Kako bi bilo lepo kad bi ja imao vremena da sad lepo, na tenane, svima objasnim... Ajde probacu ukratko, mada je stvarno kompleksna stvar... Iz ciste dosade i bez jasnog razloga, neko, nekada, kao npr. ja, je sedeo i sa svojim drugarima na casu u srednjoj piskarao i racunao sve i svasta, pa i cuvenu foru - bioritam... Kako su casovi postajali sve dosadniji, a time i broj zainteresovanih drugara rastao, ja sam malo produbio matematiku u tom pravcu i poceo da redjam brojeve kao na digitalnom telefonskom brojcaniku, a zatim spajam linije dobijenog zbira datuma... Vremenom doslo se do toga da nula nema nikakvu vrednost ili uticaj pa se ona izbacuje iz brojcanika, a ostaje tada dvo-dimenzionalna ravan, sada tro-dimenzionalna... sa devet sudbinskih brojeva i veza medju njima isrtanih linija koje grade sliku, pricu , predvidjanje, i mogucnosti. Polako postaju pravila i veoma utvrdjene cinjenice jer se ponavljaju redovno stvari poput veoma vaznih dogadjaja u necijem zivotu... Sa par profesora, matematike, i fizike, postavio sam temelje ove nove grane, a sada iz ogromnog iskustva jer sam prevalio pola zivota, i usput racunao sto se kaze i Kurti i Murti, dosao sam do objedinjenja cele price i slike koju donosi ovaj nacin predvidjanja sudbine. Imao sam motiv, i potporu u knjizi Biblijski kod, koju je jedan reporter napisao o radu jevrejskih matematicara koji su uocili pravilnosti u Tori. Po tom sistemu se u vidu osmosmerke dobija podatak sa svim detaljima zivota o svim ljudima ikada rodjenim na nasoj planeti.
Brrrr. ako je nekada neko imao moc da na takav nacin iskodira toliku masu podataka, onda nam trebaju svi kompjuteri sveta da bi taj kod danas uocili, pa ipak, verujem da je resenje jednostavnije, i da je matematicka formula koju grade datumi rodjenja nasih predaka i nas samih kao i ljudi sa kojima delimo nas zivot i svakodnevicu, prosta i na upotrebi svima nama. Da nas upozori i spreci neke korake koji bi nas doveli u problem, ali ne i da nam promene sudbinu, jer nju mi sami gradimo nasim delima. Uh, osecam da sam se rasplinuo... Ajde za sada toliko, a ja obecavam da cu se posvetiti kada budem imao vremena da vam nacrtam kako to u praksi izgleda. A da bi vam dublje objasnio znacenje svih mogucih varijanti kojih ima nebrojeno puno, to ne verujem da cu moci zbog ograde vremenom i prostorom na forumu. Za to obucavam nekoliko odabranih ljudi koji ce ovu ideju dalje siriti i uciti druge, pa cemo jednom lepom matematickom progresijom jednog dana svi to znati... Jednog lepog dana. Dotle se cuvajte, jer ko se cuva i Bog ga cuva, i zelim vam svako dobro u zivotu!