Jehovini svedoci

• Odgovora: 158
Stranice: « 1 ... 11 12 13 14 15 16 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
Odg: Jehovini svedoci
« Odgovor #120 poslato: 22:35:47, 15.Apr.2014. »
pa ima doze straha od nepoznatog, ja bih rekao, kod nekih forumaša, dok sam čitao temu, kao i predrsuda i netolerancije, to je ono što ja zameram..
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže Malecki

• *
  • 54
  • 2
« Odgovor #121 poslato: 07:03:58, 16.Apr.2014. »
aha, pa ja nisam u toku, a sad vidim da sam bio u pravu da pripadaš nekom verskom pokretu Malecki  ;D
pa dobro, ja se evo zalažem za verske slobode, dok one ne ugrožavaju nečiju drugu slobodu, s tim da mene lično ne privlači nijedna.. inače pišem seminarsi rad na sličnu temu pa me zanima iz tvog ugla kao Jehovinog svedoka da mi pobliže opišeš vaše gledište sveta, slobodno i kad i kako i iz kojih razloga si im pristupio?

Odlično Plutonac! Biće mi neopisivo zadovoljstvo da odgovorim na sva tvoja pitanja isključivo na temelju Biblije!
Jehovini svedoci se oslanjaju isključivo na Bibliju kao jedini autoritet. Smatramo da je Biblija Božja reč čiji je autor lično naš Kreator kome je ime Jehova. Takođe se bavimo ozbiljnim i temeljitim proučavanjem Biblije za koju sa sigurnošću znamo i tvrdimo da je u potpunosti istina. Biblija govori o stvaranju od samog početka i događajima koji su prouzrokovali situaciju u kojoj čovečanstvo trenutno živi. Biblija takođe govori o veoma skorašnjem rešenju svih problema čovečanastva!

Rođen sam u porodici pravoslavne vere ali ja sam bio ateista, nisam praktikovao pravoslavnu religiju. Oduvek sam tragao za pitanjima kao što su: zašto smo ovde na zemlji i kako smo dospeli ovde, zašto umiremo, da li je večni život moguć, gde su naši voljeni mrtvi i mnoga druga! Sekularna nauka nikada nije mogla da mi da zadovoljavajuće odgovore od samog početka školovanja pa do kraja. 1996. Godine sam počeo da proučavam Bibliju i što sam je dublje i temeljitije proučavao, sve oko mene je počelo da dobija savršeni smisao i sve je počelo da dolazi na svoje mesto! Svet i zbivanja u svetu, prošlost, sadašnjost i budućnost su dobili sasvim jasno, rekao bih kristalno jasno značenje i na gotovo sva pitanja sam dobio odgovor!

(mah:mah)
Ako želiš živjeti, ne smiješ umrijeti!

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #122 poslato: 11:56:38, 16.Apr.2014. »
Pa očigledno je da kad neko dođe na forum i prvo što kaže je- ja sam Jehovin svedok, da je tu sa namerom da širi svoja religiozna ubeđenja, ali kao što mene nije uspela nijedna mnogo snažnija organizacija da uveri u svoju ispravnost, neće ni neko iz njegovih redova i to putem interneta.. ne vidim razlog za strah među forumašima, ok dosadan vam je ili slični argumenti, ali treba ga prvo saslušati i dati svoj kontraargument a ne-neću o tome i diskusija završena.. mislim, može tako naravno, ali niste dokazali suprotno... međutim njemu niko i ne može promeniti stav šta god rekao, čovek je 16 godina u toj priči, tako da realno gubljenje vremena ali niko ovde i ne treba nikoga da ubeđuje u neu ispravnu religiju, svako neka veruje ili ne veruje i kraj.Mene samo zanima kako je biti član takve organizacije, motivi, stil života, sve, ali sa čisto naučne i neutralne distance  :D
Zasto mislis da drugi forumasi ne mogu da sire svoja religiozna ubedjenja? Ili zasto to ne cine?
Zato jer za takve stvari ovde nema mesta, forum ne moze biti mesto za takvu propagandu na takav nacin
Neka na sovm sajtu propagira sta hoce

Briga me za njegovo religiozno uverenje, ja sam ovlascen da sprovedem pravila. Zna se sta je tema

