Srbija u EU - hoce ili nece?

• Odgovora: 100
Stranice: « 1 2 3 4 ... 11 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
  • Pol: Muško
Odg: Srbija u EU - hoce ili nece?
« Odgovor #10 poslato: 02:58:12, 15.Jan.2009. »
Mnoge stvari bi bile bolje ulaskom u EU ali siguran sam da ima dosta koje bi nam zagorcale zivot  ;)
   Kao na primer... ??
   Koliko ja znam clanovi EU nisu u obavezi da to budu, ako hoce mogu je napustiti (sto bi verovatno i uradili da im je losije!). Zasto se svi otimaju oko ulaska u EU ako ce im neke stvari tada zagorchati zivor?

Појединцу неће загорчати али Србији хоће. Претпостављам да знаш о чему причам?

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« Odgovor #11 poslato: 14:01:45, 15.Jan.2009. »
Naravno da ce se popraviti standard gradjana. Mislio sam na privredu koja nece moci da se nosi sa konkurencijom u EU, ali i na drzavu koja ce morati da prizna Kosovo, plati danak evropskih organizacija...
EU jeste nesto cemu svi teze ali mislim da je to neki pokazatelj razvijenosti jednog naroda, drzave...

Hteo sam da kazem da nasa drzava ili nacija mora da prodje jos kroz mnoge faze razvitka kako bi bila kadar za EU. To ne znaci da mi nismo obrazovana i pametna nacija.
« Najnovija izmena:: 17:53:59, 15.Jan.2009. Maestro »

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
  • Mens sana in corpore sano
« Odgovor #12 poslato: 14:57:12, 15.Jan.2009. »
Naravno da ce se popraviti standard gradjana. Mislio sam na privredu koja nece moci da se nosi sa konkurencijom u EU, ali i na drzavu koja ce morati da prizna Kosovo, plati danak evropskih organizacija...
EU jeste nesto cemu svi teze ali mislim da je to neki pokazatelj razvijenosti jednog naroda, drzave...
Hteo sam da kazem da nasa drzava ili nacija mora da prodje jos kroz mnoge faze razvitka kako bi bio kadar za EU. To ne znaci da mi nismo obrazovana i pametna nacija.
   U pravu si za Kosovo, ja sam to nachisto zaboravio :o. Ali, pitanje je koliko mi tu nesto mozemo uchiniti. Jos je smesnije ovo sadasnje stanje Kosova, gde mi kao ne priznajemo autonomiju a ustvari nemamo nikakvog uticaja tamo i niko nas i ne pita vise sta mi o tome mislimo!! Ma mozda i treba da imaju autonomiju, pa oni su dole procvetali od kako ih drugi priznali (ne kazem da je situacija za srbe manje opasna ali je standard veci). Da smo tako dobri kao drzava ne bi svi zivi bezali od nas a koliko mozemo svi da primetimo, uopste im nije losije od kako nisu u zajednickoj drzavi. A mi, samo se Beograd razvija i delimicno Vojvodina, a Kragujevac, Uzice, Nis!!
Ministri kao obecavaju razvoj regionalnih centara ( dal je pa prvi put da lazu).
   A ovo za privredu, mozemo samo da pretpostavljamo sta bi se desilo ali ne mislim a se ne bi mogli nositi sa EU (sa kinezima ne bi mogli sigurno). A dok ne udjemo u EU nasa privreda moze drzati monopol ovde (npr. eurokrem TAKOVO ajde :D, je jeftiniji u Makedoniji i Crnoj Gori nego u Srbiji gde se proizvodi . . .) iz prostog razloga sto je drzava zacepila carinu. Struja nam je najskuplja na svetu (ali fora, ne kwh nego ukupni racun-naplacuju nam transport te struje i razne gluposti). Pa nasa privreda odavno propada, ne verujem da bi bilo nesto gore kada bi upali u EU (nego sto nas oni sada ne zele tamo).
  Ali opet, kako kaze ona narodna `ko zna zasto je to dobro` :D

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #13 poslato: 18:21:04, 15.Jan.2009. »
Појединцу неће загорчати али Србији хоће. Претпостављам да знаш о чему причам?
Mislis necemo imati drzavu, ne razumem?

U pravu si za Kosovo, ja sam to nachisto zaboravio :o. Ali, pitanje je koliko mi tu nesto mozemo uchiniti. Jos je smesnije ovo sadasnje stanje Kosova, gde mi kao ne priznajemo autonomiju a ustvari nemamo nikakvog uticaja tamo i niko nas i ne pita vise sta mi o tome mislimo!! Ma mozda i treba da imaju autonomiju, pa oni su dole procvetali od kako ih drugi priznali (ne kazem da je situacija za srbe manje opasna ali je standard veci).

Oni nam ga uzimaju u svakom slucaju nego sam mislio na to da ulaskom nema vise "trte-mrte" - moramo da priznamo kosovo. Trenutno stanje je lose ali koliko vidim jos uvek pregovorima pokusavamo da dokazemo "nesto".

