Jehovini svedoci

• Odgovora: 158
Stranice: « 1 ... 13 14 15 16 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
Odg: Jehovini svedoci
« Odgovor #140 poslato: 22:04:04, 17.Apr.2014. »
Na kakve razloge mislis?  ???
mislim na korist, finansijsku, protežiranje na poslu, jedni druge preporučuju i sl.. da je samo proučavanje Biblije u pitanju sedeli bi kod kuće, ne bi se trudili toliko i tako čvrsto držali..

ja se slažem sa Filozofom kad je u pitanju pozivanje na apsolutnu istinu, kako znate da je to istina kad hiljade drugih organizacija takođe smatra da poseduje istinu. Ukoliko se tako opredeljujete onda se Jehovini svedoci svrstavaju u sektu, jer je monopolizacija verske istine jedno od odlika sekte, mada opet Svedoci nisu otpadnici od Hrišćanstva u tolikoj meri...
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #141 poslato: 22:18:46, 17.Apr.2014. »
Oni su sad zvanicno registrovani kao verska zajednica, ipak to im ne daje pravo da kazu da su ta uverenja jedina ispravna

Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #142 poslato: 23:07:29, 17.Apr.2014. »
Oni su sad zvanicno registrovani kao verska zajednica, ipak to im ne daje pravo da kazu da su ta uverenja jedina ispravna

slažem se, ni njima ni bilo kome drugom sa spiska

*

Van mreže filozof

• 697
  • 34
« Odgovor #143 poslato: 17:31:58, 19.Apr.2014. »
Ja ne vidim da neko drugi ovde nesto prica o tome osim njega   :namigivanje:
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #144 poslato: 19:01:56, 19.Apr.2014. »
neće više ni on, video sam da se uloguje, ali ne postuje ništa

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #145 poslato: 08:56:31, 20.Apr.2014. »
Ne samo ti vec svi vi, evo samo u temi koliko ima slucaja da ste dolazili na vrata i promovisali vasa uverenja?
Zasto mora od vrata do vrata?

Više puta sam napisao i citirao Bibliju (moderatori su vredno brisali citiranje Biblije zato, verovatno, nisi imao prilike da pročitaš odgovor) da je lično Isus Hrist dao zapovest da se dobra vest o Božjem Kraljevstvu propoveda po čitavom svetu i da se prave učenici i to isključivo od kuće do kuće. Dakle propovedanje od kuće do kuće nisu izmislili savremeni Jehovini svedoci već prvi Jehovin svedok, sam osnivač hrišćanstva-Isus Hrist.

Citat
Zamisli svi za svoja uverenja da idu od kuce na kucu? Da ne bi bila guzva i red da svako propoveda?

Mnogi su pokušali da čine isto što i Jehovini svedoci, ali su ubrzo odustali. Šta misliš zašto?

Citat
Da li ste vi resili sve vase probleme?

Smrtni, nesavršeni čovek nije u stanju "ni koracima svojim da upravlja" a ne da reši problem gladi, bolesti, ratove, smrt...Jehova i njegovo kraljevstvo će rešiti sve probleme!

Citat
Znaci ti spasavas od smrti?

Ne, ni slučajno! Lično, osoba sama može da se spasi smrti, dakle može da stekne večni, savršeni život u raju na zemlji što je i prvobitna namera našeg Kreatora od koje nije nikad odustao.

Citat
Da li vas zivot traje duze nego zivot drugih vernika?

Ja bih voleo, ali to nije slučaj. Mi, Jehovini svedoci se ni po čemu ne razlikujemo od drugih ljudi!

Citat
Zasto mislis da su ti odgovori tacni? Mozda postoje neki drugi odgovori, zbog cega si iskljuciv?

Ako su u pitanju odgovori na temelju Biblije onda sam sasvim siguran da su tačni, jer je autor Biblije sam Kreator Jehova a ne čovek. Bog ne može da laže!

:D
Ako želiš živjeti, ne smiješ umrijeti!