Ako neko kaze da su dosadni neka odgovori zasto su dosadni, a ne da nam citira neke spise
Isto neka objasni koja je njegova ili njihova dobit za to sto idu po kucama i zele da svi isto razmisljaju
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #123 poslato: 13:57:16, 16.Apr.2014. »
Atomski mrav, drugi forumaši sve vreme šire svoja religiozna ubeđenja, ako si primetio uzima se zdravo za gotovo da smo svi pravoslavni Hrišćani, piše se o Božiču, Uskrsu i sl.. a ukoliko neko religiju i ne pominje, to je verovatno zato što ne mora, jer je dobro uklopljen u opštu pravoslavnu atmosferu ovde i u društvu generalno, a forum i jeste društvo u malom, ili prosto nisu zainteresovani za temu religije. Pa tema i jeste njegova, gde će da piše ako ne ovde?
Ok, ako ne sme da iznosi svoja religijska uverenja, napišite tako, jer ja ne znam kako ti misliš da neko govori o svom religijskom ubeđenju a da ga istovremeno ne propagira. Mogao bi da bude kritičniji prema svom ubeđenju, ali kao i svi vernici nije, jer je ubeđen u to, kao i mnogi forumaši bilo da veruju u Hrista ili Alaha, on veruje u Jehovu. Za mene je to isto, a imaju i isti status po zakonu, zato kažem budimo tolerantniji. U SAD postoji milion sekti, denominacija i kultova i svako sme da kaže kojem pripada, na to mislim.
Ponoviću još jednom, meni nisu privlačni ni jedni, ni drugi, ni treći, ni deseti, samo se edukujem.

Malecki, a da li te je neka specifična situacija navela na pristup Svedocima, neki privatni problem? supruga, neko blizak? ako si bio ateista, zar nisi jednostavno odbacio bilo kakva religijska ubeđenja, jer su bila neadekvatna? Koja je tvoja profesija, iz koje si društvene klase? Da li si svoju decu u startu preveo u svoju veru ili nisi niu jednu, da bi mogla kao i ti da sama izaberu? Ako jesi zašto? Ako vi Jehovini svedoci volite ceo svet zašto osuđujete ljude koji kradu? Ako ste saosećajni zašto se njima ne pokaže razmevanje? Zašto neko neće zaslužiti Raj ako je homoseksualac, iako je ispravan graćanin, čovek? ako ti nije teško da mi odgovoriš na to  :)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #124 poslato: 17:05:49, 16.Apr.2014. »
Da razjasnimo neke stvari.
Kome ovo odgovara može da piše i diskutuje, kome ne odgovara razlaz.

drugi forumaši sve vreme šire svoja religiozna ubeđenja, ako si primetio uzima se zdravo za gotovo da smo svi pravoslavni Hrišćani, piše se o Božiču, Uskrsu i sl..

Nije primetio, a nisam ni ja jer vidim da ima i Katolika na forumu koji mogu i ne moraju da pišu.
Uzgred, da li ćemo u temi svakog praznika da raspravljamo ko slavi, a ko ne slavi taj praznik??
Oni koji ga slave pisaće o njemu, oni koji ne slave neće. Jasno kao dan.

Zvanično, oni u svom kalendari imaju i slave taj praznik. Vi smatrate da to nije u redu, izvolite verujte u šta želite, nemojte samo da remetite normalno funkcionisanje foruma.

Pa tema i jeste njegova, gde će da piše ako ne ovde?

Prvo, mora da poštuje pravila foruma.
Drugo, njemu niko nije zabranio da piše, ali je očigledan razlog njegovog prisustva na forumu.
Treće, kopiranje tekstova i spisa nije dozvoljeno, a komentarisanje i opšta diskusija je moguća.

U SAD postoji milion sekti, denominacija i kultova i svako sme da kaže kojem pripada, na to mislim.
Ponoviću još jednom, meni nisu privlačni ni jedni, ni drugi, ni treći, ni deseti, samo se edukujem.

I sada treba milion tih da se javi sa takvim napadnim nastupom ovde? Na šta će da liči forum?
Konkretno, postulatima njihovog verovanja možeš da se baviš čitajući njihovu literaturu.

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #125 poslato: 17:17:28, 16.Apr.2014. »
Jasno kao dan, ova tema je taboo samo to niko od vas ne želi jasno da kaže, ok, ne želim da učestvujem dalje na ovoj temi kad mi neko napiše razlaz iako ne vidim šta se krši, sve vreme pokušavam da bar započnem konstruktivnu diskusiju. (mah:mah)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #126 poslato: 17:22:25, 16.Apr.2014. »
Malecki, a da li te je neka specifična situacija navela na pristup Svedocima, neki privatni problem? supruga, neko blizak? ako si bio ateista, zar nisi jednostavno odbacio bilo kakva religijska ubeđenja, jer su bila neadekvatna? Koja je tvoja profesija, iz koje si društvene klase? Da li si svoju decu u startu preveo u svoju veru ili nisi niu jednu, da bi mogla kao i ti da sama izaberu? Ako jesi zašto? Ako vi Jehovini svedoci volite ceo svet zašto osuđujete ljude koji kradu? Ako ste saosećajni zašto se njima ne pokaže razmevanje? Zašto neko neće zaslužiti Raj ako je homoseksualac, iako je ispravan graćanin, čovek? ako ti nije teško da mi odgovoriš na to  :)

Da se razumemo, nemam ništa protiv da ti konstruktivno odgovori na ova pitanja koja te interesuju.
Moj komentar se odnosio na ono što je već par puta bio problem u ovoj temi.

