Kako izravnati kosu bez upotrebe pegle?

• Odgovora: 11
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
  • Pol: Žensko
Kako izravnati kosu bez upotrebe pegle?
« poslato: 10:55:27, 23.Avg.2012. »
U zelji da im kosa izgleda urednije i da bude savrseno ravna,danasnje zene svoju kosu izlazu zagrijavanju na visokim temperaturama,a da ni same nisu svjesne da te temperature nekad prelaze 210 stepeni.Samim tim,kosa je izlozena krzanju vrhova i ostecenju cijele dlake.Medjutim,postoji nacin da se kosa izravna i bez klasicnog upotrebljavanja pegle,na mnogo manjoj temperaturi,samim tim i rizik da se kosa osteti je minimalan.

Za ovaj metod je potrebno:
- Veliki vikleri
- Snalice za pricvrscivanje viklera
- Cesalj sa uskim zupcima
- Plasticna folija za pakovanje
-3-4h sata slobodnog vremena
Sto se viklera tice,potrebno je da budu najveci mogu,i ako je mogu da se nadju najobicniji plasticni vikleri(umjesto onih samoljepljivih-cicak viklera),jer sve sto nema glatku povrsinu i te kako moze da osteti kosu.
Kosa treba da se opere(uz sve proizvode za njegu),par minuta ocijedi u peskiru,zatim zastiti kristalima ili slikonskim kapima,pa se redjaju vikleri.Sa viklerima treba da se krene od centralnog dijela glave(iznad cela),pa onda da se obrade ostali dijelovi glave.Ono na cemu je teziste je da kosa bude mokra,a ako se u toku postavljanja viklera neki pramenovi pocnu susiti,treba da se pokvase ponovo.Izdvoji se,dakle,pramen kose,proceslja cesljom sa sitnim zupcima,zategne se preko viklera  i namota (moze da se mota iznad i ispod viklera.Onda je bitno da se kosa za vikler dodatno pricvrsti snalicom.Na vikleru pri tome ne treba da bude previse kose,vec taman da se fino rasporedi.
Viklere treba drzati na glavi dok se kosa potpuno ne osusi,ako je ikako moguce.Medjutim,proces moze da se ubrza uz koristenje fena,na najnizoj temperaturi,sa udaljenosti od 20ak centimetara.
Kada je kosa potpuno suha,vikleri se skinu i prelazimo na ispravljanje kose pomocu folije.

U ovoj metodi,teziste je na tome da glava posluzi kao jedan veliki vikler.
Kosa se pazljivo poceslja cesljom sa sitnim zupcima ili cetkom,i namotava se oko glave,kao oko viklera.Ucvrstiti snalicama sto je moguce bolje,pa zatim umotati glavu u plasticnu foliju.Onda se kruzi fenom oko glave 10-15min.Zatim se skida folija,a kosa se dobro oceslja i u ucvrsti sa malo laka za kosu.
Evo i jedan tutorial na tu temu,koji bi mogao razjasniti eventualne nejasnoce

;)

"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
Odg: Kako izravnati kosu bez upotrebe pegle?
« Odgovor #1 poslato: 11:15:38, 23.Avg.2012. »
Ovo ispravljanje pomocu folije izgleda interisantno, samo u mom slucaju ne bi islo, jer bi kosa izgledala masno kad bi skinula foliju. :(

To sa ogromnim viklerima je odlicno. Kosa izgleda lijepo isfenirano, kao frisko iz frizerkog salona.
Ja koristim one samoljepljivie-cicak viklere, inace ne bih uspjela namotati. Kosa svarno bjezi, svilena.
I pustim preko noci, kad bi samo 3-4h drzala ne bi imalo efekta, a i stavim pletenu supljikavu kapu da se ne bi odmotali preko noci.

