Da malo odemo, zabave radi, u sitna crevca, pa da se pozabavimo bojom zgrade, a možda čak i nazivom ulice...
Boja zgrade : 4 polje u Lavz sa Suncem u Vagi {pad} To je nekada bila primetna boja, ali je vremenom „posustala“ sa svojom upadljivošću. Klasična opcija za 4 polje je bela boja, pa u kombinaciji sa Lavom koji se vezuje za tamno žutu i narandžastu, u stvari dobijamo neku bež boju, po dekadama vrh 4 polja spada u „narandžasto sa braon“, dok Sunce u Vagi po dekadama spada u „svetlo žuto sa roze“ tj. „narandžasto sa belim“, pa uz kombinaciju svih tih boja ~ imamo neku opciju svetlo žute, bež boje.
Naziv ulice u kojoj se nalazi zgrada : 4 polje na 09° Lavu a taj stepen se vezuje za slovo „R“ u 4 polju Venera 29° Lava koje se vezuje za slovo „I“ a Sunce 09° Vage koje se vezuje za slovo „F“. Samo Sunce je slovo „A“, a Venera „L, M, O, P, V“. Samim tim, naziv ulice bi trebalo da počinje na slovo „R“. Al da ne preterujem... ovo realno i nije toliko bitno...
Da li nešto još možemo da vidimo o porodici? Ne idite u sitna crevca i ne tražite svekra i svekrvu tj. taštu i tasta, nek vam bude dovoljna ova informacija ~ šta radi vladar 4 poja i šta se dešava u samom 4 polju ~ to će biti partnerovi / partnerkini roditelji... jer ako krenete u ta sitna crevca, na kraju nećete znati ni ko su vaši roditelji, a ne njegovi / njeni u tom čartu koji analizirate...
Dobro je pronaći detalje, ali ne treba preterivati...
U samom 4 polju je ta Venera na Regulusu, koja mi dodatno potvrdjuje ovu informaciju ~ fixna zvezda Regulus ukazuje na nekoga / nešto ko / šta je bio moćan, ali da je imao i pad s tog visokog položaja ili snižavanje na društvenoj letvici zbog smanjenih prihoda. Samo 4 polje je pod vladavinom Sunca i u recepciji je po vladarstvu sa tom ¤. To nam govori o većoj porodici koja ima jake korene, možda čak i nekoga „slavnog“ rodjaka medj’ familijom.
Roditelji su dosta tradicionalni i drže do sebe i svojih vrednosti, skoro da su i strožiji od podrazumevanog. Ali ipak, postoji „nešto“ što u toj porodici „škripi“ {zbog onog Plutona ... a i samog Sunca koje je u padu...} i to je možda neka porodična tajna / tragedija za koju se zna, ali se svi prave da nemaju pojma ~ 60° sa Neptunom ~ isto tako, upravo zbog tog Pltuona vrlo je moguće da neko u toj porodici nije iste društvene klase kao onaj drugi ~ moguće je da je neko tu sa više tj. manje obrazovanja, ili potiče iz sredine koja baš i nije za „priču“, a moguće je i da postoje neki »loši« ljudi u familiji, tj. „crne ovce“...
Atmosfera u domu je na prvi pogled „domaćinska, svetla i vesela“ jer nam o tome govori ova Venera na Regulusu i 4 polje u Lavu ... ali to je samo privid koji se održava uz očajne napore „da ljudi ne saznaju“ ~ sindrom možda Gospodje Ministarke... jer ipak je ¤ na 29° u praznom hodu na Regulusu i prelazi u znak svog pada + samo Sunce u padu ~ definitivno nije ono što je nakada bilo, što se tiče društvenog statusa, a i svega ostalog... a i sama postavka vladara polja u polju mi govori da u tom stanu ima često gostiju u vidu raznih rodjaka koji tu dolaze da budu na jedno duže vreme.
