Atomski mrav, drugi forumaši sve vreme šire svoja religiozna ubeđenja, ako si primetio uzima se zdravo za gotovo da smo svi pravoslavni Hrišćani, piše se o Božiču, Uskrsu i sl.. a ukoliko neko religiju i ne pominje, to je verovatno zato što ne mora, jer je dobro uklopljen u opštu pravoslavnu atmosferu ovde i u društvu generalno, a forum i jeste društvo u malom, ili prosto nisu zainteresovani za temu religije. Pa tema i jeste njegova, gde će da piše ako ne ovde?
Ok, ako ne sme da iznosi svoja religijska uverenja, napišite tako, jer ja ne znam kako ti misliš da neko govori o svom religijskom ubeđenju a da ga istovremeno ne propagira. Mogao bi da bude kritičniji prema svom ubeđenju, ali kao i svi vernici nije, jer je ubeđen u to, kao i mnogi forumaši bilo da veruju u Hrista ili Alaha, on veruje u Jehovu. Za mene je to isto, a imaju i isti status po zakonu, zato kažem budimo tolerantniji. U SAD postoji milion sekti, denominacija i kultova i svako sme da kaže kojem pripada, na to mislim.
Ponoviću još jednom, meni nisu privlačni ni jedni, ni drugi, ni treći, ni deseti, samo se edukujem.
Malecki, a da li te je neka specifična situacija navela na pristup Svedocima, neki privatni problem? supruga, neko blizak? ako si bio ateista, zar nisi jednostavno odbacio bilo kakva religijska ubeđenja, jer su bila neadekvatna? Koja je tvoja profesija, iz koje si društvene klase? Da li si svoju decu u startu preveo u svoju veru ili nisi niu jednu, da bi mogla kao i ti da sama izaberu? Ako jesi zašto? Ako vi Jehovini svedoci volite ceo svet zašto osuđujete ljude koji kradu? Ako ste saosećajni zašto se njima ne pokaže razmevanje? Zašto neko neće zaslužiti Raj ako je homoseksualac, iako je ispravan graćanin, čovek? ako ti nije teško da mi odgovoriš na to 
Pitanja koja si postavio nisu jednostavna. Veoma su kompleksna i trebaće mi vremena da odgovorim na njih i to ne u potpunosti, već sasvim površno!
Plutonac tvoja iskrenost i želja za diskusijom je sasvim normalna. Ja sam nekoliko puta ukazao da je zabrana citiranja Biblije apsurd i besmislenost pravila ovog foruma koji nosi naziv RELIGIJA! Biblija je osnov religije i uputstvo čiji je autor lično naš Kreator o tome koja je religija jedina prava i istinita. Biblija, Božja reč, dakle sam Bog daje tačna uputstva i principe koji govore o tome kakvo mu obožavanje odgovara!
To bi isto bilo kao kad bi na forumu koji nosi naslov EVOLUCIJA pravila foruma zabranjivala citiranje Darvina i njegovog dela "Poreklo vrsta" ili kad bi na forumu SOCIJALIZAM bilo zabranjeno citiranje Marksovog Kapitala, Lenjina, Tita i slično! Izgleda da se vlasnici i urednici foruma strašno plaše istine o Jehovinim svedocima i istine iz Biblije. Opet meni je to sasvim normalno, ljudi se boje nepoznatog ali mi nije jasno zašto nemaju stav sličan tvome-upoznaj pa kritikuj i diskutuj!
Elem da mi pređemo na ono što tebe zanima! Moj život je i pre upoznavanja biblijske istine bio OK, bio sam privatnik, vlasnik firme koja se bavila uvozom, prodajom, ugradnjom rezervnih delova i remontovanjem i iznajmljivanjem industrijskih i pokretnih-mobilnih kompresora. Imao sam i privatnu prodavnicu i piceriju. Kao što sam rekao, od ranih dana imao sam pitanja kao što su zašto čovek umire i šta se dešava sa nama posle smrti, kakva je svrha sticanje obrazovanja ako čovek živi nekoliko desetina godina, da li je i ako jeste moguće živeti večno, kako doći do zadovoljavajućih odgovora. Odgovori koje je nudila i nudi sekularna nauka nisu zadovoljavajući jer nauka nema odgovore na pitanja koja muče čitavo čovečansto. Daleko od toga da ne cenim nauku, naprotiv divim se naičnim dostignućima i veličanstvu čovekovog intelekta.
