Pismenost i obrazovanje rame uz rame !?

• Odgovora: 11
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Pismenost i obrazovanje rame uz rame !?
« poslato: 15:41:20, 12.Feb.2009. »

Postavio sam ovu temu da bi se diskutovalo o tome koliko je pismenost cesta (retka) kod obrazovanih ljudi. Zbog cega dosta obrazovanih ne zna pravila pismenosti?
Da li su sami krivi?

*

Van mreže junak777

• *
  • 20
  • 0
Odg: Pismenost i obrazovanje rame uz rame !?
« Odgovor #1 poslato: 16:02:22, 16.Feb.2009. »
da li i kada kaze poslednji zadnji
da li se kaze Ercegovac ili Hercegovac
kojim dijalektom pricamo
cesto puta ili cesto ili vise puta
i sl

*

Van mreže neptunia

• *
  • 44
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #2 poslato: 14:20:24, 20.Feb.2009. »
Srela sam dosta ljudi sa raznoraznim diplomama koji ne znaju osnovna gramatička pravila, ona koja se uče u nižim razredima osnovne škole. Nikako mi nije jasno kako je to moguće, ali eto, moguće je. :)

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 22:32:29, 22.Feb.2009. »
Ja bih na svakom fakultetu da se radi prijemni ispit iz opce pismenosti.
Zalosno je koliko nepismenih, a obrazovanih ljudi imamo...

*

Van mreže rada

• **
  • 163
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 21:06:37, 05.Nov.2009. »
ispit opste pismenosti , osnovne kulture i test inteligencije pre nego sto dobije diplomu  (e*e)

*

Van mreže Felisity

• **
  • 226
  • 9
« Odgovor #5 poslato: 10:43:03, 27.Nov.2009. »
Tuzno je koliko su nam ljudi uopste nepismeni, a kamoli koliko je jos tuznije u kojoj meri je to zastupljeno kod da ih nazovem " obrazovaniih". Po mom misljenju ne moze neko biti obrazovan covek ako ne poseduje osnovnu pismenost, mozda fakultetski obrazovan, ali nikako obrazovan uopste.  Kad to kazem mislim na pisanje, velikih slova, odvajanje negacije u glagolima, razlikovanje je l' od jer, pisanje skracenica, a ne na neke sitnije ali takodje bitne stvari vezane za pismenost jednog pojedinca.
Neko moje misljenje je da je za to u najvecoj meri kriv plan i programa u srednjim skolama, jer je previse zastupljena obrada knjizevnosti nego gramatike uopste. Moji ucenici ce morati najpre da izadju iz skole pismeni, a tek onda nacitani!

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 15:49:42, 27.Nov.2009. »
Nekad obrazovanje prati pismenost,nekada ne.Mada je  zalosno kada primetimo koliko ljudi ne znaju da pravilno pisu i to ne vide kao svoj veliki nedostatak.Skola vise ne pruza tu vrstu obrazovanja,iz skole se izlazi bez znanja gramatike,bez procitane obavezne lektire.Ne citaju se knjige,ne obogacuje se recnik,tome jednostavno vise niko ne poklanja paznju (*o*)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #7 poslato: 15:56:34, 27.Nov.2009. »
Tuzno je koliko su nam ljudi uopste nepismeni, a kamoli koliko je jos tuznije u kojoj meri je to zastupljeno kod da ih nazovem " obrazovaniih". Po mom misljenju ne moze neko biti obrazovan covek ako ne poseduje osnovnu pismenost, mozda fakultetski obrazovan, ali nikako obrazovan uopste.  Kad to kazem mislim na pisanje, velikih slova, odvajanje negacije u glagolima, razlikovanje je l' od jer, pisanje skracenica, a ne na neke sitnije ali takodje bitne stvari vezane za pismenost jednog pojedinca.
Neko moje misljenje je da je za to u najvecoj meri kriv plan i programa u srednjim skolama, jer je previse zastupljena obrada knjizevnosti nego gramatike uopste. Moji ucenici ce morati najpre da izadju iz skole pismeni, a tek onda nacitani!
Samo da bude sto vise takvih ucitelja, nastavnika i profesora.  (e*e)

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #8 poslato: 01:31:03, 30.Nov.2009. »
(e*e)
Uz napomenu da u se i u  osnovnoj školi ne pridaje značaj pravopisu,gramatici i  akcentovanju reči.

*

Van mreže kakosepise

• *
  • 2
  • 0
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
« Odgovor #9 poslato: 21:27:27, 26.Jan.2023. »
samnom ili sa mnom
« Najnovija izmena:: 02:35:33, 21.Feb.2023. Miloš Mi. »

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000