Kakvi su mu roditelji? Imamo Sunce u Vagi i Veneru u Lavu. Otac je vrlo verovatno dobar domaćin čovek, ali slab autoritet jer često se gubi u nebtnim detaljima i podacima koji nisu od esencijalne važnosti, dok je majka ta koja „vodi priču“ u celoj prodici i obično kao „siva eminencija“ deluje na odluke koje kroje budućnost te porodice. Otac zbog te svoje slabosti je možda teškog temperamenta {0° Pluton} jer je nezaodvoljan sobom kao osobom i kao muškarcem, dok majka pokušava da na „lovorikama stare slave i lepote“ ostavi i na taj način utisak na okolinu, ali često ne uspeva u tome pa umesto pozitivnog dobije negativnu reakciju okoline {¤ Regulus kreće ka znaku svog pada}
E, sad da vidimo, da li ovaj čovek je zauzet {u vezi, braku} i (ne)ima decu ili pak je razveden i sl. Tu će nam puno pomoći kombinacija derivantnog 1 polja i 5 polja, kao i postavka samog 7 polja i nj vladara ~ on i ljubav / deca ~ ovde imamo sledeće : u 5 polju koje se nalazi u znaku – imamo Mesec a vladar je Merkur retrogradni na 22° Vage u njegovom 6 polju {a njima upravo vlada Venera koja je vladar njegovog 1 polja}
Sam Merkur kao vladar 5 polja je simbolično vezan za decu, a dodatno je dispozitor tog Meseca koji se simbolično vezuje za suprugu / majku. Izmedju Venere i Mesec je separacionih 13° što bi na neki način ukazalo {barem meni} da taj čovek je zasigurno u braku i da ima jedno dete ~ sa tom – i tim Mesecom deluje mi kao da je u pitanju devojčica. Iako ovo može da ukaže i na sestru / brata koji imaju dece koja često borave u kući ovog čoveka i da on često i ne razmišlja o sopstvenoj deci jer su mu ova deca "dovoljna"...
Idemo dalje... sama Venera rekli smo da virtuelno ima apl. 60° sa Uranom koji se nalazi na samom vrhu njegovog 7 polja ~ obično aplikacije ukazuju na dogadjaj koji će se desiti {a ako ću da preterujem u detaljima... i Mesec ima 45° sa tim Uranom i to aplikacioni od -/+ 2°} i sve to u kombinaciji mi govori da će on ili biti u procesu razvoda kada se budu upoznali on i ova žena, ili da će se pak ako ne zbog nje, onda zbog nekih drugih problema, rastaviti od te njegove supruge. Dodatno, sama opcija da taj Mesec ima 90° sa Neptunom mi govori da na neki način njegova partnerka neće biti previše srećna sa njim u toj vezi, ali da zbog deteta pokušava da spase taj brak {Mesec u 5 polju pa 90° Neptun ~ sve se trpi zbog deteta}
Rezime ~ uz samu opciju da je Sunce koje predstavlja »muža« u — koja se vezuje za brak i uz ove informacije, vrlo verovatno je da će ovaj budući potencijalni suprug biti u braku ili na kraju tog braka kada se natus bude upoznao sa njim. Ali, druga strana medalje je što je Sunce na Vindemiatrixu koji pored udovištva može da ukaže i na samostalnu odluku tog čoveka da jednostavno bude SAM i uz Pluton je moguće isto to, odlučio je da tek kasnije u životu se posveti i toj oblasti...
Da vidimo da li ovaj čovek voli da putuje i kakvi su mu prijatelji. Za putovanja uzimamo 3 i 9 polje, a za prijatelje 11 polje.
Putovanaja : 3 polje u ” sa Mesec u – u 5 polju, a 9 polje u Jarcu sa Saturnom u Lavu u 3 polju. Ovde vidimo da osoba više voli da ide na kraća putovanja, nego na neka duža, iako mu se upravo dešava ono suprotno od očekivanog ~ ode na kraće putovanje i bude mu dosta loše tamo ~ Mesec 90° Neptun, a kada ode na dalje / duže putovanje, njemu bude ok ~ Saturn 60° Sunce 0° Pluton i 120° Neptun ali i 90° Uran pa mi to govori da ta duža putovanja nemaju veze sa poslom.
Prijatelji su 11 polje : ono se nalazi u Ribama sa umetnutim Neptunom u Strelcu u 8 polju {što je od 11 polja ~ 10 polje} Ovde vidimo da osoba ima dosta prijatelja {Ribe ukazuju na „mnoštvo“} i to najviše sa posla {njihovo 10 polje} ali da putovanja na odmor sa istim tim prijateljima, naročito ona kraća, nikad ne izadju na dobro {naročito za finansije te osobe ~ Mesec 90° Neptun ~ Mesec vl. 3 polja, a Neptun umetnut u 8 polju ~ osoba se zaduži ili razboli}
Sada da vidimo koliko i kakve „škole“ taj čovek ima.
