Takodje, ja npr ne koristim tradicionalna dostojanstva astroloskih tela.
A što ne koristiš

Odatle puno toga može da se sazna o planeti i njenoj snazi da deluje

Džabe meni moja Venera 0° Regulus ~ zašto? Zato što s jedne strane, ona je u recepciji po vladarstvu sa planetom koja je sama u padu ~ Sunce u Vagi (i još je to Sunce u 12 polju, ćorak...) i dodatno je peregnirana. Samim tim, ta moja Venera slabo će da bude zaista aktivna, al ona preko slučajnog dostojanstva je vrlo jaka ~ ima 0° sa Regulusom (i po stepenu i po long.) u 10 polju je, direktnog je kretanja, oslobodjena je spaljenosti i orijentalna je. Ovo mi pak pokazuje da kada se ponašam baš u skladu sa njenom simbolikom, imam mogućnost da je aktiviram na pravi način.
A i pošto je na 29° u praznom hodu, samim tim, njoj treba malo "gurkanja" da bi se aktivirala ~ znači ako se ne ponašam u skladu sa njenom simbilikom, ona će kao cveće u saksiji na prozoru da džedži tamo u 10 polju i ne radi ništa, jer nema osnovno dostojanstvno (nema osnovnu inicijalnu kapislu da deluje) i tako se vraćamo na ono osnovno ~ ako je planeta slaba, ni tranziti ni progresije ni direkcije ni solarci je neće aktivirati, sem u slučaju da nema ili pomoć od slučajnog dostojanstva ili pak same osobe svojim ponašanjem u simbolici te planete (otuda često dolazi do čuvene rečenice "al meni je prelazio tranzit te i te planeta na natalnu palnetu / polje ~ u 99% ljubavne planete / polja ~ i ništa mi se nije desilo, zašto?!?" ... eto zato