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
  • Pol: Žensko
« Odgovor #127 poslato: 18:00:54, 16.Apr.2014. »
Ovdje se baš zahuktalo otkako me nije bilo  :D

Atomski mrav, drugi forumaši sve vreme šire svoja religiozna ubeđenja, ako si primetio uzima se zdravo za gotovo da smo svi pravoslavni Hrišćani, piše se o Božiču, Uskrsu i sl.. a ukoliko neko religiju i ne pominje, to je verovatno zato što ne mora, jer je dobro uklopljen u opštu pravoslavnu atmosferu ovde i u društvu generalno, a forum i jeste društvo u malom, ili prosto nisu zainteresovani za temu religije. Pa tema i jeste njegova, gde će da piše ako ne ovde?

Moram odreagovati ovdje obzirom da sam česta u ovim temama. Nisam primijetila da neko širi svoja religiozna ubjeđenja osim Maleckog. Ako se otvori tema u kojoj se piše o Božiću jasno je da se odnosi na običaje u onim religijama koje poznaju Božić. Svak ima pravo da otvori temu o čemu hoce u bilo kojoj religiji a druga je stvar sto nije bilo zainteresovanih. Ja sam otvorila temu Islam pa opet nije bilo mnogo diskusija, nego sam odma dobila kritiku što sam kopirala dio ćiriličnog teksta s Vikipedije. Sve je stvar izbora, pa tako ni u ovoj temi nije bilo diskriminacija. Svak je mogao da piše što hoće. Problem ovdje je što više religija izvor vjere nalazi u Svetom pismu koje Jehovini svedoci interpretiraju tj. tumače po nekom sopstvenom nahođenju koje je suprotno sa utemeljenim s jedne str. u pravoslavnoj i druge u katoličkoj crkvi a istorijski gledano nastali su kasnije itd... Razumijem da nekog ko je ateista to ne pogađa.

Ko je pažljivije čitao mogao je da vidi koliko je bilo tolerancije vezano za mišljenje Maleckog, a mislim da je i kao ličnost bio ispoštovan, evo nek kaže ako griješim.
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže filozof

• 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 34
« Odgovor #128 poslato: 18:03:07, 16.Apr.2014. »
Ovaj Malecki je mnogo naporan

Evo i ja imam pitanja za njega
Zasto dosadjujete sa vasim uverenjem? Zasto ljude spopadate, mozda ce drugi manje da vas mrze ako prestanete?

Zanima me i ovo sto je mravko pitao, kakva je tvoja dobit od toga kada pridobijes nekog za to uverenje?

Da li ljude u svojoj blizini, prijatelje i rodjake ubedjujes u to svaki dan ili im dopustas da imaju druga uverenja?
Nada je san budnih.
Aristotel

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #129 poslato: 18:39:33, 16.Apr.2014. »
Ovdje se baš zahuktalo otkako me nije bilo  :D

Moram odreagovati ovdje obzirom da sam česta u ovim temama. Nisam primijetila da neko širi svoja religiozna ubjeđenja osim Maleckog. Ako se otvori tema u kojoj se piše o Božiću jasno je da se odnosi na običaje u onim religijama koje poznaju Božić. Svak ima pravo da otvori temu o čemu hoce u bilo kojoj religiji a druga je stvar sto nije bilo zainteresovanih. Ja sam otvorila temu Islam pa opet nije bilo mnogo diskusija, nego sam odma dobila kritiku što sam kopirala dio ćiriličnog teksta s Vikipedije. Sve je stvar izbora, pa tako ni u ovoj temi nije bilo diskriminacija. Svak je mogao da piše što hoće. Problem ovdje je što više religija izvor vjere nalazi u Svetom pismu koje Jehovini svedoci interpretiraju tj. tumače po nekom sopstvenom nahođenju koje je suprotno sa utemeljenim s jedne str. u pravoslavnoj i druge u katoličkoj crkvi a istorijski gledano nastali su kasnije itd... Razumijem da nekog ko je ateista to ne pogađa.

Ko je pažljivije čitao mogao je da vidi koliko je bilo tolerancije vezano za mišljenje Maleckog, a mislim da je i kao ličnost bio ispoštovan, evo nek kaže ako griješim.
vi ljudi izgleda ne shvatate suštinu-samim tim što diskutujete na primer na temi Uskrs bez kritičkog osvrta na taj praznik već sa postovima u stilu-i ja farbam jaja u tu i tu boju, iznosite svoja vlastita religijska ubećenja, a s obzirom da je Hrišćana bilo koje vrste, mada više pravoslavne primetio sam, nalazite se u većini i niko vas ne napada, dok se ovakva tema napada sa svih strana i samo se traži još neki razlog da se zaključa. Ne sme da pogaća ni tebe, jer baš vernik treba da razume potrebu za religijom drugoga vernika,a ne samo nas ateiste i slične. Temu sam jako pažljivo pročitao i samo po peti put molim da se dozvoli razgovor onima koji žele da razgovaraju sa Maleckim, začto se svi toliko pogaćate ovom temom kad vas iritira i završili ste diskusiju sa tim čovekom.

Stranice: « 1 ... 11 12 13 14 15 16 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000