Carobnjace, izvini, ali ja se sa tobom mahom ne slazem,......pokusacu redom da ti ispricam, ispravi me
Prvo, bitno je da li je u pitanju prva velika ljubav ili deseta... kod prve ljubavi nema nekog posebnog znanja, a i pitanje truda je diskutabilno.
verujem i da se i kod 1., 10., 25. ljubavi (ako neko ima tih potencijala), trud podrazumeva, ali ne tipa, uzasno me mrzi, ali eto skuvacu kafu....nego skuvacu kafu zato sto ce to da je usreci, ili obranuto, rod je nebitan.................ma znam pateticna sam, ali kontas sta sam htela da kazem
e, sada, znanje je ono sto mene brine.....

sta je to samokontrola, ili...

Drugo, proces zaljubljivanja ne traje kod svih isto... i sad kad se nadju dve osobe koje se privlace moze nastati konflikt jer je jedna mozda zaljubljena a druga jos uvek nije.
od zaljubljenosti niko ni ne ocekuje ni umece, ni znanje,...ima je ili ne, to je tako spontano prolazno osecanje
Trece, ukoliko nekoj osobi to osecanje sporije nastaje treba joj pomoci ako postoji povod i nada za tako nesto, ne mozemo da ulazemo u nesto sto nema perspektivu... ali opet kazem to se kod prvih ljubavi i ne postavlja kao pitanje jer nam se te ljubavi dogode onda kad jos nismo emotivno ni mentalno potpuno sazreli.
Cetvrto, lako je zaljubiti se (oni koji to mogu), malo je zahtevnije ljubav pretociti u postovanje i razumevanje kako bi ona trajala sto duze.
hajde recimo pricamo o trcoj ljubavi, stvarno mislis da ne moze da bude intenzivna kao prva
ne znam ni kada smo to mentalno potpuno zreli, da li polazim od sebe

, ili je to ipak jako veliko
Mislim da ja verujem da sama ljubav, voleti nekoga stvarno onakvog, kakav je, dalje sama potstice i na razumevanje, i na postovanje, i na trud..., tu se negde mi ne slazemo, imam utisak da ti o tome pricas kao o moranju, a ne kao lepoti davanja.......sada ces reci ili da sam luda ili da zivim u iluzijama