Nesanica i nocne more

• Odgovora: 10
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Student

• *
  • 5
  • 0
  • Pol: Žensko
Nesanica i nocne more
« poslato: 12:59:54, 26.Jul.2010. »
Prije par dana pocelo je moje ne spavanje... navece se budim prsti mi se grce jako tesko disem i kada zatvorim oci imam osjecaj da cu da izgubim svijest. Citala sam sve i svasta o tome i mnogo se bojim da bi taj problem mogao prerasti u dusevnu bolest. Sama pomisao na to mi stvara jos vecu paniku. Nisam isla ljekaru jer se plasim onoga sta bi mi mogao  reci. Nadam se da ce neko imati neki savjet za mene  ::)

*

Van mreže bezvazdusna

• *
  • 63
  • 0
Odg: Nesanica i nocne more
« Odgovor #1 poslato: 13:05:45, 26.Jul.2010. »
Znaci ti imas nesanicu, a ne nocne more?
Ja sam ti strucnjak za nocne more, a problem nesanice se lakse resava. Samo se dobro izmoris tokom dana i spavas kao beba.
Salim se naravno, ovo vazi samo za one lakse slucajeve. Ne znam sta si citala o tome pa si se uplasila, mislim da nema razloga, mozda si samo panicar pakad procitas nesto lose, podlezes autosugestiji.
Te tvoje simptome ne mogu da povezem ni sa cim meni poznatim, pa mozda da napises nesto vse, kada je pocelo, imas li nekih problema i sl.
Nemam vise razloga da ne verujem nego da verujem!

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #2 poslato: 13:56:49, 26.Jul.2010. »
Da nemas slucajno aritmiju, lupa ti srce nenormalno, nemoguce ga smiriti... (ako prolazis kroz veliki stres, i neke bas teske zivotne situacije, ne spavas redovno, ne jedes nikako, padas u nesvjest, stres stres i samo stres... ja sam to dobila na prvoj godini faxsa) Ako je to u pitanju, mogu ti samo savjetovati, odagnaj sve od sebe i ne nerviraj se, jer sve je to za ljude.. ;)

*

Van mreže Student

• *
  • 5
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 11:38:14, 27.Jul.2010. »
Hvala na tim savjetima, cesto kada me uhvati panika imam osjecaj da ce srce da mi iskoci... pokusavam da se smirim da ne mislim na nesto sto me iznerviralo.

"Te tvoje simptome ne mogu da povezem ni sa cim meni poznatim, pa mozda da napises nesto vse, kada je pocelo, imas li nekih problema i sl."

e sada problemi ko ih nema. I sama mislim da je sve to nekako u mojoj glavi ne znam koji bi izraz uportijebila, plasim se gusenja i malog prostora, izlazila sam u grad i srusila se u diskoteci bilo mi je prezagusljivo i ako nije bilo puno ljudi. Voljela bi da se rijesim straha ali ne ide, mislim da bi s tim nestala i moja nocna budjenja...  zapravo tjesim se da je to to

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • 2
« Odgovor #4 poslato: 13:10:26, 27.Jul.2010. »
Ne sikiraj se, pa ja sam u tramvaju pala u nesvjest, pa na sred ulice kad sam trebala na semaforu preci ulicu..(to mi se ljeti desavalo kad je prevruce) a gusenje dobijem kad se god iznerviram malo vise i nasikiram i kad mi lupa tako srce, to su simptomi aritmije, vjerovatno si je dobila od stresa i sraha, mozda pred ispit te bas uhvati panika, pred usmeni, kad se posvadjas sa momkom, sa starcima, sa prijateljicama, jednostavno konstantno sikiranje.. Ja ti predlazem da odes na pregled srca, da ti snimi stanje malo, mislim da ti pregled u privatnoj ordinaciji kosta od 50km do jedno 150km ako radis detaljan pregled, tako je bar u Sarajevu koliko znam... A to sto ne mozes doci do zraka i srusis se, da nije do pritiska, kad je prevruce pa dehidriras, jel ti se zacepe usi i crno ti bude na ocima, nista ne vidis niti cujes ??? Uglavnom najbitnije ti je da se oslobodis straha, smiris se, pregledas srce obavezno..nije to strasno ;) kod mene su ustanovili da imam visak adrenalina :D i to je ok, naucis se kontrolisati i ne nervirati, od toga su mi prosle dvije godine, i vjeruj mi malo me sta iz takta moze izbaciti, jedino da dodje smak svijeta a i to bi mi bilo svejedno...  (*o*)  Ne nerviraj se i stedi srce i zivce za starosti.. ;)

*

Van mreže Student

• *
  • 5
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 12:05:32, 28.Jul.2010. »
pokusacu da se kontrolisem i ne nerviram, koliko cu uspjeti vrijeme ce pokazati... a krecem od danas posto mi  je danas rodjendan...

*

Van mreže Alicia

• 5 822
  • Zahvaljeno: 4 puta
  • 64
  • mizantrop 1%
« Odgovor #6 poslato: 12:20:49, 28.Jul.2010. »
pokusacu da se kontrolisem i ne nerviram, koliko cu uspjeti vrijeme ce pokazati... a krecem od danas posto mi  je danas rodjendan...

(hpb)

Kao sto su te vec savjertovali, bespotrebno nerviranje nije nikad pomoglo. :) Samo opusteno, i pronadi svoj unutrasnji mir. Mozda da upises neki kurs. ;)
Be Weird, at least you will have a unique Personality.

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • 2
« Odgovor #7 poslato: 12:53:02, 28.Jul.2010. »
Sretan rodjendan Lavice ;) no sikiriki i uzivaj  (mah:mah) (hpb) :pijani:

*

Van mreže andjela pizelli

• *
  • 54
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 17:41:20, 28.Jul.2010. »
imala sam i ja nocne more,rijetko ali kvalitetno...snove uzasne i kad se probudim,kako zaspati,kako zatvoriti oci,od straha da se scena iz sna ponovo ne pojavi..
srecom eto vec dugo nemam ruznih snova...

jednom sam sanjala kamion pun leseva sa nekog ratista iz neke azijske zemlje,kako ih istovaraju ispred mene,cula sam udarac lesa o pod...sutradan mi je otac umro

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • 2
« Odgovor #9 poslato: 21:29:50, 28.Jul.2010. »
Strasne scene... pravi horror, sad kad procitah ovaj dio sa lesevima i kamionom, podsjeti me na Remarka i jednu njegovu knjigu, nije "Noc u Lisabonu", vec nesto ja mislim da se zove "Iskra života" uglavnom prva scena pocinje kako se lesevi micu u koncentracionom logoru, za vrijeme Drugog svjetskog rata.. nevjerovatne je scene docarao i opisao  :)

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000