Predlozi

• Odgovora: 161
Stranice: « 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 129
  • Pol: Žensko
Odg: Predlozi
« Odgovor #110 poslato: 19:02:18, 08.Jul.2014. »
Slazem se sa Felisity,mislim da vredi pokusati  :flowers:
Svaka zena je dama u drustvu pravog muskarca

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #111 poslato: 22:14:14, 08.Jul.2014. »
Mene zanima da li može malo da se poradi na optimizaciji sajta,  malo bolji izbor ključnih reči kako bi više ljudi došlo do ovog foruma?

Ako govorimo o optimizaciji programskog koda, ovaj forum je jedan medju prvima koji ima najčistiji kod (kada je reč o domaćim forumima).

Ako govorimo o SEO optimizaciji i rangiranju na tražilicama, tu je priča drugačija.
Uvek može bolje. Medjutim, trenutno imamo malo ljudi u uredničkom timu koji mogu da sprovedu ono što mi zamislimo. Pored toga, vrlo važna stvar jeste i učestvovanje članova u temama. Optimizacija foruma u pogledu visokog rangiranja na pretraživačima traži i aktivne članove. Obzirom na posete, aktivnost, broj otvorenih tema forum ima zadovoljavajući rejting.

Takodje, teme sa ključnim rečima mogu otvarati svi članovi, ne samo urednici.

Citat
Možda i malo poraditi na dizajnu samog foruma.

Dizajn i izgled foruma nemaju ili imaju jako mali uticaj. Znači izgled foruma neće zadržati nijednog člana da ostane, zadržaće ga drugi članovi i kvalitetne teme.
Uostalom, izgled i dizajn foruma će se promeniti za nekih par meseci. Zajedno sa tim novim dizajnom pojaviće se mnoštvo novih mogućnosti na forumu i poboljšan programski kod.

Sve u svemu, mi sve činimo što je do nas da forum napreduje.
Eto, sada možemo i svi zajedničkim snagama da guramo napred.  :namigivanje:

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #112 poslato: 23:38:00, 08.Jul.2014. »
Naravno da sam kvalitet foruma,kao i ucestvovanje na temama dosta zavisi od nas,i mi koji smo tu stalno se trudimo,ali eto npr.i ja bih volela da se malo promeni dizajn foruma,da bude nekako veseliji malo,meni bi prijalo,a u svakom slucaju promena ne moze da skodi  :flowers:

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #113 poslato: 10:22:00, 09.Jul.2014. »
Ja se slazem da treba otvarati nove i zanimljive teme. I ja nesto nisam bila u poslednje vreme aktivna, ali obecavam da cu se potruditi  :flowers:
Da se na naljute vlasnik i ostali koji hoce da menjaju izgled, meni se ovaj bas svidja, prijatan mi je za oci i sto je najbitnije navikla sam se (verovatno jos dosta njih), tu mislim na snalazenje  (mah:mah)

Mozda bi jos 2-3 moderatora bila potrebna kako bi bilo bolje  (*o*)  U svakom slucaju bas mi je lepo ovde i eto bicu aktivnija kad god mogu  (mah:mah)

*

Van mreže Felisity

• **
  • 226
  • 9
« Odgovor #114 poslato: 11:30:01, 09.Jul.2014. »

Ako govorimo o SEO optimizaciji i rangiranju na tražilicama, tu je priča drugačija.
Uvek može bolje. Medjutim, trenutno imamo malo ljudi u uredničkom timu koji mogu da sprovedu ono što mi zamislimo. Pored toga, vrlo važna stvar jeste i učestvovanje članova u temama. Optimizacija foruma u pogledu visokog rangiranja na pretraživačima traži i aktivne članove. Obzirom na posete, aktivnost, broj otvorenih tema forum ima zadovoljavajući rejting.
Da mislila sam na SEO optimizaciju. S obzirom da je sadržaj foruma dosta dobar, mislila sam da ima prostora za malo bolji izbor klučnih reči, naravno ne znam ni koje su sad.  :) Ne znam postoji li tema o ključnim rečima za pretragu, ali eto ideje i da je otvorimo i da damo svoje predloge, da se raspitamo kod drugih forumaša na drugim forumima, kako su došli do određenog foruma, pa da ovde donesemo predloge. Naravno da je bitno učestvovanje članova na forumu i da to doprinosi boljem rangiranju na pretraživačima, ali činjenica je da je sada malo slabo učešće, pa nije zgoreg poraditi malo na marketingu, kao npr. neka razmena banera i eventualno popularizacija  na društvenim mrežama. Ne znam da li forum ima neka sredstva, pa da se i sa tim poradi malo na marketingu.

Dizajn i izgled foruma nemaju ili imaju jako mali uticaj. Znači izgled foruma neće zadržati nijednog člana da ostane, zadržaće ga drugi članovi i kvalitetne teme.
Uostalom, izgled i dizajn foruma će se promeniti za nekih par meseci. Zajedno sa tim novim dizajnom pojaviće se mnoštvo novih mogućnosti na forumu i poboljšan programski kod.