Svi znate da ja imam malkice drugačiju podelu polja što se tiče obrazovanja :
3 polje ~ kursevi za usavršavanje znanja
5 polje ~ predškolsko, vrtić, osnovna škola
7 polje ~ gimnazija / srednja / viša škola
9 polje ~ fakultet i sve ostale akademske škole
Ovde vidimo da je njegov vladar 3 polja u 5 polju, vladar 5 polja je u 6 polju, vladar 7 polja je u 6 polju, a vladar 9 polja je u 3 polju ~ planete u igri su : Mesec / Merkur retro / Pluton / Saturn.
Da se primetiti da dominira opcija 6 polja, pa uz sve ovo deluje mi da ovaj čovek nema nešto više od srednje ili neke više škole što se tiče obrazovanja i da je vrlo verovatno već odmah posle te srednje & više škole krenuo da radi ~ 6 polje. To mi dodatno potvrdjuje i činjenica da se vladar 10 polja Uran u Škorpionu ~ posao ~ nalazi na samom vrhu 7 polja. Za taj posao kojim se on bavi mu možda i ne treba neka „jača“ škola od srednje škole već konkretno životno iskustvo i mogućnost adaptacije i snalaženja...
A šta bi moglo da bude to zanimanje? 10 polje u Vodoliji sa Uranom u Škorpionu tj. na vrhu 7 polja sa 90° od strane baš tog Saturna. Uz info da nema "puno" škole, kombinacija sa Uranom na vrhu 10 polja nam govori da ovaj čovek želi da bude „sam svoj gazda“ ali 90° sa Saturnom, nam ipak govori o tome da ovaj čovek ipak {nerado} dobija nekakva „naredjenja“ od nekoga, upravo možda zbog nedostatka obrazovanja ili finansija ili mu radno mesto ipak zavisi od nekoga, opet iz istih razloga, iako može da radi kada hoće i koliko hoće. Takodje, Uran ima širu virtuelnu 0° sa Merkurom, a s obzirom da se kombinacija Merkur & Uran vezuje za vozače javnog prevoza, mehaničare, programere, moguće je da se osoba i time bavi... iako bi onako subjektivno mogla da protumaćim tu kombinaciju i da je taj čovek vezan za ezoteriju, astrologiju, astronomiju, istraživanja... kam lepe sreće da se ima lični astrolog u porodici ha ha ha ...
Kontakt i to direktan i na neki način „intiman“ sa ljudima koji su njegovi klijenti se isto tako vidi ~ vl. 10 polja u 7 polju ~ 7 polje se vezuje za direktan kontakt sa okolinom, sam ¨ ima 60° sa Venerom pa nam to govori upravo to ~ direktan kontakt ove osobe sa njenim klijentima, ali na lep i dosta „intiman“ način, a isto tako ¨ ima i 120° sa Marsom u Blizancima što asocira na govor, komunikaciju, razmenu informacija, ali i motore, mehaniku, pa čak i kraća putovanja jer je u “ ~ a Mars je umetnut u njegovom 2 polju pa vidimo da od svega toga on dobija odmah pare ~ što kažu „na ruke“ ~ Mars 120° Merkur iz 6 polja.
Kada smo već kod 6 polja ~ ono nam opisuje kako izgleda samo radno mesto osobe ~ kao što nam 10 polje opisuje tip posla kojim bi osoba mogla da se bavi. Ovde imamo da je 6 polje u Vagi sa onom Venerom i u tom polju se nalaze već odavno pomenuti Pluton ~ Sunce ~ Merkur koji je dodatno i retrogradan i svi su u znaku Vage...
Šta nam kombinacija ovog znaka i ovih planeta može reći o radnom mestu? Da li je lepo, jednostavno, da li ima prometa?
Možda, zbog Vage , ali tu je i Pluton i on malo kvari štimung. Tu je to Sunce u padu, a i sam Merkur nije bog i -zna-šta tu jak jer je em Merkur em u 180 sa Jupiterom koji je isto tako retrogradan i nalazi se u 12 polju.
A sa onom kombinacijom »sam svoj gazda« uz direktan kontakt sa ljudima, komunikacija, razmena informacija, mehanika, direktan kontakt sa novcem klijenata... kakvo je to radno mesto?
Ako dodamo opciju da je Venera kao vladar osobe, njegovih para i tog radnog mesta na ekvidistancu izmedju s jedne strane Marsa {koji je u njegovom 2 polju} i s druge strane Merkur 0° Uran {koji su u 6-7} može da bude i prevozno sredstvo {sama Venera je vladar 2 polja koje opisuje pokretnu imovinu vlasnika, pa je još u 4 polju ~ njegova lična svojina} pa mi to deluje kao neki auto-prevoznik {vozač, taxista...} a i uklapa se simbolika vladara 2 polja ~ ta Venera koja na Regulusu donosi jedan dan puno novca, a drugi dan ništa od zarade, ali isto tako može označiti i radno mesto koje je vrlo prometno, ispunjeno mehanikom, sitnim rezervnim delovima, alatom, pa je to možda i neka radionica, kompjuterska firma...
