Atomski mrav, drugi forumaši sve vreme šire svoja religiozna ubeđenja, ako si primetio uzima se zdravo za gotovo da smo svi pravoslavni Hrišćani, piše se o Božiču, Uskrsu i sl.. a ukoliko neko religiju i ne pominje, to je verovatno zato što ne mora, jer je dobro uklopljen u opštu pravoslavnu atmosferu ovde i u društvu generalno, a forum i jeste društvo u malom, ili prosto nisu zainteresovani za temu religije. Pa tema i jeste njegova, gde će da piše ako ne ovde?
Ok, ako ne sme da iznosi svoja religijska uverenja, napišite tako, jer ja ne znam kako ti misliš da neko govori o svom religijskom ubeđenju a da ga istovremeno ne propagira. Mogao bi da bude kritičniji prema svom ubeđenju, ali kao i svi vernici nije, jer je ubeđen u to, kao i mnogi forumaši bilo da veruju u Hrista ili Alaha, on veruje u Jehovu. Za mene je to isto, a imaju i isti status po zakonu, zato kažem budimo tolerantniji. U SAD postoji milion sekti, denominacija i kultova i svako sme da kaže kojem pripada, na to mislim.
Ponoviću još jednom, meni nisu privlačni ni jedni, ni drugi, ni treći, ni deseti, samo se edukujem.
Malecki, a da li te je neka specifična situacija navela na pristup Svedocima, neki privatni problem? supruga, neko blizak? ako si bio ateista, zar nisi jednostavno odbacio bilo kakva religijska ubeđenja, jer su bila neadekvatna? Koja je tvoja profesija, iz koje si društvene klase? Da li si svoju decu u startu preveo u svoju veru ili nisi niu jednu, da bi mogla kao i ti da sama izaberu? Ako jesi zašto? Ako vi Jehovini svedoci volite ceo svet zašto osuđujete ljude koji kradu? Ako ste saosećajni zašto se njima ne pokaže razmevanje? Zašto neko neće zaslužiti Raj ako je homoseksualac, iako je ispravan graćanin, čovek? ako ti nije teško da mi odgovoriš na to