Tokom obrazovanja nisam mnogo obraćao pažnju na neke od predmeta i ispita koji su bili neophodni na putu sticanja diplome. Kasnije kad sam počeo da proučavam Bibliju bio sam fasciniran naučno tačnim činjenicama zapisanim u Bibliji i bilo mi je strašno krivo zašto nisam voleo istoriju više nego što jesam! Navešću nekolicinu: Biblija tačno opisuje kružni oblik zemlje i to pre oko 2800 godina, zatim Biblija daje tačan položaj zemlje pre više od 3000 godina i opisuje gravitacionu silu i zakone u svemiru koji upravljaju kretanjem planeta. Biblija daje hronološki tačne istorijske događaje o kojima smo učili u gimnaziji u okviru istorije, daje tačan opis mesta i aktera događaja. I nešto što me je potpuno oborilo s nogu i fasciniralo jesu biblijska proročanstva o kojima svedoče kasniji istorijski zapisi čiji su autori bili istoričari koji nisu imali pojma o biblijskim zapisima koji su unapred tačno opisali događaje o kojima, kako raniji tako i savremeni istoričari svedoče!
Evo nekoliko tih događaja: Biblija unapred tačno opisuje pad drevnog grada Ninive koji je bio moćna prestonica Asirije u 7. VPNE. Bog daje proroku Sofoniji, po kome i jedna od biblijskih knjiga nosi naziv, da unapred zapiše u svojoj knjizi da će Persijanci i Međani, dakle Medo-Persijska moćna sila uništiti Ninivu u potpunosti, dakle neće opljačkati i iskoristiti potencijale i vrednost tog grada, neće odvesti u zarobljeništvo porobljene Ninivljane nego će sravniti grad sa zemljom! Ko bi od današnjih političara ili bilo koji čovek mogao da predvidi i čak da da se zapiše ovkva izjava? Da li se desilo ovo što je Sofonija zapisao? Svetska istorija i arheološka istraživanja dokazuju da se upravo desilo ovo što je Sofonija zapisao!
Sledeće proročanstvo govori o izraelskom kralju Josiji! Ko bi se usudio da prorekne — 300 godina unapred — ime i poreklo čoveka koji će spaliti ljudske kosti na oltaru, kao i ime grada gde će se nalaziti taj oltar? Ako bi se takvo neobično proročanstvo ispunilo, sigurno bi se nadaleko čulo za onog ko ga je izgovorio. Nešto slično desilo se u biblijsko vreme. Jedan Božji sluga je prorekao: „U Davidovom domu rodiće se sin koji će se zvati Josija.“ Za njega je prorekao da će „spaliti ljudske kosti“ na oltaru u gradu koji se zvao Vetilj (1. Kraljevima 13:1, 2 dao sam ti tačno mesto u Bibliji da bi mogao da potvrdiš ovo o čemu pišem!). Oko tri veka kasnije, kralj po imenu Josija — što nije često ime u Bibliji — rodio se u Davidovoj kraljevskoj lozi. Baš kao što je bilo prorečeno, „poslao je ljude da izvade kosti iz grobova. Onda je te kosti spalio na oltaru“ u Vetilju (2. Kraljevima 23:14-16). Da li je ijedan čovek sam od sebe mogao proreći takve detalje? Ako budeš pročitao to u Bibliji pronaćićeš mnogo opširniji i bolje opisan događaj!
I još jedno proročanstvo: Jehova opisuje do u najsitnije detalje kako će jedno moćno carstvo da padne! To carstvo je u to vreme bilo najmoćnije carstvo na zemlji-moćni Vavilon. Evo šta Biblija zapisuje: Složićeš se sa mnom da bi bilo zaista impresivno ako bi neko predvideo ime nekog čoveka — mnogo pre njegovog rođenja — koji će poraziti moćnu svetsku silu, i čak otkrio neobičnu strategiju koju će koristiti. Bog je prorekao da će čovek po imenu Kir krenuti u osvajanje jednog naroda. Taj Kir će takođe osloboditi zarobljene Jevreje i podržaće izgradnju njihovog svetog hrama. Pored toga, Bog je prorekao da će Kirova vojna strategija obuhvatati isušivanje reke i ukazao je da će vrata grada ostati otvorena, što će vojsci olakšati ulazak (Isaija 44:27–45:2). Da li su se svi ti detalji ispunili? Istoričari su potvrdili da je Kir zaista osvojio Vavilon. Njegova vojska je izvela neobičan inženjerski poduhvat i skrenula tok reke na kojoj je taj grad ležao, čime su se ispunile reči o isušivanju reke. Štaviše, vojska je ušla u grad kroz vrata koja su ostala otvorena. Kir je zatim oslobodio Jevreje i dozvolio im da ponovo izgrade svoj hram u Jerusalimu. Bilo je to zaista neobično, jer Kir nije služio jevrejskom Bogu (Jezdra 1:1-3). Ko bi osim Boga mogao proreći takve detalje jednog istorijskog događaja? Istorija i arheologija u potpunosti dokazuju da se zaista sve ovako i dogodilo.
