Umece ljubavi

• Odgovora: 14
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
Umece ljubavi
« poslato: 03:22:04, 07.Jan.2012. »
"Da li je ljubav umeće? Ako jeste onda ona zahteva znanje i trud. Ili je ljubav prijatno osećanje, koje se iskusi sasvim slučajno, nešto što čoveka 'obuzima' ukoliko ima sreće? Nema gotovo nijedne aktivnosti, ili poduhvata, koji kao ljubav, započinju tako velikim nadanjima i očekivanjima, a koji se ipak redovno izjalove. Kad bi to bio slučaj sa bilo kojom drugom aktivnošću, ljude bi zanimali razlozi tog neuspeha kao i to šta bi čovek mogao uraditi da to poboljša - ili bi se prosto odrekli te aktivnosti. Budući da je to drugo nemoguće kada je reč o Ijubavi, čini se da postoji samo jedan adekvatan način da se prebrodi neuspeh u Ijubavi - istražiti razloge tog neuspeha i nastaviti sa proučavanjem smisla Ijubavi. Prvi korak u tom nastojanju je spoznaja da je ljubav umeće bar kao što je život umeće."  Erih From

Carocnjace, a sta cenis da krenemo od Fromovog "Umeca ljubavi", to nije ni slicno temi "sta je ljubav", ljubav jeste osecanje, a kako je probuditi kod drugoga, pa ako ti podje za rukom i odrzati, verujem da je umece? 
Tu ima stvari sa kojima se ja licno slazem, i onih koje ne razumem pomalo ili uopste, i sa kojima se ne slazem, pa deo po deo uz licna iskustva, mozda i svi zajedno nesto skontamo...........ne znam da li to ljude uopste zanima, ili ne  (*o*)

Citat
ne postoje identične situacije i identični ljudi
a sa ovim se jako slazem  :)
« Najnovija izmena:: 03:32:29, 07.Jan.2012. mila91 »

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
  • Pol: Žensko
    • Facebook
Odg: Umece ljubavi
« Odgovor #1 poslato: 16:12:06, 07.Jan.2012. »
Ovo postaje zanimljivo  :D
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #2 poslato: 20:02:22, 08.Jan.2012. »
Evo ja sam ovo izdvojio u posebnu temu pa mozemo ovde da pisemo...

Carocnjace, a sta cenis da krenemo od Fromovog "Umeca ljubavi", to nije ni slicno temi "sta je ljubav", ljubav jeste osecanje, a kako je probuditi kod drugoga, pa ako ti podje za rukom i odrzati, verujem da je umece? 
Prvo, bitno je da li je u pitanju prva velika ljubav ili deseta...  kod prve ljubavi nema nekog posebnog znanja, a i pitanje truda je diskutabilno.

Drugo, proces zaljubljivanja ne traje kod svih isto...  i sad kad se nadju dve osobe koje se privlace moze nastati konflikt jer je jedna mozda zaljubljena a druga jos uvek nije.

Trece, ukoliko nekoj osobi to osecanje sporije nastaje treba joj pomoci ako postoji povod i nada za tako nesto, ne mozemo da ulazemo u nesto sto nema perspektivu...  ali opet kazem to se kod prvih ljubavi i ne postavlja kao pitanje jer nam se te ljubavi dogode onda kad jos nismo emotivno ni mentalno potpuno sazreli.

Cetvrto, lako je zaljubiti se (oni koji to mogu), malo je zahtevnije ljubav pretociti u postovanje i razumevanje kako bi ona trajala sto duze.  :smesko:

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #3 poslato: 12:49:13, 24.Jan.2012. »
 (e*e)  (e*e)
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #4 poslato: 23:51:41, 24.Jan.2012. »
Carobnjace, izvini, ali ja se sa tobom mahom ne slazem,......pokusacu redom da ti ispricam, ispravi me

