Kako se zivelo u SFRJ

• Odgovora: 7

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Kako se zivelo u SFRJ
« poslato: 18:00:15, 26.Dec.2012. »
Kako je izgledalo biti mlad u Jugoslaviji?
Evo jednog videa za sve jugonostalgičare – pogledajte (i podsetite se) toga šta se jelo, pilo, nosilo, koja se muzika slušala, koji su se filmovi gledali, gde su mladi provodili svoje dane…

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Odg: Kako se zivelo u SFRJ
« Odgovor #1 poslato: 17:49:43, 13.Jan.2013. »
A po pricama, sto puta bolje nego sada.Ja sam jedan od mladjih jugonostalgicara.Ne volim rastanke pa mi zao

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 18:08:19, 13.Jan.2013. »
Rastanci ti teško padaju?  :namigivanje:

*

Van mreže jovanadjuric

• *
  • 22
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 08:45:00, 05.Jul.2013. »
svi kazu da nam je tad bilo bolje

*

Van mreže Džudi

• **
  • 212
  • 10
« Odgovor #4 poslato: 02:44:19, 06.Jul.2013. »
Sećam se osamdesetih. Sećam se PKB-ovog jogurta i čokoladnog mleka pakovanog u istoj ambalaži kao i jogurt. Sećam se crvenih kioska sa viršlama i kobasicama. Gledala sam "Dinastiju" i čitala "ITD".

Nije bilo "Maksija". Kupovali smo u velikim C marketima na Cvetnom trgu i na Dedinju. Sećam se prve picerije u gradu i dana kada je otvoren Mek. Stajali smo u redu čekajući na mesto u Meku.

Sećam se kako sam se radovala kada je pušten u rad OK Kanal koji je posle postao Treći kanal Televizije Beograd.

Ali..sećam se i nestašice kafe i deterdženta..sećam se dana kada su automobili vozili "par-nepar"..parnim danima vozili su automobili sa parnim tablicama, neparnim oni drugi. Sećam se i nestašice benzina.

Iz perspektive deteta i tinejdžera kome su roditelji radili u bogatim i velikim firmama, i koje je dobijalo pakete iz inostranstva od rođaka, živela sam lepo i bezbrižno.

I moji roditelji su lepo živeli, imali su i tzv 13-tu platu, letovanja i zimovanja preko sindikata.

Sa druge strane, danas kao odrasla osoba znam za političke progone u tom "idealnom " društvu. Znam zašto su moji rođaci otišli u inostranstvo i kako su baba i deda živeli odmah posle drugog svetskog rata, zbog svog prezimena i dedinog porekla.

Tako da..živelo se lepo, ali nije bilo baš idealno. Progres je bio u celom svetu, i normalno je da je cela ex Yuga lepo živela, ukoliko se posmatra sa ekonomske strane.

Uhvati me ponekad nostalgija za tim vremenima, a onda se setim i tih nestašica, bonova, svega...

Život je sastavljen od dana za plakanje i od dana za smejanje...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #5 poslato: 20:02:27, 09.Jul.2013. »
Dzudi, sve ima svoje dobre i da kažemo loše strane..  ipak možda je tada imalo više dobrih strana .. 

*

Van mreže Džudi

• **
  • 212
  • 10
« Odgovor #6 poslato: 20:15:40, 09.Jul.2013. »
Da, imalo je to vreme mnogo lepih stvari. Sećam se i letnjeg noćnog programa emitovanog iz nekoliko TV studija ex Yu. Uh, kako sam počela, mogla bih o tom vremenu mnogo da napišem. Nostalgija me hvata jer je to vreme kada sam živela srećno i veoma bezbrižno. Jedini problemi moje generacije tada, u to vreme, bilo je da ne dobijemo slabu ocenu u školi. Za ostalo su brinuli odrasli.   
Život je sastavljen od dana za plakanje i od dana za smejanje...

*

Van mreže kobayashi

• 1 502
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 46
« Odgovor #7 poslato: 05:39:15, 02.Feb.2014. »
bilo je bolje naravno...

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000