Ugrozena privatnost na facebook-u !!!

• Odgovora: 90
Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Ugrozena privatnost na facebook-u !!!
« Odgovor #50 poslato: 15:12:03, 31.Avg.2009. »
Facebook menja politiku privatnosti
Prošlog meseca poznata društvena mreža je okrivljena da je prekršila kanadski zakon tako što je podatke o svojim korisnicima zadržala nedređeno vremena. Facebook se nakon toga složio da promeni način na koji manipuliše informacijama tako da on bude transparentniji o tome koje podatke sakuplja i zašto. Takođe, nova politika privatnosti će pojasniti da korisnici mogu da deaktiviraju ili obrišu svoj nalog. Ove promene znače da će privatnost 200 miliona Facebook korisnika koji dolaze iz celog sveta biti bolje zaštićena, navela je kanadska komesarka za privatnost Jennifer Soddart i dodala da je Kanada vrlo zadovoljna što je Facebook odgovorio na zahteve.

ITsvet

*

Van mreže jupiter u raku

• **
  • 285
  • 1
  • Pol: Žensko
  • volim Paris
« Odgovor #51 poslato: 15:33:59, 31.Avg.2009. »
pošto sam pročitala sve ove postove i saznala o FB....ove loše informacije, dođe mi da  izbrišem svoj nalog, ili bar fotografije i još neke podatke.. :o
da li je opravdan moj strah i da li još neko od vas namerava nešto slično?
nikad ne reci nikad

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #52 poslato: 19:32:27, 31.Avg.2009. »

pošto sam pročitala sve ove postove i saznala o FB....ove loše informacije, dođe mi da  izbrišem svoj nalog, ili bar fotografije i još neke podatke.. :o

Najgora stvar koliko zakljucih iz svega napisanog je da na moju e-mail adresu stize spam koji automatski zavrsava u kanti. Mislim da je trenutna zastita privatnosti na fb-u za prosecnog korisnika na sasvim ok nivou. Ako zbog necega i deaktiviram nalog, to nece biti iz tog razloga. Jedino sto mene licno jako nervira na fejsu, jeste to sto ti realno ne mozes da obrises nalog, mozes samo da ga deaktiviras... :-\

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #53 poslato: 15:52:14, 01.Sep.2009. »
Pa haker ti moze pokupiti slike, i one najintimnije koje ne stavljas na net... Pa sta onda? ???
Treba razumeti razne vrste zloupotreba na netu. Hakera ne interesuje tvoja privatnost njega interesuje propust u softveru. To jedino moze biti lamer ili slicno...

Hehe...ne praviti takve slicke uopste, a kamo li ih cuvati u kompu...
Meni si jednog jutra u cik zore na mailu pojavilo brdo slika drugarice koje su im hakovali sa kompa i potom prosledili na adrese njihovih prijatelja...bejase to vrlo shokantno jutro... :o
Ko zna sta stoji iza toga.

Zaštitila sam svoje podatke na FB-u tako da ih mogu videti samo moji prijatelji.
Nisu ti zasticeni podaci ali o tome nisi ni svesna. Na internetu niko nije bezbedan.

pošto sam pročitala sve ove postove i saznala o FB....ove loše informacije, dođe mi da  izbrišem svoj nalog, ili bar fotografije i još neke podatke.. :o
Te informacije su i ranije postojale ali niko nam nije kriv sto prvo ne procitamo uslove koriscenja i privatnost.

Mislim da je trenutna zastita privatnosti na fb-u za prosecnog korisnika na sasvim ok nivou.
U principu nije zasticena ali u odnosu na druge sajtove za upoznavanje i umrezavanje mozda i jeste.

Citat
Jedino sto mene licno jako nervira na fejsu, jeste to sto ti realno ne mozes da obrises nalog, mozes samo da ga deaktiviras... :-\
Na nasem forumu ne mozes obrisati nalog. Ali opet na forumu nema tih informacija kojih ima na Facebooku.
Na 99% sajtova i foruma nemoguce je obrisati svoj nalog. Iako na nekim sajtovima kao postoji opcija za brisanje naloga ustvari u bazi ostaju podaci.

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #54 poslato: 18:56:01, 01.Sep.2009. »

Citat
Jedino sto mene licno jako nervira na fejsu, jeste to sto ti realno ne mozes da obrises nalog, mozes samo da ga deaktiviras... :-\

Na nasem forumu ne mozes obrisati nalog. Ali opet na forumu nema tih informacija kojih ima na Facebooku.
Na 99% sajtova i foruma nemoguce je obrisati svoj nalog. Iako na nekim sajtovima kao postoji opcija za brisanje naloga ustvari u bazi ostaju podaci.

Hehe...vidis, ni na jednom drugom sajtu ili forumu do sad ne pokusah da obrisem profil...bice da to ipak nesto govori o odnosu fejsa i mene...;D
Veliki brat gleda pa gleda, a tu smo di smo...a sto se globalne paranoje tice, odbijam da joj podlegnem...u najvecem broju slucajeva...;D

*

Van mreže milica-tea

• **
  • 479
  • 0
« Odgovor #55 poslato: 14:46:50, 14.Sep.2009. »

naravno da jeste kada su svima svi podaci na izvolte

nije tako ti imas pravo i da napravis privatan profil u koji ne moze da ti zaviri svako vec samo ljudi kojima ti to dozvolis

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #56 poslato: 22:49:40, 14.Sep.2009. »

nije tako ti imas pravo i da napravis privatan profil u koji ne moze da ti zaviri svako vec samo ljudi kojima ti to dozvolis

Nije bas tako.
Ako uzmemo za primer slike. Postavis neku sliku i onda zelis da je obrises, u tvom profilu je vise nece biti ali na tom linku kojem je bila uvek ce biti vidljiva.
Slike koje postavis ne vide samo tvoji prijatelji nego i prijatelji tvojih prijatelja (100x100=10000 ljudi)

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #57 poslato: 23:16:31, 14.Sep.2009. »

Nije bas tako.
Ako uzmemo za primer slike. Postavis neku sliku i onda zelis da je obrises u tvom profilu je vise nece biti ali na tom linku kojem je bila uvek ce biti vidljiva.
Slike koje postavis ne vide samo tvoji prijatelji nego i prijatelji tvojih prijatelja (100x100=10000 ljudi)

khm..khm...mislim da to nije bas tako, barem ovaj deo sa slikama koje mogu da vide prijatelji prijatelja, ovo za slike koje ne mozes da obrises stoji... ..npr. kad udjes na profil prijatelja cije slike vidis..on je tagovan na 50 slika, kad udjes u slike vidis samo nekih 35...ostalih 15 su stavili ljudi koji su odredili ko ce slike da vidi...barem ja tako iz iskustva svog fejsbuchkog mislim...;D

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #58 poslato: 23:36:10, 14.Sep.2009. »
khm..khm...
Nisi se valjda prehladila?  ;D

mislim da to nije bas tako, barem ovaj deo sa slikama koje mogu da vide prijatelji prijatelja
Jedna od nekoliko mogucnosti je da neko komentarise neciju sliku...

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • 4
« Odgovor #59 poslato: 00:08:54, 15.Sep.2009. »

khm..khm...

Nisi se valjda prehladila?  ;D

ubi me ambrozija...;D

mislim da to nije bas tako, barem ovaj deo sa slikama koje mogu da vide prijatelji prijatelja

Jedna od nekoliko mogucnosti je da neko komentarise neciju sliku...

probali...i sa komentarisanjem i sa lajkovanjem...ne fercera ;)

Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000