Anketa

Da li su cene skolarine velike?

Da
(94.4%)
Ne
(5.6%)

Cene skolarine na fakultetima

• Odgovora: 39
Stranice: « 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže besni-terminator

• **
  • 214
  • 0
  • Pol: Muško
Odg: Cene skolarine na fakultetima
« Odgovor #20 poslato: 00:07:21, 16.Apr.2009. »
sve ako ga fakulteti ne cuju :D

« Odgovor #21 poslato: 13:17:23, 21.Apr.2009. »
I posle neko neka kaze da nije privilegija bogatih studiranje :(

*

• **
  • 214
  • 0
« Odgovor #22 poslato: 10:43:29, 26.Apr.2009. »
pre neki dan sam cuo kako je u mnogim zemljama skolarina potpuno besplatna ???

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #23 poslato: 16:02:54, 28.Apr.2009. »
Sutra protest studenata zbog školarina
Utorak, 28. april 2009.

Grupa studenata Univerziteta u Beogradu (UB) organizovaće protest sutra u podne na platou ispred Filozofskog fakulteta, nezadovoljni povećanjem školarina i visokih dažbina tokom studiranja, rekao je danas Tanjugu Darko Delić iz Organizacionog odbora za održavanje protesta.
Studenti se neće zadovoljiti praznim apelom Ministarstva prosvete da fakulteti ne povećavaju školarine, rekao je Delić, podsetivši da je na većini fakutleta najavljeno poskupljenje već skandalozno visokih školarina, čak i do 30 odsto.

Takođe, planira se i zaoštravanje sistema rangiranja za prelazak na bužet onih studenata koji ostvare određen broj bodova, kao i smanjenje budžetskih mesta, objasnio Delić razloge za protest i naveo da odbor nije kontaktirao kolege iz Studentskog parlamenta UB radi održavanja eventualnog zajedničkog protesta.
On je podsetio na dešavanja u Hrvatskoj i aktuelni protest akademaca u nekoliko tamošnjih gradova i istakao da studenti u Beogradu neće sedeti skrštenih ruku dok se "naše obrazovanje degradira".

(Tanjug)

« Odgovor #24 poslato: 16:36:34, 29.Apr.2009. »
To znaci da oni koji nemaju para a pametni su i ne treba da studiraju :(

*

Van mreže patuljko

• *
  • 71
  • 0
« Odgovor #25 poslato: 12:40:56, 03.Maj.2009. »
To znaci da oni koji nemaju para a pametni su i ne treba da studiraju :(

nazalost tako je :(

*

Van mreže Avantura

• **
  • 396
  • 3
  • Pol: Žensko
  • SuperLady
« Odgovor #26 poslato: 12:50:38, 17.Maj.2009. »
pre neki dan sam cuo kako je u mnogim zemljama skolarina potpuno besplatna ???
Postoje nekakvi kao studentski krediti koji se otpisuju sa svakom datom godinom na fakultetu, tako da ispadne besplatno samo ako ga na kraju zavrsis (sto nije lose kao motivacija :)). Ne mogu se setiti u kojoj je to zemlji (mislim da je neka od skandinavskih).
U Australiji mislim da je isto besplatno, ali postoji odredjeni prag bodova iz srednje skole koji moras imati da bi uopste stekao pravo studiranja pre 26. godine.

Ja smatram da bi skolstvo trebalo da bude besplatno ili da bar visina skolarine bude ogranicena. U suprotnom, studiranje ce biti iskljucivo privilegija bogatih, ako vec nije.
Tuzno je sto mnogi odlicni djaci sa radnim navikama i velikim intelektualnim potencijalom strahuju da li ce se upisati na budzet. I zaista moze da se desi da se ne upisu ako konkurise puno vukovaca, a na prijemnom i trema zna da odigra ulogu... Nekoliko ljudi iz mog okruzenja je pauziralo ili odustalo od studiranja jer roditelji nisu mogli da finansiraju skolarinu ni za jednu godinu.

*

• **
  • 214
  • 0
« Odgovor #27 poslato: 14:33:29, 19.Maj.2009. »

sve je bolje osim ovih velikih cena  (*o*)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #28 poslato: 23:07:12, 27.Sep.2009. »
Školarine na fakultetima ostaju iste
26.06.2009. - 03:54

Sporazumom o finansiranju nauke i visokog obrazovanja koji su juče u Beogradu potpisali predstavnici Univerziteta i ministri za nauku, prosvetu i finansije, Božidar Đelić, Žarko Obradović i Diana Dragutinović, predviđeno je da cene školarina na fakultetima ostanu na prošlogodišnjem nivou.
Utvrđeno je i da univerziteti i instituti u budžet Srbije izdvajaju 12,5 odsto sopstvenih prihoda, i da se ispuni plan za finansiranje master i doktorskih studija.
Ministar Đelić rekao je novinarima da će narednih dana taj sporazum biti odobren na telefonskoj sednici Vlade i istakao da je za Vladu „prioritet ekonomija znanja, odnosno visoko obrazovanje i nauka”. On je istakao da Sporazum „štiti studente i njihove porodice” jer „ključni element ovog dogovora je da fakulteti neće povećati školarine i druge troškove za studente iznad nivoa za prošlu godinu i to u nominalnom iznosu”.
Na pitanje o tome ko će kontrolisati školarinu, ministar Đelić je kazao da će fakulteti koji ne budu poštovali sporazum, morati da plate 40 odsto, koliko je prvobitno bilo predviđeno.

Izvor: 24 sata

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
  • Pol: Žensko
« Odgovor #29 poslato: 00:32:42, 28.Sep.2009. »
Ma da li je to moguce... Poslednjih nekoliko godine, tacnije o 2004. godine konstantno su ih povecavali.. Tada sam ja prvu godinu platila 52000...
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

Stranice: « 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000