Ako bi sad išli u sitna crevca sa ovim informacijama koje imamo do sad, ’ajd’ da vidimo kakva su kola tog čoveka? Moderni astrolozi kažu da je 3 polje AUTO, a tradicionalni astrolozi kažu da je 2 polje AUTO ~ ja se slažem sa TA.
Zašto? Zato što je 2 polje polje lične pokretne svojine, a 3 polje je jednostavno kretanje „tamo – amo“ svakodnevne rutinske obaveze, ali nema veze sa nikakvim autom, tj. kolima kao ličnom svojinom osobe ~ ima veze sa autobusom, trolejbusom, tramvajem, jer je to prevoz koji nas vozi tamo – amo da bi mogli da završimo svoje rutinske svakodnevne obaveze.
Ovde imamo da je 2 polje na 29° Bika znak Blizanaca je umetnut u tom polju i ovo polje se završava na samom početku znaka Raka. Ovde su znači glavni akteri Bik & Blizanci & Venera & Merkur :
Bik ~ masivan & glomazan auto, klasičan i stabilan, namenjen da dugo traje a malo košta popravka.
Blizanci ~ pokretan, brz auto, automobil koji može da ispuni očekivanja da se brzo stigne s jednog na drugo mesto.
Bik & Blizanci ~ automobil koji treba da bude i lep i praktičan, veliki gepek, udobna sedišta.
Venera u Lavu ~ primetan auto, auto koji skreće pažnju, udoban i „lep na oko“, poznata svetska marka.
Merkur u Vagi retro ~ često menjanje automobila jer se „troši“ tj. mora da se menja zbog prečestog korišćenja ili pak možda je polovan auto sa nekim ne baš ispavnim vlasničkim papirima...
Rezime : lep auto, limuzina, luxuzan i dobro uradjena unutrašnjost, namenjen i za privetne i za poslovne potrebe.
{ovo su sad sitna crevca}
Boja kola :
Venerini aspekti sa Merkurom, Marsom, Jupiterom i Uranom ~ topla jarka boja, boja koja smiruje i lepa je na oko, popularna boja, kombinacija žute & plave ili zelene & crvene, nikako nije tamna boja, metalik siva ili crna, već pastelna nijansa.
A ako pogledamo podelu po dekadama znakova, dobijamo sledeću opciju :
2 polje na 29° Bika & Venera 29° Lava ~ svetlo zelena sa nijansama tamno bež ili pak bež sa malo crvene nijanse.
A ako pogledamo Mars 25° Blizanaca koji se nalazi umetnut u tom 2 polju ~ metalik pastelna nijansa žute.
Oboje i Venera i Mars imaju aspekt sa Uranom ~ na neki način ih on i povezuje preko one virtuelne aplikacije, a on je vladar 10 polja ~ on se vezuje za sve nijanse plave, naročito one koje „upadaju u oči“.
Ali... zbog posla, tj. tog Marsa možda auto treba da bude neke druge boje ~ kombinacija crvene nijanse sa malo sivog {to mu dodje neka prljavo roza?!?}
A ako idemo još detaljnije {još više da idemo u sitna crevca} :
Venera u Lavu : šafran žuta
Mars u Blizancima : mešavina svetlo crvene sa sivim
Uran u Škorpionu : bež sa tamno plavom
Merkur u Vagi : svetlo pink sa malo sivog
Sada ću opet da probam nešto što je moj profesor Aleksandar odradio u svojoj knjizi „Knjiga vladarstava“ ~ kao što sam probala sa nazivom ulice ~ on je povezao svako slovo sa jednim stepenom celog kruga Zodijaka i preko tog principa pokušao da poveže {otkrije} ime osobe.
U ovom slučaju, sam Desc' je 01° Bika koji se vezuje za slovo „B“ sa Venerom na 29° Lava koji se vezuje za slovo „I“ a u 1 polju je i JMČ 23° Škorpiona koji se vezuje za slovo „S“. Sama Venera se vezuje i za „L, M, O, P, V“ pa dobijamo kombinaciju slova koje bi mogla da bude u imenu tog nekog „potencijalnog“, a po logici profesora Imširagića ~ glavno slovo je „B“...
Al da ne preterujemo opet sa sitnim crevcima...
do sledećeg čitanja...
svako dobro vam želim...