Citat
Da smo tako dobri kao drzava ne bi svi zivi bezali od nas a koliko mozemo svi da primetimo, uopste im nije losije od kako nisu u zajednickoj drzavi. A mi, samo se Beograd razvija i delimicno Vojvodina, a Kragujevac, Uzice, Nis!!
Ministri kao obecavaju razvoj regionalnih centara ( dal je pa prvi put da lazu).
Sve to jeste ali nisam samo na taj razvoj mislio. Nego uopste npr podji od toga koje godiste se voze automobili, ulaskom u EU prvo sto bi se desilo jeste to da bi 70% stanovnistva ostalo bez svojih automobila jer ne zadovoljavaju EURO standarde...

Citat
A ovo za privredu, mozemo samo da pretpostavljamo sta bi se desilo ali ne mislim a se ne bi mogli nositi sa EU (sa kinezima ne bi mogli sigurno)
Kinezi su u Aziji  ;D

Ne bih mogli da se nosimo jer su prvo svi sa tehnologijom izrade mnogo ispred nas, drugo svi vec imaju sigurna trzista, trece svi imaju mnogo bolju infrastrukturu u svojim zemljama.................

Citat
A dok ne udjemo u EU nasa privreda moze drzati monopol ovde (npr. eurokrem TAKOVO ajde Cheesy, je jeftiniji u Makedoniji i Crnoj Gori nego u Srbiji gde se proizvodi . . .) iz prostog razloga sto je drzava zacepila carinu.
Ne mora EU za unistavanje monopola, dovoljni su antimonopolski zakoni i slobodan kurs evra...  slobodan kurs da evro ne bi bio obezvredjen kod nas i kad stranac dodje da ima sta da zaradi...

Citat
Pa nasa privreda odavno propada, ne verujem da bi bilo nesto gore kada bi upali u EU (nego sto nas oni sada ne zele tamo).
Ne zele falicne drzave, koje nemaju zakone, koje su zaostale par desetina godina...

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
« Odgovor #14 poslato: 15:19:39, 16.Jan.2009. »
npr. podji od toga koje godiste se voze automobili, ulaskom u EU prvo sto bi se desilo jeste to da bi 70% stanovnistva ostalo bez svojih automobila jer ne zadovoljavaju EURO standarde...
   Nisam bas siguran da bi toliki broj ljudi ostao bez automobila?! Morali bi definitivno da ih zamene ali bi tada sa istom kolicinom novca sa kojom sada kupujemo svakakve krseve, tada kupili sasvim solidan auto!(neki bi definitivno presli na biciklu - to je najzdravije po okolinu a i sebe :))

...  slobodan kurs da evro ne bi bio obezvredjen kod nas i kad stranac dodje da ima sta da zaradi...
   Hehe, da da, kad stranac dodje, ali ako je njemu otvorena zarada ovde i nama se otvara mogucnost zarade tamo  ;)

Ne zele falicne drzave, koje nemaju zakone, koje su zaostale par desetina godina...
  U ovome se definitivno slazemo, nije problem u nama, svi nasi politicari bi zacas pristali i sve uradili (da ne nabrajam sta :)) samo kad bi nas oni hteli sada tamo. Bicemo mi sigurno jos jedan dobar period na listi cekanja!

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #15 poslato: 18:42:10, 16.Jan.2009. »
Citat
Nisam bas siguran da bi toliki broj ljudi ostao bez automobila?! Morali bi definitivno da ih zamene ali bi tada sa istom kolicinom novca sa kojom sada kupujemo svakakve krseve, tada kupili sasvim solidan auto!(neki bi definitivno presli na biciklu - to je najzdravije po okolinu a i sebe
Ali i u tom slucaju ne bi se vozili automobili koji se voze u zemljama EU jer standard ne bi bio isti  ??? Mozda posle 10-ak godina.

Citat
Hehe, da da, kad stranac dodje, ali ako je njemu otvorena zarada ovde i nama se otvara mogucnost zarade tamo
Samo sto ta moja izjava nije bila vezana za nasu zaradu nego zbog cega postoji monopol. Samo da je nama tog boljeg standarda -da zivnemo :'(

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #16 poslato: 21:06:02, 16.Jan.2009. »
Ne bih mogli da se nosimo jer su prvo svi sa tehnologijom izrade mnogo ispred nas, drugo svi vec imaju sigurna trzista, trece svi imaju mnogo bolju infrastrukturu u svojim zemljama.................
E koliko smo mi daleko od svega toga...
Boza Djelic ulazak u EU svake godine pomera tako da nikako da saznamo tu godinu svecanog pristupanja EU.  :D

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
« Odgovor #17 poslato: 21:12:01, 16.Jan.2009. »
Boza Djelic ulazak u EU svake godine pomera tako da nikako da saznamo tu godinu svecanog pristupanja EU.  :D
  Ma Boza se i ne pita nista, on je samo marioneta.

Docekacemo sigurno taj dan kad ce da nam svane :'(, samo prvo nekom mora da se smrkne  :D

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #18 poslato: 21:18:03, 16.Jan.2009. »
  Ma Boza se i ne pita nista, on je samo marioneta.
Nekako je sav jadan  :-[
Zamisli tek da se nesto pita, verovatno bi bilo kao nekad ona emisija "posle 3000. godine"  :D

*

Van mreže mikijev-zabavnik

• **
  • 249
  • 0
« Odgovor #19 poslato: 22:38:06, 16.Jan.2009. »
Биће Србије али ко зна какве :(

Stranice: « 1 2 3 4 ... 11 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000