Ja se ne slažem da dizajn nema nikakv uticaj, prvo krenem od sebe. Kad vidim da je dizajn foruma loš (ne kažem da je ovaj baš loš, ali ima prostora za malo bolji i savremeniji dizajn),  teško se zadržavam, jer stičem utisak da nije mnogo aktivan i da se na njemu ne radi. Isto tako raspored tema je u nekim delovima malo nabacan na gomilu, recimo da bih ja grupisala teme koje se tiču religije u jedan potforum, koja se tiču filozofije u drugi, istorija treći, a recimo sve to stavila pod određeni naslov, ne znam, lupam npr. društvene nauke. Tako bi se recimo poboljšala preglednost, a uticalo bi i na dizajn.
Drago mi je da ste i sami mislili o novom dizajnu i novim mogućnostima tako da se nadam da će urediti plodom za koji mesec kada to bude gotovo.
Nadam se da ćemo izgurati da i ovaj forum malo živne, jer je kvalitetan sadržajno, ali fali ljudi, pa je ujedno i apel za ostale članove da pozovu i neke svoje prijatelje da pogledaju forum ili ako učestvuju na nekom drugom forumu, svoje forumske drugare, da makar bace pogled.  :flowers:

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #115 poslato: 14:57:35, 09.Jul.2014. »
Naravno da sam kvalitet foruma,kao i ucestvovanje na temama dosta zavisi od nas,i mi koji smo tu stalno se trudimo,ali eto npr.i ja bih volela da se malo promeni dizajn foruma,da bude nekako veseliji malo,meni bi prijalo,a u svakom slucaju promena ne moze da skodi  :flowers:

Ima foruma i velikih sajtova koji nikada nisu ili su jednom promenili svoj dizajn. Da li treba da nabrajam koji su to sve sajtovi / forumi? Da li su njima članovi otišli zbog toga? Možda neko, ali to nije uticalo da oni imaju i dalje dosta posetioca.
Znači dizajn jeste jedna nijansa koja oplemenjuje doživljaj, ali nije nešto što će zadržati članove.

Ja nisam pristalica da se nešto nikad ne promeni, treba da se promeni čim se stvore uslovi da ono naredno bude bolje, naprednije... lepše. Da bi se ti uslovi ispunili potreban je period danonoćnog rada, prvo na prilagodjavanju programskog koda, a onda i dizajna koji može da se spakuje u ono što je zamišljeno.
Znači biće. Kada? Kada se ispune uslovi.

Da mislila sam na SEO optimizaciju. S obzirom da je sadržaj foruma dosta dobar, mislila sam da ima prostora za malo bolji izbor klučnih reči, naravno ne znam ni koje su sad.  :) Ne znam postoji li tema o ključnim rečima za pretragu, ali eto ideje i da je otvorimo i da damo svoje predloge, da se raspitamo kod drugih forumaša na drugim forumima, kako su došli do određenog foruma, pa da ovde donesemo predloge. Naravno da je bitno učestvovanje članova na forumu i da to doprinosi boljem rangiranju na pretraživačima, ali činjenica je da je sada malo slabo učešće, pa nije zgoreg poraditi malo na marketingu, kao npr. neka razmena banera i eventualno popularizacija  na društvenim mrežama. Ne znam da li forum ima neka sredstva, pa da se i sa tim poradi malo na marketingu.

Ovo je delokrug marketing menadžera i mod tima. Takodje, tu su i počasni članovi koji su doprinosili i dalje doprinose. Ako si raspoložna za ulazak u tim, razmotrićemo tvoju želju jer i onako manjkamo sa moderatorima.

Ja se ne slažem da dizajn nema nikakv uticaj, prvo krenem od sebe. Kad vidim da je dizajn foruma loš (ne kažem da je ovaj baš loš, ali ima prostora za malo bolji i savremeniji dizajn),  teško se zadržavam, jer stičem utisak da nije mnogo aktivan i da se na njemu ne radi.

Svako ima svoju ličnu percepciju stvari. Ja znam deset uspešnih foruma koji su jednom ili nijednom menjali dizajn i znam deset foruma koji svaki godinu dana menjaju svoj dizajn imaju čak i napredniji izgled, ali im nedostaju članovi.

Citat
Isto tako raspored tema je u nekim delovima malo nabacan na gomilu, recimo da bih ja grupisala teme koje se tiču religije u jedan potforum, koja se tiču filozofije u drugi, istorija treći, a recimo sve to stavila pod određeni naslov, ne znam, lupam npr. društvene nauke. Tako bi se recimo poboljšala preglednost, a uticalo bi i na dizajn.

Tu se slažem. Medjutim, nemamo dovoljan broj moderatora ni za postojeće forume.
Većinu oblasti i tema održavam ja ili marketing menadžer što nam oduzima vremena za naš delokrug poslova.

Sve u svemu, ovo sve nabrojano znamo i sami...  ustvari znamo i mnogo više od toga...  ali nemamo dovoljan broj moderatora, nemamo dovoljan broj stručnih ljudi i nemamo finansijske resurse.

*

Van mreže web manijak

• 1 841
  • 31
  • Neka ostane licno
« Odgovor #116 poslato: 01:59:26, 13.Jul.2014. »
ali nemamo dovoljan broj moderatora, nemamo dovoljan broj stručnih ljudi i nemamo finansijske resurse.
Samo toliko fali?  ;D
A sta imate?

*

Van mreže elena86

• 4 388
  • 129
« Odgovor #117 poslato: 19:03:32, 13.Jul.2014. »
Pa nas,da nema nas ovde dzabe im da imaju sve ostalo  ;D  (mah:mah)

*

Van mreže pallmall

• 1 536
  • 22
« Odgovor #118 poslato: 19:15:08, 13.Jul.2014. »
I ja 'oću da pomognem Čarobnjacima. Ne razumem se oko kompa, ali mogu tu oko sporta, muzike, filmova, serija. Ako može otvorio bih temu za F1 i motoGP rezultati, vesti, komentari...

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #119 poslato: 11:43:37, 14.Jul.2014. »
Samo toliko fali?  ;D
A sta imate?
Imamo sve sto drugi forumi nemaju  :D  (mah:mah)

Stranice: « 1 ... 10 11 12 13 14 ... 17 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000