Šta biste učinili kad....

• Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže srna

• **
  • 524
  • 1
  • Pol: Žensko
Šta biste učinili kad....
« poslato: 18:18:10, 04.Jun.2010. »
Ovako priča počinje: nedavno sam srela osobu koja me puno povrijedila, pri tom napominjem da je ta osoba bila svjesna i da je to namjerno činila (ko zna možda se radi o karmi). U pitanju je osoba suprotnog pola, tj. muškarac, ne radi se o ljubavnoj vezi. Bilo je oko podne, prelazila sam cestu i znate onaj osjećaj kad osjetite da vas neko prodorno gleda, okrenula sam se i vidjela ga. Moram priznati nisam ga odmah prepoznala jer je prošlo 6-7 godina kad smo se posljednji put vidjeli (a i znate ono kada vam se desi nešto ružno onda to jednostavno potisnete u sjećanje i zaboravite sve što ima veze s tim događajem). Gledao me tako zabezeknuto da sam ja pomislila: "Bože, zašto me ovaj čovjek ovako gleda?!? Kao da na meni nešto nije OK..." Ja već smičem pogled sa njega jer ga nisam skontala, a on i dalje gleda nepomično i ne smiče pogled sa mojih očiju, prošla sam pored njega i nastavila hodati....Međutim, to nije dobro, zašto me je tako gledao i ko je taj tip (vidjelo se na njegovoj faci da me poznaje)?  Tako hodajući i razmišljajući proradi mi "kliker", shvatim da je to on, istina mnogo se promjenio (pustio je kosu, prošlo je skoro 7 godina....) ali, faca je faca, to se ne može promjeniti.
Pitam se pitam: da li se sada kaje? Da li biste vi tu osobu htjeli pitati zašto se tako ponašala? Mene interesuje razlog i ja ga želim čuti...Da li ste spremni oprostiti i šta biste učinili toj osobi kad ju sretnete (naravno, ako ju prepoznate), da li biste se pozdravili ili samo prošli?

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
Odg: Šta biste učinili kad....
« Odgovor #1 poslato: 00:44:59, 05.Jun.2010. »
Citat
Pitam se pitam: da li se sada kaje? Da li biste vi tu osobu htjeli pitati zašto se tako ponašala? Mene interesuje razlog i ja ga želim čuti...Da li ste spremni oprostiti i šta biste učinili toj osobi kad ju sretnete (naravno, ako ju prepoznate), da li biste se pozdravili ili samo prošli?
(rzm) Ako te interesuje razlog, ako zelis cuti argumente, kako bi znala u koju fioku zivota spakovati tu osobu, onda bi trebala popricati sa njim. Dosta je vremena proslo, kazes 6-7 godina, ocigledno je da ti je bitno sve to da razjasnis. Mozda bi sledeci put trebali da popricate?

Sada iz licnog iskustva:
nedavno zavrseno prijateljstvo koje je trajalo 19 godina. Potpuno svesno i smisljeno, osoba je radila nesto za sta je znala da ce me izuzetno povrediti. Buduci da nista pod kapom nebeskom ne moze ostati skriveno, saznala sam sve. Sela i popricala sa njom, a zatim joj rekla da - sledeci put kada se sretnemo, prodje pored mene kao da nikada u zivotu nismo razmenile ni jednu jedinu rec. Da li sam joj oprostila? Jesam! Istog trena kada je razgovor zavrsen njoj je bilo oprosteno ali je bas tog trena i njeno ime bilo precrtano i prica o tom prijateljstvu je zavrsena.
Srela sam se sa njom pre par meseci. Pokusala je da zapocne razgovor, obratila mi se...u prolazu sam je samo upitala:"izvini, mi se znamo?!"

*

Van mreže Uhy

• 943
  • 1
  • If you don't know where you are going any road wil
Odg: Šta biste učinili kad....
« Odgovor #2 poslato: 00:55:35, 05.Jun.2010. »
Citat

Mislim da je prošlo već podosta vremena da bi se i dalje opterećivala time. Znaš kako kažu "Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati već uzmi krpu obriši ga i kreni dalje" Prošlost treba ostaviti tamo di joj je i mjesto a to je u prošlosti.

Inače kod mene vlada varijanta opraštam ali ne zaboravljam. Takve ljude istog časa skidam sa liste živućih osoba.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000