Kako odrediti datum kada cemo dobiti dete?

• Odgovora: 11
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
Kako odrediti datum kada cemo dobiti dete?
« poslato: 13:27:33, 11.Feb.2009. »
Pitanje je prosto, kako odrediti datum kada cemo dobiti porod (dete)?
Koje metode koristiti?

"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Kako odrediti datum kada cemo dobiti dete?
« Odgovor #1 poslato: 18:38:25, 11.Feb.2009. »

Jako je tesko sa sigurnoscu tvrditi takve stvari.
Zavisi da li se radi o muskarcu ili zeni...
Sto vise prediktivnih metoda ukljucis u analizu veca je mogucnost da pretpostavke budu tacne.
Za te stvari treba uzeti tranzite, solar, i jednu vrstu direkcija...  sve to ispratiti sa natalnom kartom.
Mnogo faktora moraju biti ukljuceni u analizu...
5. kuca, njeni vladari kao i planete u njoj, Mesec, znak Lava...  itd.   npr. neki Astrolozi smatraju da je velika mogucnost kod devojke da zatrudni onda kada su Sunce i Mesec na istoj razdaljini kao u njenoj Natalnoj karti...

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 14:05:56, 12.Feb.2009. »
Uuuuu tu bas ima dosta stvari koje treba da se gledaju :(
Ja mislila to za trenutak :D
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže neptunia

• *
  • 44
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 15:45:46, 20.Feb.2009. »
Citat
neki Astrolozi smatraju da je velika mogucnost kod devojke da zatrudni onda kada su Sunce i Mesec na istoj razdaljini kao u njenoj Natalnoj karti...
Ovo sam dosta proučavala i ono što sam primijetila je da je žena plodna u onoj mjesečevoj fazi koja je bila u njenom trenutku rođenja, npr. osoba rođena na pun mjesec biti će plodna u tom periodu, bez obzira radi li se o tzv. klasičnim plodnim danima (medicinski oko 14. dana ciklusa).

Osobno sam također zatrudnila 5. dana ciklusa, dakle po svim teorijama potpuno neplodni dani, međutim odnos između Sunca i Mjeseca je bio isti kao i u natalnoj karti. :)

A jedna astrološka teorija koja mi se nije pokazala baš točnom je o određivanju spola djeteta vrhom petog polja (muški ili ženski znak), pa onda slijedeće polje drugo dijete itd. Postoje dvije teorije: 1. dijete - gleda se vrh 5. polja, pa onda svako slijedeće polje - svako slijedeće dijete, a po 2. teoriji se za drugu djecu gleda vrh svakog drugog polja od 5. (7., 9. itd.), no obje teorije mi nisu dale potvrdne rezultate iz primjera koje sam imala.

Teorija koja mi se čini za sada prihvatljivom je da spol djeteta određuje Mjesec u trenutku začeća, prema tome da li je bio u muškom ili ženskom znaku, ali to je već malo teže za provjeriti kod većine...:)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 21:39:02, 20.Feb.2009. »
Citat
neki Astrolozi smatraju da je velika mogucnost kod devojke da zatrudni onda kada su Sunce i Mesec na istoj razdaljini kao u njenoj Natalnoj karti...
Ovo sam dosta proučavala i ono što sam primijetila je da je žena plodna u onoj mjesečevoj fazi koja je bila u njenom trenutku rođenja, npr. osoba rođena na pun mjesec biti će plodna u tom periodu, bez obzira radi li se o tzv. klasičnim plodnim danima (medicinski oko 14. dana ciklusa).

Ako imas neki primer slobodno postavi da zajedno analiziramo.

Osobno sam također zatrudnila 5. dana ciklusa, dakle po svim teorijama potpuno neplodni dani, međutim odnos između Sunca i Mjeseca je bio isti kao i u natalnoj karti. :)

Znam i ja dosta slucajeva ali dosta njih jednostavno samo pretpostavlja da se trudnoca dogodila u medicinski neplodnim danima ali nisu sigurni jer su imali ceste odnose.

Dr Eugen Jonas, ceski naucnik, tvrdi da postoje /za zene/, dva plodna perioda u toku jednog meseca. Onaj koji odgovara fizioloskoj ovulaciji racuna se tako sto se odbroji 15 dana posle prvog dana menstruacije, a drugi je takozvani "period kosmicke ovulacije", a racuna se uz pomoc astroloske natalne karte.

