Dva osnovna problema sa mojom trgovinom

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Stanko_Ban

• *
  • 2
  • 0
  • Pol: Muško
Dva osnovna problema sa mojom trgovinom
« poslato: 15:47:22, 27.Nov.2012. »
Pozdrav svima na forumu!

Imam trgovinu i dva glavna problema. Prvi je, šta da uradim sa proizvodima koji se nagomilavaju u skladistu i koje ne uspevam prodati kao što sam očekivao?

Drugi je, želeo bih znati šta kupcima treba, šta inače kupuju i koliko su spremni to da plate. Ova informacija mi je zaista važna jer smatram da bih onda znao koliko proizvoda nabaviti i po kojoj ceni prodavati.

*

Van mreže MilidragCasni

• *
  • 1
  • 0
Odg: Dva osnovna problema sa mojom trgovinom
« Odgovor #1 poslato: 12:05:20, 28.Nov.2012. »
Potdrav.
Mislim da sam preko jednog sajta uspeo rešiti oba problema.
Ono što sam uradio je, postavio sam proizvod na taj sajt i odredio cenu. Kupac mi je dao ponudu za koliko on želi da kupi moj proizvod. Ako je njegova ponuđena cena na granici sa mojom, transakcija se odvija automatski. Na tom sajtu, kada postavljate proizvod koji prodajete, ne morate navesti ime svoje firme. Na taj način niko ne zna da ste prodali nesto po nižoj ceni. Naravno, ako želite, možete navesti ime svoje firme ali ne morate je povezati sa proizvodom koji prodajete.
Što se tiče drugog pitanja, šta kupci žele i koliko su spremni to da plate, ja jednostavno pogledam koje zahteve ljudi postavljaju. Ako vidim da postoji zahtev za proizvodom koji mogu prodati, jednostavno ponudim ili pregovaram oko cene s tim kupcem.
Kada ste na galoo registrovani prodavac, takodje dobijate poruku ako je neko zainteresovan da kupi proizvod iz kategorije pod koju ste postavili svoj proizvod.
U suštini, sve što radite u stvarnom životu, možete i onlajn. Komunicirati sa potrošačima i prodavati im ono što žele ili im ponuditi druge proizvode. Ako želim, mogu razgovarati i sa onim kopcima koji nikada nisu posetili moju onlajn trgovinu. Oni su tačno “pred mojim vratima” a ja odlučujem gde i po kojoj ceni želim nešto prodati.
« Najnovija izmena:: 15:38:50, 06.Dec.2012. Čarobnjak »

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 64
  • Pol: Žensko
  • mizantrop 1%
« Odgovor #2 poslato: 16:15:13, 29.Nov.2012. »
Za prvi problem Vam predlazem da stavite te proizvode na akciji, jer bolje je ikako prodati nego baciti. Svakako poznato je i da ljudi nogo vole akcije, pa cak i kupe nesto sto u sustini nisu namjeravali.

Za drugi problem, najbolje Vam je da pratite prodaju, sto najvise se prodaje, to i nabavljaje. Vjerujem da isto trebate obratiti paznju na nove stvari na trzistu. Svkako najbrze do rjesenja doci cete ako pitate svoje kupce, kratka anketa. ;D
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Programer

• *
  • 41
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 13:22:10, 06.Dec.2012. »
Njegov glavni problem je kako reklamirati svoj sajt na internetu

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000