Dakle ako Biblija ovako tačno opisuje budućnost nekada, opisuje dešavanja koja su deo naše svakodnevnice, zatim nam daje tačne događaje koji će uskoro uslediti, zar ne bi bilo mudro temeljito proučavati Bibliju i saznati još više?
Plutonac ovo su neki od jačih argumenata zašto sam prestao biti ateista i postao Jehovin svedok i zašto verujem da će na zemlji uskoro biti uspostavljen raj gde će savršeni ljudi živeti večno u raju na zemlji!
Pitao si da li sam moju decu preveo u Jehovine svedoke. Biti Jehovin svedok nije jednostavno i ne postaje se Jehovin svedok na neki poseban način. Potrebno je proučavati Bibliju da bi se saznala poruka Biblije i upoznao naš Kreator. Potrebno je zatim uskladiti život sa biblijskim principima što znači živeti onako kako Bog zahteva od osobe koja želi da mu služi. Šta to znači? Evo jednog od osnovnih principa: 1. Voli bližnjeg svoga kao samog sebe! U ovom principu se sadrže mnogi drugi principi koji su poznati kao 10 Božjih zapovesti. 2. Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedan drugoga! Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedan drugoga! Po tome će svi znati da ste moji učenici, ako budete ljubili jedan drugoga.” Ovo je Isus zapovedio svojim sledbenicima, dakle nema potrebe da mnogo objašnjavam njegovu izjavu jer je sama po sebi veoma razumljiva. Jehovin sluga ne laže, ne krade, ne napija se, ne drogira se, nije zavistan ni od kakvih poroka, ne kurva se, voli Boga i ljude bez obzira na rasu, nacionalnost, veroispovest i mnoge druge razlike koje razdvajaju ljude, ne psuje, nema pogrdan i nevaspitan rečnik i ponašanje...
Moja deca su odrasli ljudi i sami su izabrali da žive po principima Biblije. Moja supruga i ja smo ih vaspitavali na temelju Biblije i na temelju principa Biblije. Na svu sreću sami su izabrali da nastave ovakvim životom. Deca mnogih Jehovinih svedoka, na žalost izabiru drugačiji život, ne žele da budu Jehovini svedoci i ne žele da žive po principima Biblije! Jehovini svedoci proučavaju Bibliju sa više od 9.000.000 ljudi mesečno širom sveta! Ne donose svi odluku da žive kao Jehovini svedoci, nije jednostavno i lako živeti ovakvim životom. Mnogi se bore sa raznim situacijama u svom životu kao što su kockanje, zavisnost od alkohola, droge, cigareta, mnogi su nasilni, žive nemoralnim životom, bave se kriminalom, učestvuju u ratu, imaju visoke političke položaje koji im garantuju moć, novac i slično, drugim rečima vole svet i poroke. Proučavanje Biblije zahteva vreme i to može trajati od 6 meseci pa do godinu, dve, pet čak i deset. Svi smo mi različiti i nije jednostavno uskladiti svoj život sa principima Biblije. Ključnu ulogu igra razum i razmevanje biblijske istine!
Nisam želeo da budem ovako opširan ali i ovo je samo detaljčić od onoga što bih trebao da ti iznesem. Ako budu moderatori izbrisali, jer redovno brišu moje postove, poslaću ti ovaj materijal na PP ili na email ako ti neće biti neprijatno! Nadam se da nisam nametljiv!?
Pozdrav Plutonac!
P.S. Ne zameri mi ako naletiš na pravopisne greške, pisao sam prilično brzo i nisam obraćao pažnju na pravopis.
Edit by Founder:
Poslednja opomena!
Sada sam ispravio tvoje uvrede na račun foruma, a svaki naredni put će biti sankcionisane banovanjem kako bi ohladio glavu.
Već ti je ranije skrenuta pažnja. Ako umeš da diskutuješ, diskutuj sa svojim stavom, a ne da celu temu natrpaš citatima. Zna se kada to ima svrhe, ali ti pretera sa citatima.
Ne znam o kakvom poštovanju religije pričaš kad nisi sposoban ni pravila foruma da poštuješ.
Ako ti gazda u čiju si kuću došao naglasi da izlaziš iz okvira nekih pravila, moraš da se povinuješ tome.
Tačka.
Svaki tvoj ili nečiji novi odgovor na ovu moju opomenu iziskuje ban.