Koncept astrobiologije je pedantno istrazivan, kroz naucno kontrolisane testove sa hiljadama zena, od strane naucnika ugledne reputacije, kao sto je medicinsko-astroloski pionir dr Eugen Jonas iz Ceske. Svi medicinski testovi su drzali rekord od 98 do 99 procenata uspesnosti…
Pun Mesec pogoduje ovulaciji. Astroloski gledano, on odgovara opoziciji izmedju Sunca i Meseca /Mesec je u jednom znaku, a Sunce se nalazi na istom stepenu, ali u znaku koji je dijametralno suprotan/. Mlad Mesec pogoduje menstruaciji. Astroloski gledano odgovara konjunkciji Sunca i Meseca. Sunce i Mesec se nalaze u istom znaku i na istom stepenu.
Koincidencija koja postoji izmedju ovulacije i Punog Meseca kao i veca frekvencija porodjaja u ovoj fazi lunarnog ciklusa, posledica je jake privlacnosti, odnosno jake sile gravitacije u tom trenutku. U vreme Punog Meseca, Sunce, Zemlja i Mesec su u istoj liniji, a to je kao da ova "energija usisavanja" potiskuje zrelo jaje van njegove opne, a fetus van majcine utrobe.
Ako vas ciklus priblizno sledi Mlad i Pun Mesec, znaci da je vasa bioloska ravnoteza u potpunom saglasju sa prirodom. Medjutim, svi mesecni ciklusi ne slede ovaj lunarni ritam.
Redovitost ciklusa je, izmedju ostalog, i pod uticajem epifize, koja se nalazi u supljini lobanje i koja je osetljiva na svetlost. Ona proizvodi supstance hormonskog tipa koje su u stanju da intervenisu i uticu na aktivnost reproduktivnih organa, posebno na jajnike, zaustavljajuci ili aktivirajuci ovulaciju. Tama zaustavlja ovulaciju, dok je vestacka svetlost i svetlost Punog Meseca stimulisu.

Da biste vas ovularni ciklus ucinili redovnijim i uskladili ga sa mesecevim menama, bice dovoljno da preko noci potpuno zamracite sobu i tako eliminisete sve izvore svetlosti /i koza ucestvuje u primanju svetlosne stimulacije, koja se iz celog tela emituje prema epifizi/. Zamracivanjem treba poceti prvog dana menstruacije, a treba da traje 14 dana. U toku tri naredne noci, dakle, 15, 16 i 17 dana, koji bi trebalo da budu dani ovulacije, odmarajte se uz svetlost lampe. Neka sijalica bude jacine 25 vati. Tako cete naci zamenu za svetlost mesecine i uticati na stimulaciju ovulacije. Posle nekoliko meseci ovakvog rezima, vasi ciklusi ce se uskladiti sa Mesecevim.

Drugi plodni period ciklusa kod zena, odgovara ponovnom formiranju istog ugla izmedju Sunca i Meseca, odnosno iste razdaljine u stepenima izmedju Sunca i Meseca, koja je postojala u trenutku rodjenja same zene. Ti dani se mogu smatrati VEOMA PLODNIM.

Izvor: http://www.drjonasmethod.com/index.php?fuseaction=services.howto

O polu deteta imamo posebnu temu pa mozemo tamo o polu => http://mojforum.net/index.php/topic,1129.0.html

« Najnovija izmena:: 21:43:26, 20.Feb.2009. * Charobnjak * »

*

Van mreže neptunia

• *
  • 44
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 21:37:00, 21.Feb.2009. »
@Charobnjak...nikad ne objavljujem nečiju kartu od onih koji meni u povjerenju daju svoje podatke :)

a za drugo...znam da je teško kod drugih provjeriti, ali za sebe znam sigurno (iz nekih razloga ;D)

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 12:55:17, 22.Feb.2009. »

Ne moras njihove licne podatke ostavi samo njihove natalne i onako mi ne znamo o kome se radi   *I*

Valjda i mi pocetnici treba nesto da naucimo  ;D
Kepler

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 15:08:22, 20.Okt.2009. »
Slazem se (e*e)

*

Van mreže kaliopaworld

• **
  • 134
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 13:44:42, 24.Okt.2009. »
Jedna devojka je ostala(ne smem da stavim natal) trudna kada joj je dir.Me vladar 5k dosao tacno na natalnu Ve koja je u 5k.
Ma(tranzitni ) je bio okidac jer je presao preko te konjukcije...tada je zatrudnela   ;D :zaljubljena:

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #9 poslato: 13:32:47, 26.Okt.2009. »
Postavi natal i reci joj da nije njen.  :d
I onako slike nisu vidljive za goste foruma, vec samo za one koji su ulogovani na forum...

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000