*

Van mreže filozof

• 697
  • 34
« Odgovor #146 poslato: 14:37:40, 23.Apr.2014. »
Izgleda je plutonac odustao da diskutuje sa tobom

neće više ni on, video sam da se uloguje, ali ne postuje ništa
Bas me briga sto nece, ja ti odgovaram na pitanje, valjda vidis da stalno to potencira

Više puta sam napisao i citirao Bibliju (moderatori su vredno brisali citiranje Biblije zato, verovatno, nisi imao prilike da pročitaš odgovor) da je lično Isus Hrist dao zapovest da se dobra vest o Božjem Kraljevstvu propoveda po čitavom svetu i da se prave učenici i to isključivo od kuće do kuće. Dakle propovedanje od kuće do kuće nisu izmislili savremeni Jehovini svedoci već prvi Jehovin svedok, sam osnivač hrišćanstva-Isus Hrist.
Da li bi tebi bilo prijatno da ti nekoliko njih iz razlicitih vera dolaze na vrata? I budu takvi kao sto ste vi?

Mnogi su pokušali da čine isto što i Jehovini svedoci, ali su ubrzo odustali. Šta misliš zašto?
Pitao sam te nesto, da li bi bila guzva da svi stojimo ispred necijih vrata?

Smrtni, nesavršeni čovek nije u stanju "ni koracima svojim da upravlja" a ne da reši problem gladi, bolesti, ratove, smrt...Jehova i njegovo kraljevstvo će rešiti sve probleme!
Kazes vi cete resiti pa onda kazes neki jehova a onda niste u stanju?
Ako niste u stanju koracima da upravljate sta trazite na tudjim vratima?

Covece da li citas sta pises, pises da vi pomazete nekom za vecni zivot a sad kazes da ne spasavas od smrti??
Jesi li normalan?

Kazes ne razlikujete se pa sto onda ucis druge ljude tome?

Ako su u pitanju odgovori na temelju Biblije onda sam sasvim siguran da su tačni, jer je autor Biblije sam Kreator Jehova a ne čovek. Bog ne može da laže!
Mogu i ja da ti dajem filozofske odgovore, odgovaraj ono sto te pitam

Znaci uverenje je da si u pravu, da citas ono sto je apsolutna istina i da si ti najpametniji
Glupo je sto si iskljuciv i ogranicen, tu ti vec nema pomoci
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #147 poslato: 15:58:07, 23.Apr.2014. »
hajde da se ne vređamo bar  ;D

sa Maleckim sam prodiskutovao o ovoj temi još i dovoljno je, a kakva je atmosfera ovde ne bih više čoveka cimao, jer niko nije ovde da bi se od nekoga branio niti je neko ovde dobio slobodu da drugoga napada, svako neka izloži svoj stav i neka na tome ostane  :)

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #148 poslato: 23:39:52, 23.Apr.2014. »
Izgleda je plutonac odustao da diskutuje sa tobom
Bas me briga sto nece, ja ti odgovaram na pitanje, valjda vidis da stalno to potencira
Da li bi tebi bilo prijatno da ti nekoliko njih iz razlicitih vera dolaze na vrata? I budu takvi kao sto ste vi?
Pitao sam te nesto, da li bi bila guzva da svi stojimo ispred necijih vrata?
Kazes vi cete resiti pa onda kazes neki jehova a onda niste u stanju?
Ako niste u stanju koracima da upravljate sta trazite na tudjim vratima?

Covece da li citas sta pises, pises da vi pomazete nekom za vecni zivot a sad kazes da ne spasavas od smrti??
Jesi li normalan?

Kazes ne razlikujete se pa sto onda ucis druge ljude tome?
Mogu i ja da ti dajem filozofske odgovore, odgovaraj ono sto te pitam

Znaci uverenje je da si u pravu, da citas ono sto je apsolutna istina i da si ti najpametniji
Glupo je sto si iskljuciv i ogranicen, tu ti vec nema pomoci

Filozof da li si imao prilike da čitaš Bibliju?
Ako želiš živjeti, ne smiješ umrijeti!

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
« Odgovor #149 poslato: 23:51:43, 23.Apr.2014. »
 Nema potrebe za omalovažavanjem i vređanjem!!   8) Filozofe, opemena je tebi upućena!
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

Stranice: « 1 ... 13 14 15 16 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000