Otići ili ostati

• Odgovora: 30
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Otići ili ostati
« poslato: 22:34:00, 05.Apr.2010. »
Nemam konkretnu situaciju na umu. Sigurna sam da je svima poznat osecaj emotivne klackalice kada srce zeli jedno, a razum vice da to nije ispavno, nije najbolje za nas...
Mada da, Olishka, moze i ta dilema: otici ili ostati - sta uraditi kada se razum iz sve snage bori za odlazak, a srce trazi i najmanji razlog da se ostane?
Volela bih da cujem vase misljenje, a onda cu iskuckati sopsteno iskustvo  8)
« Najnovija izmena:: 12:46:52, 06.Apr.2010. Nale 83 »

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • 4
Otići ili ostati
« Odgovor #1 poslato: 00:48:32, 06.Apr.2010. »
Srce razum ne slusa,razum srcu packe udara,ma koja situacija. Ali za sve postoji resenje,mora i tu neko da bude...samo je pitanje momenta i koje :)
Gadna je to situacija.
« Najnovija izmena:: 12:47:18, 06.Apr.2010. Nale 83 »

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Otići ili ostati
« Odgovor #2 poslato: 15:28:12, 06.Apr.2010. »
Ako razum tada nije u zabludi onda je to samo razvlačenje pite  :D

*

Van mreže olishka

• 705
  • 1
« Odgovor #3 poslato: 16:23:42, 06.Apr.2010. »
Obicno razum proradi kada nas neko maltretira psihicki ili fizicki, tada shvatimo da ljubav nije resenje za zajednicki zivot.  Druga situacija je kada smo treci, onda je stvarno "klackalica". Cini mi se da se iz takve situacije najteze izlazi. U takvim situacijama srce trazi bas taj najmanji razlog da ostane, a to je NADA.  Ni malo nije lako kada smo svesni da neko nije za nas, a emocije postoje.  Patnja je neminovna, ali i pored toga mislim da se treba izvuci i nastaviti dalje. Vreme ucini svoje. Ostaju "oziljci", koji zabole s vremena na vreme, ali zivot ide dalje. Nova ljubav je isto ljubav. Nikad ne volimo isto i uvek mislimo da bas tu osobu najvise volimo.

*

Van mreže Bole__Ser

• *
  • 8
  • 0
« Odgovor #4 poslato: 21:43:37, 14.Apr.2010. »
Nemam konkretnu situaciju na umu. Sigurna sam da je svima poznat osecaj emotivne klackalice kada srce zeli jedno, a razum vice da to nije ispavno, nije najbolje za nas...
Mada da, Olishka, moze i ta dilema: otici ili ostati - sta uraditi kada se razum iz sve snage bori za odlazak, a srce trazi i najmanji razlog da se ostane?
Volela bih da cujem vase misljenje, a onda cu iskuckati sopsteno iskustvo  8)

Pa to je i moj problem. Neznam šta da radim sa tim. Neznam ni šta da kažem, baš sada sam doživeo krah na kvadrat. nizašta nisam, došao sam ovde da se izlupetam i iskukam, mislim da me ovde niko ne poznaje, nemam pojma, naleteo sam slučajno na ovaj forum. Sve mi se raspada, kompletab život mi se raspada u samo par sati, preokret totalan. Sve sam imao sve sam izgubio. Kakva je to sudbina. Kako je moguće da juče sve bude idealno  i odjednom ooooppppsss, sve pade u vodu. Ne samo u emotivnom smislu, već sve kompletno, ceo žeivot hop dole za samo par sati. Otići ili ostati i boriti se. Ne mogu više nemam snage, potrošio sam se skroz, ne volim samoću al ostajem sam, neznam šta da radim, imamosećaj kao da dobijam čir na želucu upravo sada. Kako da izdržim, neznam, kako da prebolim i prebrodim, prokleti ume šta mi napravi.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #5 poslato: 00:43:58, 15.Apr.2010. »
Poznat mi je osecaj kada ti se cini da ti se u par minuta srusilo sve sto si gradio godinama.
ALI nikada nije sve tako crno kao sto se na prvi pogled cini. Znam da zvuci kao klise ali uvek bude tako. Ono sto sam radila u takvoj situaciji (ni ja ne volim samocu) je da sam se osamila na sat, dva, dan ... pa cak i par dana. Ostala nasamo sa sopstvenim mislima i onda krenula da analiziram. Sta se desilo i zasto? Koliko je "stete" napravljeno i cijom krivicom? Sta mogu da uradim da bi situacija bila bar za nijansu bolja? Sta imam, a sta sam izgubila i naravno sta mi je ostalo? Milion pitanja... Veruj mi, nisam iz prve uspela da nadjem odgovor ali se na kraju sve sleglo... Dosla sam do zapanjujuceg otkrica da neke stvari za koje sam se grcevito drzala par godina i davala celu sebe nisu vredne ni pomena! Da jedno prijateljstvo koje je trajalo 19 godina nije zasluzilo ni da se pomene. Da jedna ljubav koja je trajala gotovo 3 godine ne zasluzuje vise ni jedan jedini moj napor da bih je sacuvala.
Racionalno razmisljam - razum porucuje: bezi i to sto pre, bezi i ne osvrci se, a srce se svim silama oglasavalo naredjujuci mi da ostanem! Prvi put u svom zivotu poslusah razum  :-[ i sada, sa distance od godinu dana mogu reci da nisam pogresila!
Raspisala sam se...
Eto, ukratko: pokusaj da sredis misli, pusti da prodje malo vremena. Sve je verovatno jos sveze da bi mogao hladne glave da sagledas situaciju. Kada to uspes znaces da li treba da se boris ili da bezis. Nije svaki put kukavicki otici, ponekad je to i dokaz mudrosti ;)

*

Van mreže tomo

• *
  • 75
  • 1
« Odgovor #6 poslato: 23:33:45, 03.Maj.2010. »
Obicno je srce brze i jace od razuma.Lako je slusati razum dok se srce ne usprotivi,ili obrnuto,medjutim,kada se dogodi da morate da birate  jedno od to dvoje,veoma tesko se odluciti.Po meni,gledajuci sa jedne strane,ako dozvolimo razumu da upravlja sa ljubavi,pitam se dali je to u opste ljubav,a sa druge strane sta ako slusamo iskljucivo srce,a ono gresi.......

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #7 poslato: 18:56:53, 07.Jun.2010. »
Obicno nas osjecaji vuku kroz zivot..a razum odluke donosi,neke su dobre, a neke lose za nas. Mislim da trebamo slusati pamet i mozak,jer je realan i cini dobro za nas...a srce zivi u iluziji, ta se dva svijeta stalno kose! Idite dalje i ne gubite vrijeme u proslosti, buducnost nas treba interesovati i nova iskustva.. :)

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • 15
« Odgovor #8 poslato: 20:30:33, 07.Jun.2010. »
Citat
Idite dalje i ne gubite vrijeme u proslosti, buducnost nas treba interesovati i nova iskustva..
(e*e) slazem se sa ovom recenicom!

*

Van mreže Perla

• 3 806
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 2
« Odgovor #9 poslato: 12:39:26, 13.Jun.2010. »
hahaha...ma samo je treba primjeniti u svakodnevnici ;)

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000