Појединцу неће загорчати али Србији хоће. Претпостављам да знаш о чему причам?
Mislis necemo imati drzavu, ne razumem?
U pravu si za Kosovo, ja sam to nachisto zaboravio
. Ali, pitanje je koliko mi tu nesto mozemo uchiniti. Jos je smesnije ovo sadasnje stanje Kosova, gde mi kao ne priznajemo autonomiju a ustvari nemamo nikakvog uticaja tamo i niko nas i ne pita vise sta mi o tome mislimo!! Ma mozda i treba da imaju autonomiju, pa oni su dole procvetali od kako ih drugi priznali (ne kazem da je situacija za srbe manje opasna ali je standard veci).
Oni nam ga uzimaju u svakom slucaju nego sam mislio na to da ulaskom nema vise "trte-mrte" - moramo da priznamo kosovo. Trenutno stanje je lose ali koliko vidim jos uvek pregovorima pokusavamo da dokazemo "nesto".
Da smo tako dobri kao drzava ne bi svi zivi bezali od nas a koliko mozemo svi da primetimo, uopste im nije losije od kako nisu u zajednickoj drzavi. A mi, samo se Beograd razvija i delimicno Vojvodina, a Kragujevac, Uzice, Nis!!
Ministri kao obecavaju razvoj regionalnih centara ( dal je pa prvi put da lazu).
Sve to jeste ali nisam samo na taj razvoj mislio. Nego uopste npr podji od toga koje godiste se voze automobili, ulaskom u EU prvo sto bi se desilo jeste to da bi 70% stanovnistva ostalo bez svojih automobila jer ne zadovoljavaju EURO standarde...
A ovo za privredu, mozemo samo da pretpostavljamo sta bi se desilo ali ne mislim a se ne bi mogli nositi sa EU (sa kinezima ne bi mogli sigurno)
Kinezi su u Aziji

Ne bih mogli da se nosimo jer su prvo svi sa tehnologijom izrade mnogo ispred nas, drugo svi vec imaju sigurna trzista, trece svi imaju mnogo bolju infrastrukturu u svojim zemljama.................
A dok ne udjemo u EU nasa privreda moze drzati monopol ovde (npr. eurokrem TAKOVO ajde Cheesy, je jeftiniji u Makedoniji i Crnoj Gori nego u Srbiji gde se proizvodi . . .) iz prostog razloga sto je drzava zacepila carinu.
Ne mora EU za unistavanje monopola, dovoljni su antimonopolski zakoni i slobodan kurs evra... slobodan kurs da evro ne bi bio obezvredjen kod nas i kad stranac dodje da ima sta da zaradi...
Pa nasa privreda odavno propada, ne verujem da bi bilo nesto gore kada bi upali u EU (nego sto nas oni sada ne zele tamo).
Ne zele falicne drzave, koje nemaju zakone, koje su zaostale par desetina godina...