Gljivicna infekcija

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

  • ****
  • 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Gljivicna infekcija
« poslato: 15:50:31, 06.Avg.2010. »
Najčešći simptomi
Svrab u vulvarnom i vaginalnom predelu predstavlja najčešći znak ove infekcije. Ponekad je jako intenzivan i trajan. Neprijatnost i svrab takođe mogu preći, putem vaginalnog otvora, do usmina i anusa.
Vaginalno peckanje, bol, crvenilo i upala vulve i usmina česta su pojava kada je reč o ovoj vrsti infekcije. A svi ovi simptomi mogu biti praćeni i otokom.
Lučenje "neobične" tečnosti iz vagine čija se boja kreće od bistre pa sve do bele, a može sadržati i grudvice i ugruške - još jedan je od simptoma. I dok izlučevina, ukoliko je prisutna kao simptom, može poprimiti pihtijasti oblik, retko kad je prati izraženo jak neprijatan miris, što sa ostalim vaginalnim infekcijama nije slučaj.
Bol prilikom mokrenja koji se javlja kao direktna posledica vršenja pritiska mokraće na već iritiranu vulvu, takođe spada u grupu najčešćih simptoma gljivične infekcije.
Bol prilikom seksualnih odnosa nastupa ukoliko je vulva natečena i iritirana, čineći pri tom seksualni odnos izuzetno neprijatnim. Bolan odnos mogu izazvati i gljivična infekcija, ali i brojna druga stanja i poremećaji.
Iako se smatra da ova infekcija ne spada u seksualno prenosive, sami simptomi – svrab u predelu vagine, peckanje i nesvakidašnje izlučevine - mogu biti znaci seksualno prenosive bolesti. Stoga je više nego preporučljiva poseta lekaru kako bi se sa sigurnošću moglo utvrditi da li simptomi potiču od gljivične infekcije ili od nekog ozbiljnijeg poremećaja.

Gljivična infekcija kod muškaraca
Kod oko 15% muškaraca koji imaju seksualni odnos sa ženskom osobom kod koje je već prisutna gljivična infekcija postoje simptomi infekcije. Najčešći signali ove infekcije kod pripadnika muške populacije jesu izuzetno bolan svrab, peckanje ili bol pri mokrenju. Ono što može smanjiti rizik u ogromnoj meri, kao i kod mnogih polno prenosivih bolesti, jeste korišćenje kondoma.

Lečenje i terapija

Kao što smo već naglasili, izbor metode lečenja i vrste lekova (najčešće su to masti, kreme ili vaginalete) treba prepustiti ginekologu.
Za sve gljivične infekcije karakteristično je to da je potrebno duže vreme da se izleče i da pacijenti (oba partnera) redovno upotrebljavaju preporučene preparate i lekove.
Uzroci gljivičnih infekcija mogu biti različiti i ne moraju da znače seksualno neverstvo jednog partnera ili krivicu i obavezu za samo jednog partnera.

Izvor: Krstarica
« Najnovija izmena:: 02:14:04, 14.Avg.2018. pg crna gora »


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
1487 Pregleda
Najnovije: 19:27:47, 05.Apr.2018.
pg crna gora