Stvaralacko vaspitanje

• Odgovora: 7

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Stvaralacko vaspitanje
« poslato: 13:57:53, 14.Apr.2011. »
Rec je o metodu vaspitanja koji se odrice 5 autoritativnih, nasilnih vaspitnih metoda.
Ovde nema uslovljavanja, nema nagrade i kazne :) Ne bavi se posledicama, vec uklanja uzrocnike koji dovode da imamo deta, a kasnije odraslu jedinku koja je agresivna, lenja, pohlepna, otudjena od sebe, drustva i prirode.

Da li ste culi za ovaj vaspitni metod? Kakvo je vase misljenje o njemu? Da li ga primenjujete (ukoliko ste roditelji) ili bi razmislili o ovakvom nacinu vaspitanja kada na sebe preuzmete tu odgovornu ali carobnu ulogu roditeljstva?

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
Odg: Stvaralacko vaspitanje
« Odgovor #1 poslato: 23:52:12, 14.Apr.2011. »
iskreno,nisam cuo ranije za ovo,ali potpuno podrzavam! zao mi je sto moji roditelji nisu ovo znali a i kao odraslom pokusavaju da namecu stvari,po starom spartanskom maniru,a time apsolutno nista nikad nisu uspeli kod mene..
dakle,stvaralacko vaspitanje da!
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #2 poslato: 12:47:46, 15.Apr.2011. »
Verujem da ni moji roditelji nisu znali da se ovakav model vaspitanja zove Stvaralacki ali su mene vaspitavali na vrlo slican nacin :)
Nikada nije bilo uslovljavanja tipa: ako uradis to i to, dobices nagradu. Nikada, ali zaista nikada nisam dobila batine. Nije bilo ogranicavanja - sve sto sam htela, mogla sam ali su mi uvek bile predocene posledice. Dakle, bilo je: sve sto radis radis na sopstvenu odgovornost, mi smo tu da te usmerimo i savetujemo ali ne da te primoravamo na odredjeni obrazac ponasanja.
Kljuc svega je bio razgovor :) ne govorancija ;) i monolog nego razgovor.

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #3 poslato: 16:56:16, 15.Apr.2011. »
a kod mene monolog..u pocetku njihov,a posle moj.. ;D
zavidim ti,mene su moji pustali da se sam snalazim kad sam u problemu,a kad je sve ok,nametali su mi svasta i gusili me,strasan otpor sam im pokazivao..danas zivim sam,pa je dosta ublazeno..tacnije nemaju uticaja 8)

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #4 poslato: 17:52:50, 15.Apr.2011. »
nametali su mi svasta i gusili me
Kod mene isti slucaj, i stalno monolozi a kad bi presli u dijalog to bi bila svadja itd.
Podrzavam ovaj vid vaspitavanja ali isto mislim da su nagrada i kazna nekada korisni. Ne znam jos uvijek posto nisam roditelj ali mislim da bih kombinovala...
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #5 poslato: 17:56:49, 15.Apr.2011. »
ja zato imam otpor od roditeljstva,mislim da ne bih bio dobar roditelj,jer moj karakter nije popustljiv,imam majcinu narav,umem i ja da gusim a opet nikako ne bih voleo da pravim istu gresku koju su oni pravili sa mnom..

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #6 poslato: 18:05:24, 15.Apr.2011. »
Sa klincima nema popustljivosti inace... snadose te, znam to kad sam cuvala jednu djevojcicu neko vrijeme... a ovo se skroz slazem nebih ni ja voljela da napravim istu gresku, zato odgadjam sve te stvari brak, djeca itd.
No ko zna...
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • mizantrop 100%
« Odgovor #7 poslato: 18:07:44, 15.Apr.2011. »
jos ona cuvena njihova recenica "videcu tebe kad budes otac"  >:( tako da...a klince ne volim,u periodu izmedju 2-7 godine su uzas..mislim da bih se sa pubertetlijama bolje slagao jer sam svasta radio i tu bih se snasao..

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000