Nadam se da mi se nece desiti.... Dobila bi infarkt istog trena....
pre neko vece, bila sam sama kod kuce i sva vrata su mi bila otvorena u stanu, a prozori zatvoreni. Ujutru ustajem,vrata od dnevne sobe skroz zatvorena

Onda je drugarica spavala kod mene pre par dana. Ujutru ustajem, kaze mi da sam u snu pricala neke nebuloze ( inace stalno pricam u snu,ne znam zasto.....) i ona me je pitala da li sam dobro, i kao da sam ja ustala i iz sve snage joj opalila samarcinu... Ja se toga zaista ne secam, rekla je da se ne ljuti da se i njoj to desavalo 
Kako mislis da ti je pomerao glavu i vratio na jastuk? 
Ako si vjernik,krsti kucu.meni je samo to pomoglo.
Pa kada bih se tako trgla iz sna,ispred sebe bih vidjela crni plast kako lebdi u vazduhu(tako je izgledalo na kraju),i onda bi me plasilo,guralo iz kreveta,pritiskalo,a ja niti mogu da vristim niti mogu da se pomjerim,samo su mi suze isle od straha.I onda zatvorim oci,da ne gledam sta radi,jer se tako jos vise bojim.To ga valjda naljuti i bukvalno osjetim kako mi podize glavu i okrece ka sebi,i ja opet nisam htjela da progledam.Onda mi samo grubo baci glavu na jastuk.Uzasno!I sad se tresem dok pricam o tome.Ne daj Boze nikome.Gore od toga je to sto je u pocetku bilo kao velika okruglasta bijela loptica,kao bucmasto djete,da bi postajalo sve mrsavije i tamnije,i na kraju izgledalo samo kao neki tamni plast koji visi u zraku.Dok nisam krstila kucu,ni to ni niz drugih cudnih anegdota nisu prestale.
Pored toga,desavalo mi se mnogo cudnih stvari.Prije nekoliko mjeseci,kada smo na poslu(medicinski tehnicar sam) imali kucnu posjetu ,dosli smo kod zene koja samo sto nije umrla od kancera.Bila je mrsava,izrazenih ocnih jabucica od isrpljenosti i mrsavosti,skroz bijela,bez kose i dlaka po tijelu.Nije mogla da prica,samo je ispustala neke krike.I samo je u mene gledala,od trenutka kada me je vidjela nije skrenula pogled.Onda se osjednom uzmemirila i pruzila ruke ka meni,izbecila se i pocela da vice na glas.Ja sam samo stajala kao ukopana.I rodbina i kolega koji je bio sa mnom i ljekar su me pitali da li je znam,ali ja zenu nikad nisam vidjela.Bojala sam se da joj pridjem,bilo je jako cudno.I ona je tako umrla gledajuci u mene,pored svog sina i muza.Ne znam zasto,ali znam da me i danas zacne ta slika kada je se sjetim.Sta li je htjela od mene