Nova era lecenja

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

  • *****
    Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Nova era lecenja
« poslato: 19:08:02, 22.Mar.2013. »
Počinje nova era lečenja


Alternativna medicina polako ali sigurno dobija zasluženo mesto u zdravstvenom sistemu Srbije. Otkako je pre pet godina legalizovana, stiče sve veći broj pristalica.Da će ovaj vid lečenja tek doživeti procvat, složili su i stručnjaci koji su se nedavno okupili u prostorijama naše izdavačke kuće „Ringijer Aksel Špringer“, a povodom prvog broja magazina „Blic žena Alternativna medicina“.

Homeopatija, ajurvedina „puls dijagnoza“, kvantna medicina, hiropraktika, fitoterapija, tuina masaža i taj-či samo su neke od priznatih metoda alternativne medicine u Srbiji. Od kada su se ove metode našle u zakonu, na njih se više ne gleda kao na hokus-pokus veštine i nadrilekarstvo, već kao na novu mogućnost u preventivi i lečenju.
 Šta to praktično znači?
 Danas svaki pacijent u Srbiji koji smatra da bi alternativa bila bolji izbor za njega od klasične medicine može da ode legalno i bezbedno kod stručnjaka iz ove oblasti koji ima odgovarajuću licencu za rad. Jedino što će tu uslugu morati da plati jer kod nas alternativa još nije integrisana u zdravstveni sistem kao što je to slučaj u većini razvijenih zemalja. Tamo državno osiguranje pokriva saradnju terapeuta klasične i alternativne medicine, što znači da njihovi pacijenti sa zdravstvenom knjižicom odlaze na akupunkturu, reiki tretman, časove joge...
 
  Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, kineska medicina zauzima prvo mesto po broju pacijenata, drugo mesto pripada homeopatiji, na trećem je fitoterapija, dok je klasična medicina tek četvrta na ovoj listi.

 – Kada se radi o sistemu zdravstvene zaštite, prvo pitanje koje se postavlja u svim zemljama jeste pitanje njegove održivosti. A metode alternativne medicine mogu da doprinesu upravo toj održivosti zato što su delotvorne, neškodljive i jeftine. To je utvrđeno i nizom istraživanja. Pomenuću ovde samo holandsko istraživanje objavljeno 2012. Pregledom 150.000 kartona jednog holandskog zdravstvenog osiguranja, istraživači su ustanovili da su osiguranici čiji su lekari opšte medicine edukovani za neke metode alternativne medicine ređe bili hospitalizovani, ređe su uzimali lekove i imali su nižu stopu smrtnosti – priča Stambolović.

izvor i ostatak
http://zena.blic.rs/Zdravlje/14726/Pocinje_nova_era_lecenja
Bice para  (perverzija) bice para i od alternative
« Najnovija izmena:: 19:17:21, 22.Mar.2013. elenica »


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
3 Odgovora
1814 Pregleda
Najnovije: 22:03:14, 22.Maj.2009.
Šmišonja
0 Odgovora
1757 Pregleda
Najnovije: 12:22:27, 10.Mar.2010.
elenica
0 Odgovora
729 Pregleda
Najnovije: 00:14:55, 25.Apr.2014.
maraja