Citat
Prvo, bitno je da li je u pitanju prva velika ljubav ili deseta...  kod prve ljubavi nema nekog posebnog znanja, a i pitanje truda je diskutabilno.
verujem i da se i kod 1., 10., 25. ljubavi (ako neko ima tih potencijala), trud podrazumeva, ali ne tipa, uzasno me mrzi, ali eto skuvacu kafu....nego skuvacu kafu zato sto ce to da je usreci, ili obranuto, rod je nebitan.................ma znam pateticna sam, ali kontas sta sam htela da kazem
e, sada, znanje je ono sto mene brine..... (*o*) sta je to samokontrola, ili... (*o*)

Citat
Drugo, proces zaljubljivanja ne traje kod svih isto...  i sad kad se nadju dve osobe koje se privlace moze nastati konflikt jer je jedna mozda zaljubljena a druga jos uvek nije.
od zaljubljenosti niko ni ne ocekuje ni umece, ni znanje,...ima je ili ne, to je tako spontano prolazno osecanje

Citat
Trece, ukoliko nekoj osobi to osecanje sporije nastaje treba joj pomoci ako postoji povod i nada za tako nesto, ne mozemo da ulazemo u nesto sto nema perspektivu...  ali opet kazem to se kod prvih ljubavi i ne postavlja kao pitanje jer nam se te ljubavi dogode onda kad jos nismo emotivno ni mentalno potpuno sazreli.

Cetvrto, lako je zaljubiti se (oni koji to mogu), malo je zahtevnije ljubav pretociti u postovanje i razumevanje kako bi ona trajala sto duze.
hajde recimo pricamo o trcoj ljubavi, stvarno mislis da ne moze da bude intenzivna kao prva
ne znam ni kada smo to mentalno potpuno zreli, da li polazim od sebe  :-[ , ili je to ipak jako veliko
Mislim da ja verujem da sama ljubav, voleti nekoga stvarno onakvog, kakav je, dalje sama potstice i na razumevanje, i na postovanje, i na trud..., tu se negde mi ne slazemo, imam utisak da ti o tome pricas kao o moranju, a ne kao lepoti davanja.......sada ces reci ili da sam luda ili da zivim u iluzijama  (*o*)
« Najnovija izmena:: 23:55:10, 24.Jan.2012. mila91 »

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
  • sve se može postići samo treba htjeti
« Odgovor #5 poslato: 19:37:24, 25.Jan.2012. »
......sada ces reci ili da sam luda ili da zivim u iluzijama  (*o*)

nisi luda i ne živiš u iluzijama,samo vjeruješ u to da postoji ljubav bez ograničavanja i moranja...to je lijepo,rijetkost danas da još ima takvih uvjerenja,ali meni osobno,jako je lijepo za vidjeti da još ima takvih osoba koje vjeruju u čistoću ljubavi :)
to ti govorim radi ovoga što je predivno rečeno po mom mišljenju

Citat
Mislim da ja verujem da sama ljubav, voleti nekoga stvarno onakvog, kakav je, dalje sama potstice i na razumevanje, i na postovanje, i na trud...

hmmm...možda sam i ja onda ipak iluzionista u dubini duše :)
Natalna karta
 EVERY TIME YOU FALL,STAND UP!

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #6 poslato: 23:48:08, 25.Jan.2012. »
Citat
nisi luda i ne živiš u iluzijama,samo vjeruješ u to da postoji ljubav bez ograničavanja i moranja...to je lijepo,rijetkost danas da još ima takvih uvjerenja,ali meni osobno,jako je lijepo za vidjeti da još ima takvih osoba koje vjeruju u čistoću ljubavi :)
to ti govorim radi ovoga što je predivno rečeno po mom mišljenju
hvala, prija mi mnogo tvoja podrska i to sto "mozda" obe zivimo u iluzijama  :) , evo jos jedna recenica iz knjigice, pa da i potkrepimo tu mastu  :pijani:

