Izdavanje personalizovanih "Bus plus" kartica za gradski prevoz počelo je juče na 24 pulta širom grada, a savremeni sistem zaživeće u vozilima do kraja godine. Mnogi su požurili da već prvog dana izvade nove karte, ali na sreću, većih gužvi nije bilo. Za vađenje kartice potrebno je 250 dinara, a sve se obavlja za pet minuta.
Postojeće markice i karte za javni gradski prevoz mogu da se koriste sve do zvaničnog uvođenja novog sistema elektronskih karata "Bus plus", što će se desiti krajem godine. Sugrađani koji nemaju pretplatnu kartu mogu da izvade elektronsku i koriste je sa mesečnom markicom do početka sledeće godine.
Za vađenje personalizovanih karata treba izdvojiti 250 dinara, kao i za povlasticu, dok će izdavanje same papirne "smart karte" koštati 40 dinara, a putnici će na nju moći da uplate maksimalno 500 dinara za vožnju.
- Završila sam srednju školu i s obzirom na to da moram da menjam legitimaciju, odlučila sam da što pre nabavim ovu novu. Došla sam sa sestrom, koja je sada upisala srednju, pa i ona menja staru legitimaciju. Želimo da izbegnemo gužve kojih će sigurno biti u narednim danima - rekla je bricoš Marina Ikonić.
Izvor: Press