Ali je nevjerovatno kako ljudi stete kosu. Ja sam svojoj rodici pravom peglom peglala kosu kad mi je dolazila u posjetu.  :-\
...a ona bas ima divnu valovitu kosu...
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #2 poslato: 11:25:27, 23.Avg.2012. »
Meni je kosa bila super nakon ovoga,ali vjerujem da bi bila jos bolja da sam drzala cijelu noc  ;)
Inace mi je kosa prirodno jako kovrdzava,krupne lokne,ali jako tesko izdrzava da se ne uvije nakon bilo kakvog tretmana za ispravljanje,zato "nabacim" malo laka i bude ok.Sva sreca pa volim to sto je kovrdzava,pa ne moram stalno da je izravnavam.Nekad prije to nije bio slucaj,stalno sam je fenirala i peglala,pa sam dugacku kosu morala skratiti na paz,ali je opet bila uzasno ruzna i ostecena  :( Godine su joj bile potrebne da dodje sebi.Od tada,ja peglu vise ne uzimam u ruke,kao ni figaro,fen jako jako rijetko,i bas pazim da je udaljenost oko 20ak cm.A primijetila sam da mi oci cicak-vikleri malo ostete kosu kad ih cesce uzimam,pa zato napomenuh da se izbjegnu,ako je to moguce  ;) Mada,iskreno,ove najobicnije,glatke viklere je bas tesko naci,makar u mom gradu  (*o*)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #3 poslato: 11:31:33, 23.Avg.2012. »
Ja koristim gumene dugačke savijajuće viklere. Prvo stavim pjenu, pa je skroz osušim i rasčešljam, pa onda umotam desetak ovih viklera i držim oko tri sata, ne mogu više i to mi drži jedno dva dana sigurno dobro. Kovrđžava je i meni, ali nije previše, jer je tanka dlaka.

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #4 poslato: 11:36:33, 23.Avg.2012. »
Ja koristim gumene dugačke savijajuće viklere. Prvo stavim pjenu, pa je skroz osušim i rasčešljam, pa onda umotam desetak ovih viklera i držim oko tri sata, ne mogu više i to mi drži jedno dva dana sigurno dobro. Kovrđžava je i meni, ali nije previše, jer je tanka dlaka.

I ja imam te viklere,i dobri su.,mada sam ja primijetila da mi i oni stete kosu,kako imam osjetljivu vlas,valjda  :-[
Tako da ne koristim nikakve viklere za kovrdzanje kose,imam metod bez viklera,koji ni najmanje nije stetan za kosu,a formira dlaku ljepse od viklera.Ubacicu jednom temu sa tutorialom,da ne idem u off sa kovrdzama ovdje  ;)
Natalna

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #5 poslato: 11:38:48, 23.Avg.2012. »
Ja imam viklere svih velicina i oblika. ;D
Drugi i treci razred srednje sam bila cickava. Tad sam isto malo ostetila kosu, ipak svaki 2-3 dan viklere sam stavljala.
...ali nista strasno kao cetvrti kad sam pocela da eksperimentisem peglom. :-\

Svasta sam ja tu jos pokusavala. 8)

Jedina korist je sto za maturu nisam morala kod frizera, sama sam sebi napravila bolje frizuru nego mnoge drugarice sto su im profesionalci radili.

Sad sam starija i mudrija. ;D

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #6 poslato: 11:45:15, 23.Avg.2012. »
Ja se uzasno tripujem od frizera,buduci da vise rade po svom,nego onako kako im kazem  :roll: Za maturu sam otisla kod frizerke,poslednji put.Napravila je strasilo od mene,pa sam morala sve sama kuci popravljati.Grozni su.Sad sam se bacila na tutoriale i eksperimetisanje,i moram priznati da mi jako dobro ide  8)
Natalna

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #7 poslato: 12:04:27, 23.Avg.2012. »
Ni ja ne volim frizere, pojma nemaju, idem samo na šišanje kod njih svaka tri, četiri mjeseca ;)

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #8 poslato: 12:09:14, 23.Avg.2012. »
Ja 1-2 puta godisnje. ;D Kosa mi ni tad ne bude ostecena, valjda je to znak da je dobro njegujem.

Tutorijali su odlicni, pocela sam i ja od skoro. Tacnije onda kad sam procitala da Ouroboros sve tako radis.
Stvarno ima super ideja, a i poprilicno jednostavno. ;D

*

Van mreže Ouroboros

• 1 481
  • 30
« Odgovor #9 poslato: 12:17:36, 23.Avg.2012. »
Ja garantujem to za tutoriale  ;D Ja frizeru idem jedino kad treba da mi se napravi neka neobicna pletenica,jer tu nisam nesto vjesta(ali i to cu savladati),inace nikad.Sama se sisam,sama pravim sve druge frizure.Sa njima jednostavno nisam na istim talasnim duzinama  (*o*)
Natalna

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000