos prema životu je realan. Voli postojanost. Cijeni samo one ljude koji imaju izvjesnih vrijednosti u skladu sa njenim shvatanjima. U životu ne voli da gubi vrijeme na neozbiljne ili nevredne situacije. Prijezire dokone razgovore. Realista je.

Umije tačno da procjeni slijed pojedinih događaja i sjajan je organizator. U poslu, kao i u životu, ne želi da na svaki način privuče pažnju drugih. Radi diskretno i vrijedno kao mrav. Samoća je njeno utočište. Sama odlučuje da na neki način živi po strani. Ne bi se moglo reći da je veliki optimista, a život je za nju nešto veoma ozbiljno.

Od njega ne očekuje mnogo radosti, ne vjeruje ni u kakva čuda. Kada dobije neku satisfakciju, ne prima je kao obavezu već kao pravi poklon. Nju nije lako osvojiti. Kod nje ljubav ne može naići kao grom iz vedra neba. Ženski Jarci rijetko doživljavaju velike ljubavi. Kada voli ili bolje rečeno, kada odluči da to prizna, to se obično događa poslije dugog poznanstva sa nekim muškarcem.

Ljubav se kod nje sporo rađa. Kada se odluči da se za nekoga veže, to je za cio život. Ni vrijeme ni dugi rastanci, ne mogu poremetiti njenu ljubav. Njen partner mora biti do maksimuma strpljiv. Ipak, trebalo bi da se zna da mnoge pripadnice ovog znaka ostaju do kraja života neudate. A one koje se udaju, često to čine u zrelim godinama, više po nalogu razuma, nego po zanosu srca.

ŽENA - VODOLIJA 21. 1 – 19. 2.

Iza njenog ponekad ironičnog stava, krije se nesigurnost i nedovoljno samopouzdanje. Ona živi u svom svijetu snova i nema hrabrosti da se sukobi sa potpunom istinom. Njena shvatanja o svijetu su idealistička. Na nju se može uticati.

Svjesna je toga, brani se, stavlja na sebe masku ironicnosti, a ponekad i cinizma. Posjedujete širinu duha. Svakog čovjeka pomno analizira, trudi se da ga dobro razumije. To ne čini iz puke radoznalosti, već iz želje da se približi ljudima. Nije mnogo preduzimljiva, ali u poslu lako napreduje. Veoma je osjetljiva. Voli promjene i putovanja, ali zbog neodlučnosti rijetko ostvaruje te želje.

Veoma je zavodljiva i privlači pažnju muškaraca. Dugo bira, ali kada se jednom uplete u mreže ljubavi to je za cio život. U ljubavi je velikodušna. Voljenoj osobi ce pokloniti sva svoja osjećanja. Muškarca tiranina ne može da podnese.Njoj je potreban čovjek jačeg karaktera i veći realista od nje same. Ne voli laž i izvještačene ljude.

ŽENA - RIBE 20.2 – 20.3.

Njen karakter je pun suprotnosti. Možda toga nije ni dovoljno svjesna, ali za većinu je ona čudna i neuhvatljiva osoba. Često mijenja raspoloženje. Nalazi zadovoljstvo da bude obavijena nekom vrstom magle i ne dozvoljava da se ona potpuno razgrne.

Njena sklonost ka sanjarenju i nedefinisanim situacijama navodi na pomisao da je ponekad pretjerano "fantazmična", lišena svakog smisla za realnost. Gruba riječ, kritika, zloba, mogu je raniti do grčevitog emotivnog bola. nema snage da se bori, ni da uklanja prepreke na životnom putu, pušta da je drugi vode. Ipak, nije lisena svake inicijative.

Ako naiđe na iskrenu podršku, ona će hrabro ići naprijed. Nepopravljivi je idealista i maštar. Voli ili bi voljela da se žrtvuje za nešto veliko da bi ostvarila svoj ideal. Prema drugima je tolerantna do krajnosti. Veoma je intuitivna. Njena ličnost je kompleksna. Ljubav je zbunjuje od prvog trenutka. Ako osjeti naklonost prema nekome, nije sigurna u samu sebe, pa je stoga i ne otkriva. Često strepi da će biti prevarena, odbalena i napuštena. A patnju, misli, da ne može da podnese.

Ona uvijek balansira između želje i uzdržljivosti i ta ravnoteža je uljuljkuje. Čovjek koji se njoj dopadne mora se čuvati riječi koje bi mogle da je povrijede. U ljubavi traži nježnost, takt i tajanstvenost. Njoj su snovi zaista potrebni. Njen život u snovima neće ništa smetati realnom životu sa voljenom osobom. Ipak, ljubav koja će nju vezati za jednog čovjeka neće biti nimalo jednostavna. Njena osjećanja će uvijek biti puna vrtloga.

Izvor: 24sata.rs


 


*

Van mreže univerzums

 • **
 • 202
 • 6
 • Pol: Žensko
Odg: Osobine žena po horoskopskim znacima
« Odgovor #1 poslato: 17:35:34, 01.Apr.2013. »
vaga-potpisujem...od pocetka do kraja  :)

*

Van mreže bielenda

 • ***
 • 2 106
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Osobine žena po horoskopskim znacima
« Odgovor #2 poslato: 17:40:40, 01.Apr.2013. »
Ja sam škorpija - rak, a mene opisuje ovo što piše za račicu.  :)
 

*

Van mreže Saska857429

 • *
 • 3
 • 0
 • Pol: Žensko
Odg: Osobine žena po horoskopskim znacima
« Odgovor #3 poslato: 18:27:35, 01.Apr.2013. »
Za lavice je sve tacno  :p
 
 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
21 Odgovora
6858 Pregleda
Najnovije: 00:19:16, 01.Mar.2012.
Šmišonja
0 Odgovora
2860 Pregleda
Najnovije: 11:14:11, 19.Jan.2010.
lilka
0 Odgovora
3865 Pregleda
Najnovije: 11:21:13, 19.Jan.2010.
lilka