Kazne u Italiji

  • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

  • ****
  • 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Kazne u Italiji
« poslato: 23:05:30, 27.Jul.2010. »
Kažnjavaju ljubljenje u autu i hranjenje golubova

venecijaTuristi u Italiji mogli bi ovog leta da dožive neugodna iznenađenja, jer su mnogi italijanski gradovi uveli niz kazni za razna "anti-društvena" ponašanja kao što su ljubljenje u kolima, hranjenje uličnih mačaka i pravljenje kula od peska na plaži.
Naime, više od 150 zabrana koje se tiču "bezbednosti javnog prostora" uvedeno je nakon što je vlada Silvija Berluskonija uredbom dala gradovima široka ovlašćenja u pogledu uređenja svojih područja.

U mestu Viđevano, nedaleko od Milana, kazna za sedenje na stepenicama ispred gradskog spomenika na centralnom trgu iznosi 160 evra. Romantični parovi koji budu uhvaćeni da se ljube u kolima u Eboliju, južno od Napulja, moraće da plate globu od 500 evra. U primorskom gradiću Eraklea, blizu Venecije, donet je propis kojim se zabranjuje pravljenje kula od peska na plažama, jer mogu da "zatvore prolaz" šetačima.
Za zapaljenu cigaretu na peščanim plažama u Oristanu, na Siciliji, kazna je 360 evra, a za nošenje "bučne" obuće, poput klompi, na Kapriju - 50 evra. Ukoliko vam na pamet padne da hranite golubove u Bergamu moraćete da platite kaznu od 333 evra, a ako to učinite u Veneciji bićete "olakšani" za 500 evra. Isti iznos ćete platiti i u Čezeni ako vas vide da hranite mačke lutalice.
Nagli rast broja zabrana, praćen sve većim novčanim kaznama, nailazi na oštre kritike u italijanskoj štampi koja ovaj fenomen poredi sa Musolinijevim dobom kada je birokratija kontrolisala svaki vid društvene aktivnosti.

Izvor: 021


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
520 Pregleda
Najnovije: 20:04:56, 29.Apr.2015.
Miloš Mi.
0 Odgovora
487 Pregleda
Najnovije: 16:04:41, 24.Jul.2015.
Miloš Mi.