Falsifikator izbacen

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elenica

  • *****
    Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
  • Pol: Žensko
Falsifikator izbacen
« poslato: 17:27:01, 15.Maj.2012. »
Stefan Vlajković izbačen sa fakulteta zbog falsifikata, policija raspisala poternicu

Mladić Stefan Vlajković, za koga se sumnja da je falsifikovanjem dokumentacije upisao doktorske studije u Cirihu i zahvaljujući tome dobio domaću stipendiju, nije više student Fizičkog fakulteta u Beogradu - rekao je danas prodekan Ivan Dojčinović.Fakultet je odlučio da Vlajkoviću, koji je iz okoline Vrnjačke Banje, trajno zabrani upis na svim nivoima studija, rekao je prodekan Fizičkog fakulteta i podsetio da je podneta i krivična prijava.Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija raspisala potrenicu za Vlajkovićem zbog prevare, ali da osumnjičeni još nije uhapšen.

Pažnju javnosti skrenuo pričom o "srpskom satelitu"
Reč je o mladiću o kome su mediji nedavno pisali da je kao naučnik i doktorant na Tehnološkom institutu u Cirihu ubedio NASA da napravi "srpski satelit". Na čitav ovaj slučaj prodekanu Dojčinoviću skrenuli su pažnju studenti, koji su zasluženo dobili nagradu Fonda.

Vlajković je na osnovu falsifikovanog dokumenta krajem decembra prošle godine dobio stipendiju Fonda za mlade talente. U Fondu je Tanjugu rečeno da čekaju da fakultet potvrdi ili demantuje da li je Vlajkoviću izdao dokument sa kojim je konkurisao za stipendiju.


Sumnja se da je falsifikovao dokument tako što je skenirao prodekanov potpis i pečat Fizičkog fakulteta i sve to postavio na "dokument" na engleskom, sa kojim je uspeo da upiše doktorske studije na Tehnološkom institutu u Cirihu i da dobije stipendiju Fonda za mlade talente. U "dokumentu" je naveo da je položio 25 ispita, a prema evidenciji fakulteta položio je samo sedam.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/323607/Stefan-Vlajkovic-izbacen-sa-fakulteta-zbog-falsifikata-policija-raspisala-poternicu
 :o  :o I treba neka kazna da mu sleduje zbog ovoga


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000