"Zelim da rastes i da se razvijas radi sebe samog, i na svoj nacin, a ne da bi meni sluzio. Jer volim te i osecam da sam jedno s tobom, ali s tobom takvim kakav jesi, a ne kakav bi meni odgovarao kao objekat koji bi ja koristila..."
« Najnovija izmena:: 23:51:30, 25.Jan.2012. mila91 »

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
« Odgovor #7 poslato: 18:30:28, 26.Jan.2012. »
divno  :D :D :D :D :D
Natalna karta

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 15:37:24, 27.Jan.2012. »
Carobnjace, izvini, ali ja se sa tobom mahom ne slazem,......pokusacu redom da ti ispricam, ispravi me
Nema problema i ne moramo svi da imamo ista misljenja.
Svako iznosi svoje sa svojim cvrstim argumentima.  :flowers:

verujem i da se i kod 1., 10., 25. ljubavi (ako neko ima tih potencijala), trud podrazumeva, ali ne tipa, uzasno me mrzi, ali eto skuvacu kafu....nego skuvacu kafu zato sto ce to da je usreci, ili obranuto, rod je nebitan.................ma znam pateticna sam, ali kontas sta sam htela da kazem
Ne slazem se. Kada smo mladji ego je slabiji, jos nismo formirana licnost i vecinu stvari radimo potpuno spontano. Sto smo stariji i zreliji vise koristimo razum i onda obracamo vise paznju na postovanje, razumevanje i licne potrebe.
U sustini ne znaci da ce taj potencijal odumreti kako godine prolaze, jednostavno ce u nekoj meri zavisiti od naseg razuma. U konkretnom primeru koji si navela to bi ovako bilo...

"Skuvala si kafu partneru vise puta ali si uvidela da on to uopste ne postuje i nije mu od nekog znacaja. Jednostavno, zbog cega bi mu opet kuvala kafu ako on to ne postuje??"

Znaci, niko ovde ne govori o protiv usluzi i nije problem da li ces se truditi nego da li to ona druga strana zna da ceni i postuje.  :namigivanje:

od zaljubljenosti niko ni ne ocekuje ni umece, ni znanje,...ima je ili ne, to je tako spontano prolazno osecanje
Ne razumem sta si ovim htela da mi kazes?  :eusa_shifty:

hajde recimo pricamo o trecoj ljubavi, stvarno mislis da ne moze da bude intenzivna kao prva
Ko je rekao da ne moze??
Itekako moze ako se ljudi postuju i razumeju.

ne znam ni kada smo to mentalno potpuno zreli, da li polazim od sebe  :-[ , ili je to ipak jako veliko
Sazreli smo onda kada mozemo da donosimo odluke koje su u skladu sa srcem i razumom istovremeno.
A inace proces sazrevanja je isuvise osetljiva tema da bi sada o tome pricali.

Citat
Mislim da ja verujem da sama ljubav, voleti nekoga stvarno onakvog, kakav je, dalje sama potstice i na razumevanje, i na postovanje, i na trud..., tu se negde mi ne slazemo, imam utisak da ti o tome pricas kao o moranju, a ne kao lepoti davanja.......sada ces reci ili da sam luda ili da zivim u iluzijama  (*o*)
Ne, ne zivis u iluzijama. Lepo je sve to sto si napisala i tome valjda svi tezimo.
Samo se ne slazem u jednoj stvari. Ja mislim da postovanje, razumevanje i trud podsticu ljubav, a da u toj situaciji o kojoj ti pises kada se ugasi zaljubljenost gasi se i postovanje, razumevanje i trud jer je njih podsticala opijenost emocijama.

*

Van mreže la luna

• 3 432
  • 4
« Odgovor #9 poslato: 11:02:12, 28.Jan.2012. »
e tu se slažem s tobom Čarobni,ljubav je i poštovanje i razumjevanje i trud...jer kad voliš,onda to sve ide u paketu (osim kod vrlo egoističnih ljudi,al u tom slučaju,oni vole samo sebe,a ostalo žele posjedovati ;) )
Natalna karta

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000