Trudnicu u osmom mesecu ostavio bez posla

• Odgovora: 14
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Trudnicu u osmom mesecu ostavio bez posla
« poslato: 18:53:41, 30.Jan.2013. »
Direktor bez milosti: Trudnicu u osmom mesecu ostavio bez posla

Jasmina Jelić Šujkić (30), prodavačica u radnji firme “Koton Textile Limited“ d.o.o. u Beogradu, ostala je u decembru 2012. godine bez posla u osmom mesecu trudnoće. Samo tri meseca ranije, i njen suprug Stefan (34), poslovođa u istoj radnji, bio je iste sudbine.
Porodica Šujkić ostala bez prihoda, a drugo dete očekuju u februaru: Jasmina, Stefan i Nikola
Tako su oboje ostali bez posla i primanja sa trinaestomesečnim sinom i bebom na putu. Živeli su u Beogradu kao podstanari. Kad su ostali bez posla, posle isteka ugovora o radu, njihov život se okrenuo naglavačke.

- Bila sam šokirana kada sam shvatila da smo oboje bez posla, a druga beba treba da se rodi u februaru. Budući da smo u Beogradu bili podstanari, morali smo da se vratimo u Kruševac kod mojih. Šta će biti sa nama ako se suprug uskoro ne zaposli, ne znam - priča Jasmina.

Stefan kaže da od 18 zaposlenih u radnji samo njima nije produžen ugovor, a glavni razlog za to vidi u pretpostavljenom, direktoru maloprodaje Zoranu Nikoliću, kasnije unapređenom u kantri menadžera.
Naime, Jasmina i Stefan imali su stalan posao u firmi „Misid Fashion“ d.o.o. iz Beograda, koja je imala franšizu i bavila se prodajom turskih brendova „koton“ i „ole“, do kraja 2011.
- Tada je turski brend “koton” otkupio franšizu zajedno sa postojećim radnjama, osnovao svoju firmu u Srbiji “Koton Textile Limited“ d.o.o. i postao vlasnik radnje u kojoj smo radili. Posle toga svi zaposleni su, bez obzira na to što su do tada bili u stalnom radnom odnosu, potpisali ugovore o zaposlenju na određeno vreme. Ja na tri, a supruga na 12 meseci - kaže Šujkić.

Pred samo isticanje njegovog ugovora, i ne sluteći da bi i sam mogao ostati bez posla, Stefan je razgovarao sa Nikolićem o tome da Jasmini sačuva posao.
- Molio sam ga da joj produži ugovor bar još mesec, do porodiljskog, nije hteo, jer „emocijama nema mesta u poslu“. Mislim da je razlog za ovakav postupak lična netrpeljivost prema meni, jer sam radio prekovremeno kad god je trebalo. Možda se uplašio da bih mogao da ga zamenim kao mlađi i agilniji - objašnjava Stefan.
Jasmina se prijavila na biro za nezaposlene i primaće neto nadoknadu od 6.000 dinara narednih godinu dana. Ovom paru to su trenutno jedina primanja.

Izvor: Blic

Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
Odg: Trudnicu u osmom mesecu ostavio bez posla
« Odgovor #1 poslato: 18:55:28, 30.Jan.2013. »
Trudnica otpuštena u osmom mesecu trudnoće biće vraćena na posao

Predsednik Skupštine Srbije i predsedavajući Odbora za prava deteta Nebojša Stefanović izjavio je danas da će trudnica koju je poslodavac u kompaniji Koton otpustio u osmom mesecu trudnoće, biti vraćena na posao i naglasio da će država štititi svaku porodilju.
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže Programer

• *
  • 41
  • 1
  • Pol: Muško
« Odgovor #2 poslato: 17:22:32, 31.Jan.2013. »
Sta ima tu da se raspravlja, trudnice treba da stiti sila zakona

Da li treba dozvoliti sefu, direktoru da se bavi pravima zaposlenih? Neka se bavi politkom preduzeca, strategijom kojom ce da poveca prihode a neka pitanja prava radnika budu predmet institucija
« Najnovija izmena:: 17:25:52, 31.Jan.2013. Programer »

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #3 poslato: 15:49:35, 04.Feb.2013. »
Da jeste tako, a ovakvi slucajevi govore koliko smo postali i nehumani  (*o*)

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 11
« Odgovor #4 poslato: 19:24:11, 04.Feb.2013. »

Sramotno i jako žalosno.
A žalosno je i to što se jedan predsjednik skupštine mora baviti takvim problemima. To bi trebale rješavati mjerodavne osobe na nižoj razini.
A šta čemo kad su nam sindikati jadni.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže web manijak

• 1 841
  • 31
  • Neka ostane licno
« Odgovor #5 poslato: 23:22:25, 05.Feb.2013. »
Sta ako je u pitanju samo marketing ove firme  ;D

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • 11
« Odgovor #6 poslato: 08:36:58, 06.Feb.2013. »

Mislim da im ovakav marketing ne treba.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #7 poslato: 17:53:07, 07.Feb.2013. »
Ne verujem da je ovo marketing..   ja sam sigurna da ima jos ovakvih situacija  (rzm)

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • 11
« Odgovor #8 poslato: 21:20:13, 07.Feb.2013. »

Ima toga svagdje, pogotovo u ovo vrijeme kada je teško naći posao. Poslodavci imaju veliki izbor i to bezobrazno koriste.

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #9 poslato: 09:12:11, 20.Feb.2013. »
Procenat
 je visok, tek par slucajeva je stiglo do novina, citala sam
pocetkom godine za jednu Novljanku koja je ostala bez posla jer je bila
trudna..
« Najnovija izmena:: 09:20:55, 20.Feb.2013. dvostruka djevica »

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000