Sta je paraglajding

• Odgovora: 22
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Sta je paraglajding
« Odgovor #10 poslato: 15:02:31, 20.Okt.2009. »
Bez offtopica!

*

Van mreže jovana8

• *
  • 82
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #11 poslato: 17:47:20, 13.Nov.2009. »
Svaki pocetak je tezak  ;)
Naravno ;) Meni bi bilo ocito najbolje kad bi me neko drugi gurnuo jer sama bih dugo oklijevala....Inace, za prvih par puta skakala bih u paru tj u tandemu , kako se to kaze u vazduhoplovstvu!!! To je odlicno za pocetnike!
Paraglajding iz ljubavi  :D

« Odgovor #12 poslato: 00:45:54, 15.Nov.2009. »
Paraglajdingom se bavim 14 godina i potrudicu se da vam odovorim na sva pitanja cak i na zelje ako je letenje tandemom jedna od njih :)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #13 poslato: 10:41:15, 15.Nov.2009. »
Paraglajdingom se bavim 14 godina i potrudicu se da vam odovorim na sva pitanja cak i na zelje ako je letenje tandemom jedna od njih :)
Odlicno! Imam zelju da izvedem praglajding let/skok (kako li se vec kaze )..! S obzirom da ne bih mogla sama da izvedem makar prvi let, interesujeme letenje u tandemu!!
Imam i pitanje! Procitala sam da osobama koje imaju astmu  ne preporucuje paraglajdin! Posto sam ja jedna od njih, interesuje me koje mjere treba da preduzmem da bih mogla da izvedem skok? Pretpostavljam da predhodno ide kontrola kod DR i nalaz spirometrije...ali ne znam koji se to kapacitet pluca smatra tolerantnim?
Hvala

« Odgovor #14 poslato: 00:21:55, 03.Dec.2009. »
Predpostavljam da ne preporucuju bavljenje paraglajdingom zbog eventualnih fizickih napora (obuka). Kod letenja sa tandemom nema fizickih napora vec samo uzivanje. Ja predpostavljam da bi ti mozda smetao i hladan vazduh pa ti letenje preporucujem kada malo otopli. 

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #15 poslato: 09:49:10, 03.Dec.2009. »
Predpostavljam da ne preporucuju bavljenje paraglajdingom zbog eventualnih fizickih napora (obuka). Kod letenja sa tandemom nema fizickih napora vec samo uzivanje. Ja predpostavljam da bi ti mozda smetao i hladan vazduh pa ti letenje preporucujem kada malo otopli. 
Svidja mi se odgovor :)
Da, svakako mi vise odgovaraju ljetnji mjeseci, kada je letenje u pitanju, da bi ugodjaj bio potpuniji!

Mene zanima kako pripremate osobu za taj prvi let? Koje se radnje preduzimaju neposredno pred let? Pretpostavljam da kao i kod drugih sportova mora da se povede racuna o ishrani, ne znam da li se mjeri krvni pritisak ...?Ipak se radi o jednom sasvim posebnom dozivljaju koji tesko da smo ranije i priblizno mogli iskusiti, pa je samim tim prisutno i veliko uzbudjenje!

« Odgovor #16 poslato: 03:37:54, 04.Dec.2009. »
Uzbudjenje jeste prisutno, adrnalinski je sport. Krvni pritisak se ne meri, to adrenalin regulise :) . Pred sam let potrebno je samo da me saslusas dok ti budem objasnio kako se startuje i to je sve. Uz nas su i moji asistenti koji ce pomoci start ako to bude potrebno. Bukvalo ti je potrebna samo zelja za letenjem.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #17 poslato: 16:52:37, 04.Dec.2009. »
Odlicno bananadance2 .Zelja za letenjem definitivno postoji!!!!

Upravo se najvise pribojavam samog starta! Sve mi se cini da cu se zaletjeti i onda na pola zaleta stati :)....Ne znam ???
Mada, gledala sam na TV kako se izvode ti skokovi i zaleti i rekla bih da je dobro to sto ( koliko sam mogla da primjetim ) padobran vas podize dok ste jos na zemlji, odnosno kako se radi o nagibu, taman kad vise ne mozete dohvatiti zemlju, vi ste vec u vazduhu ( valjda sam ovo dobro objasnila )....

Imam jos par pitanja....Gdje najcesce izvodite letove? Da li izvodite letove u CG ( posto ja tu zivim ) ? Koliko traje jedan prosjecan let ?

« Odgovor #18 poslato: 18:12:43, 08.Dec.2009. »
Sam start nije nikakav problem, slicno je kao sto si videla na TV-u. Najcesce letim u Vrscu ali dolazim i u CG. U Crnoj Gori sam najvise leteo u Becicima tj. sa Brajica, mi mozemo leteti tamo, u okolini Berana, Bjelo Polje, Niksic, zavisi gde sam. Trajanje leta najvise zavisi od vremena a nikad nije kraci od 10min. sto je sasvim dovoljno za uzitak.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #19 poslato: 20:27:40, 08.Dec.2009. »
Taj let sa Brajica me najvise i zanima! Odgovara mi i zbog blizine i zbog panorame (uvijek sam zavidjela onim paraglajederima..dok se ja izlezavam na plazi, oni lete...).
Medjutim, jednom sam prisustovala umalo nesrecnom dogadjaju...Ja sam bila u kolima ( tacno kod piramide ).Jedan paraglajder je taman uzletio i umalo se nije zapleo o dalekovod! Krajnjim naporom covjek izmace stubu i zicama ( nisi to valjda bio ti :)  salim se ). Mislim, s obzirom da je bio oblacan dan, da ga je vjerovatno vjetar iznenadio ili je pogresno procjenio situaciju!!!!!

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000